Amy Colsters - Upstream - Office Assistent Amy Colsters Office Assistent & Administratie

Wat is nu Kunstmatige intelligentie? Wat betekent AI nu eigenlijk, hoe werkt ChatGPT en hoe kun je het inzetten binnen jouw organisatie?

Lees en leer alles wat je moet weten in managementboeken over kunstmatige intelligentie en hoe je deze kennis kunt gebruiken voor de toekomst in een ‘slimme samenleving’. Ontdek de grenzeloze mogelijkheden van kunstmatige intelligentie met onze zorgvuldig samengestelde selectie van managementboeken over kunstmatige intelligentie, ook wel artificiële intelligentie (AI) genoemd.

Wat zijn de beste boeken over kunstmatige intelligentie (AI)?

Regelmatig krijgt Marco Derksen de vraag voorgelegd wat de beste boeken zijn over artificiële intelligentie (AI). De ontwikkelingen binnen dit domein voltrekken zich zo snel dat de inhoud van een net gepubliceerd boek al snel verouderd kan zijn. Desondanks zijn er een aantal boeken over AI die tijdloos zijn, omdat ze ingaan op fundamentele vragen rondom de impact van AI op mens en samenleving. Volgens The Economist zijn er vijf die eruit springen, elk met een eigen focus, variërend van de geopolitieke impact van AI tot de veranderende rol van de mens in een door AI aangedreven wereld.

  • Novacene” van James Lovelock (2019) verkent de rol van AI in klimaatbeheersing en de toekomstige samenleving.
  • The Age of AI” van Henry Kissinger, Eric Schmidt en Daniel Huttenlocher (2021) gaat in op de geopolitieke gevolgen en de veranderende rol van de mens in het AI-tijdperk.
  • AI Superpowers” door Kai-Fu Lee (2019) biedt een vergelijkende analyse tussen China en Amerika op het gebied van AI.
  • Prediction Machines” door Ajay Agrawal, Joshua Gans en Avi Goldfarb (2018) bekijkt AI vanuit een economisch perspectief en stelt dat AI de kosten van voorspellingen zal verlagen.
  • Possible Minds” onder redactie van John Brockman (2019) is een bundel essays die verschillende perspectieven op AI bieden.

cover boek The Age of AI Kissenger & coThe Age of AI

Als Marco slechts één boek zou moeten kiezen, dan zou “The Age of AI” van Kissinger en co de voorkeur genieten vanwege de uitgebreide analyse van de impact van AI op de mensheid.

Een boek van de hand van Henry Kissinger, Eric Schmidt en Daniel Huttenlocher geeft de serieusheid van het onderwerp AI wel aan. Lees meer over ‘The Age Of AI’


Lees de gehele blog van Marco Derksen de blog over de 13 ‘beste’ boeken over AI

Top 25 Best beoordeelde boeken over kunstmatige intelligentie

5 Boekentips: Echt Nep! & Nepnieuws

Boekentip: Kunstmatige intelligentie in 60 minuten

Boek Kunstmatige Intelligentie in 60 minuten
Remy Gieling en Job van den Berg zijn experts op het gebied van data en artificiële technologie (AI). In hun boek Kunstmatige intelligentie in 60 minuten delen ze hun kennis en ervaring met iedereen die deze revolutionaire technologie wil begrijpen en benutten. In hun preview schetsen ze een vergezicht, en vertellen ze over hun missie, de uitdagingen en de kansen van AI. Lees meer over ‘Kunstmatige Intelligentie in 60 minuten’

Boeken over artificiële intelligentie

Bekijk meer managementboeken over artificiële intelligentie, slimme technologie, deep learning, algoritmen en hoe we met deze (grote) verandering kunnen omgaan.

Boeken over ChatGPT

Bekijk managementboeken over ChatGPT, prompts en toepassing van ChatGPT

Boeken over hoe AI ons helpt naar een slimme samenleving

Kunstmatige intelligentie geeft de menselijke geest en onze samenleving een turboboost. Maar kunnen we wel vertrouwen op de uitkomsten van bijv. ChatGPT en hoe komt het gegenereerde resultaat eigenlijk tot stand?

Tip: Boek 20 vragen & antwoorden over digitale transformatie

Menno Lanting geeft in het boek ‘20 vragen & antwoorden over digitale transformatie‘ – in duidelijke en begrijpelijke taal – antwoord op de twintig meest relevante vragen over digitale transformatie. Deze antwoorden ondersteunt hij met praktische inzichten en concrete voorbeelden uit de praktijk.

Meer managementboeken over kunstmatige intelligentie

Op Managementboek.nl kun je nog veel meer interessante boeken over AI, kunstmatige intelligentie, ChatGPT, slimme technologieën en ook leiderschaps- en ethische vraagstukken rondom kunstmatige intelligentie vinden. Laat je inspireren door de wonderen van kunstmatige intelligentie. Of je nu een technologie-expert bent of gewoon nieuwsgierig bent naar de toekomst, deze boekentips zullen je horizon verbreden en je een dieper begrip geven van de opwindende wereld van AI.

Kijk ook op congresagenda.nl voor actuele webinars, evenementen, congressen en presentaties over o.a. big data, kunstmatige intelligentie, management, business, disruptie en meer interessante onderwerpen.

Contact