Amy Colsters - Upstream - Office Assistent Amy Colsters Office Assistent & Administratie

Bekijk de beste boeken over AI om je kennis over kunstmatige intelligentie te vergroten. Wat is nu Kunstmatige intelligentie? Wat betekent AI nu eigenlijk, hoe werkt ChatGPT en hoe kun je het inzetten binnen jouw organisatie? Lees en leer alles wat je moet weten in boeken over kunstmatige intelligentie en hoe je deze kennis kunt gebruiken voor de toekomst in een ‘slimme samenleving’. Ontdek de grenzeloze mogelijkheden en impact van kunstmatige intelligentie met onze selectie van managementboeken over kunstmatige intelligentie, ook wel artificiële intelligentie (AI) genoemd.

Wat zijn de beste boeken over AI?

Regelmatig krijgt Marco Derksen de vraag voorgelegd wat de beste boeken zijn over artificiële intelligentie (AI). De ontwikkelingen binnen dit domein voltrekken zich zo snel dat de inhoud van een net gepubliceerd boek al snel verouderd kan zijn. Desondanks zijn er een aantal boeken over AI die tijdloos zijn, omdat ze ingaan op fundamentele vragen rondom de impact van AI op mens en samenleving. Volgens The Economist zijn er vijf die eruit springen, elk met een eigen focus, variërend van de geopolitieke impact van AI tot de veranderende rol van de mens in een door AI aangedreven wereld. Bekijk de beste AI boeken:

  • Novacene” van James Lovelock (2019) verkent de rol van AI in klimaatbeheersing en de toekomstige samenleving.
  • The Age of AI” van Henry Kissinger, Eric Schmidt en Daniel Huttenlocher (2021) gaat in op de geopolitieke gevolgen en de veranderende rol van de mens in het AI-tijdperk.
  • AI Superpowers” door Kai-Fu Lee (2019) biedt een vergelijkende analyse tussen China en Amerika op het gebied van AI.
  • Prediction Machines” door Ajay Agrawal, Joshua Gans en Avi Goldfarb (2018) bekijkt AI vanuit een economisch perspectief en stelt dat AI de kosten van voorspellingen zal verlagen.
  • Possible Minds” onder redactie van John Brockman (2019) is een bundel essays die verschillende perspectieven op AI bieden.

cover boek The Age of AI Kissenger & coThe Age of AI

Als Marco slechts één boek zou moeten kiezen, dan zou “The Age of AI” van Kissinger en co de voorkeur genieten vanwege de uitgebreide analyse van de impact van AI op de mensheid.

Het beste boek over AI is van de hand van Henry Kissinger, Eric Schmidt en Daniel Huttenlocher. Het boek geeft de serieusheid van het onderwerp AI wel aan. Lees meer over ‘The Age Of AI’

Lees de gehele blog van Marco Derksen de blog over de 13 ‘beste’ boeken over AI

Top 25 Best beoordeelde boeken over AI – kunstmatige intelligentie

Cover boek Content en AI van Antal de WaijContent & A.I. = Zuurstof voor je klanten

Hoe zit dat nu met AI en je content? Hoe kan AI bijdragen aan jouw contentstrategie? Hoe helpt AI om je klanten te bereiken? Met ‘Content & AI’ leert Antal de Waij je niet alleen hoe je klanten kan werven en behouden met strategische content. Maar ook hoe je daar AI op praktische wijze voor inzet. Hij geeft aan hoe je daarbij AI kan gebruiken om het hele contentproces te versnellen en te vergemakkelijken. Van klantreis tot ‘thought leadership’, van engagement tot contentdistributie en van het ontwikkelen van campagnes tot de organisatie van je contentmarketing. Bekijk het boek over AI en Content

5 Boekentips: Echt Nep! & Nepnieuws

Boek Kunstmatige intelligentie in 60 minuten

Boek Kunstmatige Intelligentie in 60 minuten
Remy Gieling en Job van den Berg zijn experts op het gebied van data en artificiële technologie (AI). In hun boek Kunstmatige intelligentie in 60 minuten delen ze hun kennis en ervaring met iedereen die deze revolutionaire technologie wil begrijpen en benutten. In hun preview schetsen ze een vergezicht, en vertellen ze over hun missie, de uitdagingen en de kansen van AI. Pak de voorsprong door het lezen van het boek Kunstmatige Intelligentie in 60 minuten

Boeken over artificiële intelligentie

Bekijk meer managementboeken over artificiële intelligentie, slimme technologie, deep learning, algoritmen en hoe we met deze (grote) verandering kunnen omgaan.

Boeken over ChatGPT & Prompts

Bekijk managementboeken over ChatGPT, prompts en toepassing van ChatGPT.

AI voor bestuurders in de publieke sector

AI voor Bestuurders in de Publieke Sector, is een belangrijk boek over het belang en het gebruik van kunstmatige intelligentie. Dit boek biedt bestuurders bij de overheid en in de gehele publieke sector concrete handvatten om de juiste keuzes te maken bij de inzet van AI.

Het boek biedt waardevolle inzichten over het gebruik van AI voor bestuurders in de publieke sector. Het gaat niet alleen over de technische nuances, maar vooral over hoe AI benut kan worden op een manier die dienstbaar is aan het collectieve belang en die toekomstvast en verantwoord is. Bekijk het boek AI voor bestuurders in de publieke sector.

Boeken over hoe AI ons helpt naar een slimme samenleving

Kunstmatige intelligentie geeft de menselijke geest en onze samenleving een turboboost. Maar kunnen we wel vertrouwen op de uitkomsten van bijv. ChatGPT en hoe komt het gegenereerde resultaat eigenlijk tot stand? Veel managers lezen boeken over artificiële intelligentie om meer te leren over hoe deze technologie de toekomst van management en leidinggeven kan beïnvloeden.

Cover boek kunstmatige Intelligentie en learning developmentBeter, leuker, sneller – Optimaal ontwikkelen met AI

In een snel veranderende wereld staat de Learning & Development (L&D) sector voor nieuwe uitdagingen; kunstmatige intelligentie transformeert de manier waarop we leren, trainen en ontwikkelen. Dit vereist actie en upskilling. Hoe? Dat leer je in dit boek ‘Beter, leuker en sneller werken met hulp van kunstmatige intelligentie‘. Wie wil dat nu niet? Het praktisch naslagwerk leert je effectief en verantwoord omgaan met de kansen en bedreigingen die AI biedt. Het biedt direct toepasbare inzichten en oplossingen voor de hedendaagse L&D-professional. Bekijk het boek optimaal ontwikkelen met AI

Beste beoordeelde boeken over Artificial Intelligence

Auteurs als Elke Geraerts, Sander Duivestein, Remy Gieling, Jim Stolze, Cor Broekhuizen, en andere auteurs geven hun blik en visie op hoe je, als samenleving, mens, medewerker, leider en als organisatie om kunt gaan met artificial intelligence.

Cover boek AI in MarketingBoek AI in Marketing

Het kunstmatige intelligentie boek van Charida Dorder over ‘AI in Marketing‘ is winnaar van de PIM Marketing Literatuurprijs 2023, is een gids voor de marketingprofessional van de toekomst en heeft vele goede boordelingen.

Kunstmatige intelligentie (AI) gaat het vak marketing voor marketeers volledig op zijn kop zetten. Technologische ontwikkelingen brengen veranderingen met zich mee die enorme gevolgen hebben voor marketeers en hun dagelijkse marketingwerkzaamheden. Bekijk het boek AI en Marketing

Bekijk de best beoordeelde boeken over AI

Data & AI zijn de aanjager van digitale transformatie

Data vormt de ruggengraat van de moderne digitale transformatie, waarin artificial intelligence (AI) en geavanceerde analysetechnieken door data-analisten een cruciale rol spelen. Bekijk ook boeken over data en datagedreven werken.

Vind het beste boek over AI

Op Managementboek.nl kun je nog veel meer interessante boeken over AI, kunstmatige intelligentie, ChatGPT, slimme technologieën en ook leiderschaps- en ethische vraagstukken rondom kunstmatige intelligentie vinden.

Laat je inspireren door de wonderen van kunstmatige intelligentie. Of je nu een technologie-expert bent of gewoon nieuwsgierig bent naar de toekomst, deze boekentips zullen je horizon verbreden en je een dieper begrip geven van de opwindende wereld van AI.

AI Boeken op een rij

Ontdek de beste managementboeken over Kunstmatige Intelligentie, ook wel bekend als ai boeken.

Vind jouw boek over AI 

Congressen en seminars over AI

Kijk ook op congresagenda.nl voor actuele webinars, evenementen, congressen en presentaties over o.a. big data, kunstmatige intelligentie, AI, management, business, analytics, disruptie en meer interessante onderwerpen.

Contact