Amy Colsters - Upstream - Office Assistent Amy Colsters Office Assistent & Administratie

In een tijdperk waarin data en AI de drijvende krachten zijn achter de digitale transformatie, zijn boeken over data, data-analyse en datagedreven werken van onschatbare waarde. Ontdek hoe je Big Data, Business Intelligence en bijv. Power BI kunt inzetten om te transformeren naar een datagedreven organisatie met databedreven medewerkers. Bekijk boeken over data en datagedreven werken.

Boeken over data

Welke boeken over data moet je lezen? Wat is de basis van een datagedreven organisatie en is er een studieboek, leerboek of handboek over datagedreven werken? Hoe word je een data-analist? Hoe word je bedreven met data? Kortom, wat zijn de beste boeken over data?

Boeken Datagedreven werken

Datagedreven werken begint bij het verzamelen en organiseren van data. Een solide datamanagementstrategie, inclusief een goed ontworpen datawarehouse en strikte datagovernance, is essentieel om ervoor te zorgen dat de data betrouwbaar, consistent en veilig blijft. Met de juiste tools, zoals Power BI, Microsoft BI en Google Data Studio, kunnen organisaties vervolgens deze ruwe data omzetten in waardevolle inzichten. Hierdoor kunnen ze beter anticiperen op veranderingen in de markt en sneller kunnen reageren op nieuwe kansen en uitdagingen.

Het succesvol implementeren van datagedreven werken vereist niet alleen technische expertise, maar ook een cultuur van data-innovatie en samenwerking binnen de organisatie. Door alle medewerkers te betrekken bij het verzamelen, analyseren en gebruiken van data, kunnen bedrijven een echte datagedreven cultuur creëren, waarin data wordt gezien als een waardevolle bron die bijdraagt aan het bereiken van gemeenschappelijke doelen en het stimuleren van groei en innovatie.

Boeken Data-analyse

Data vormt de ruggengraat van de digitale transformatie. Leer hoe je data kunt verzamelen, opslaan en beheren met behulp van datawarehouses en databasemanagement. Ontdek de kracht van Business Intelligence (BI) tools zoals Power BI, Microsoft BI en Google Data Studio (Looker Studio) om inzichten te genereren en geïnformeerde beslissingen te nemen. Maak kennis met de wereld van big data en leer hoe je deze immense hoeveelheden informatie kunt omzetten in waardevolle kennis voor je bedrijf. Wat zijn de beste boeken over data-analyse? Welk boek maakt van jou een data-analist?

Boek waarde creëren met big dataWaarde creëren met Big Data Analytics

Eén van de grootste hedendaagse uitdagingen voor organisaties is de explosieve groei in data: Big Data. De maatschappij, bedrijven, organisaties en ook de overheid raken steeds verder gedigitaliseerd. Al die gebruikers van smartphones, tablets en computers zorgen voor digitale sporen en dus potentieel waardevolle informatie. De eerste editie van ‘Waarde creëren met Big Data-analyses‘ biedt een duidelijke stappenplan voor nuttige analyses van deze data. Het Big-data waardecreatiemodel laat zien hoe waardecreatie van deze grote hoeveelheid aan willekeurige informatie plaatsvindt. Bekijk het boek over data analytics

Boeken Business Intelligence

Geef jezelf een voorsprong op de concurrentie door te investeren in je kennis over datagedreven werken. Ontdek boeken die de basisprincipes van datamanagement en datagovernance belichten Lees boeken over business intelligence en Power BI die je helpen om het meeste uit je BI-tools te halen. Wat zijn de beste boeken over Business Intelligence (BI)? Welk boek maakt van jou een intelligente business analist?

Wat is het verschil tussen business intelligence en data analytics?

Business intelligence richt zich op het beheren en rapporteren van bestaande bedrijfsgegevens om aandachtsgebieden of interessegebieden te bewaken, terwijl data analytics voorspellende inzichten en nieuwe productinnovaties genereert door toepassing van geavanceerde analytische tools als Power BI, Hadoop en d.m.v. algoritmen.

Aan de slag met Power BI

Met behulp van boeken kun je jezelf onderdompelen in de wereld van Power BI, van de basisprincipes van gegevensvisualisatie tot geavanceerde analysetechnieken. Leer hoe je rapporten en dashboards kunt maken die inzicht geven in de prestaties van je bedrijf en hoe je gegevens kunt verkennen en analyseren om waardevolle inzichten te ontdekken. Ontdek tips, trucs en best practices van experts die hun kennis delen om je te helpen het meeste uit Power BI te halen. Vind jouw Power BI boek!

Data Visualisatie

Datavisualisatie is de grafische weergave van informatie en data. Door het gebruik van visuele elementen zoals diagrammen, grafieken en kaarten, bieden datavisualisatietools als Tableau en Power BI een toegankelijke manier om trends, uitschieters en patronen in data te zien en begrijpen. In de wereld van big data zijn datavisualisatietools onmisbaar voor het analyseren van enorme hoeveelheden informatie en het maken van datagestuurde beslissingen.

Contact