Amy Colsters - Upstream - Office Assistent Amy Colsters Office Assistent & Administratie

Ben je op zoek naar een managementboek over verandermanagement? Hoe kun je leren veranderen? Wat is goed verandermanagement en hoe pak je dit aan? Wat is veranderkunde? Hoe leidt jij je organisatie naar verandering? Hoe geef je sturing aan teams en medewerkers tijdens veranderprocessen en hoe ontwikkel je wendbaarheid en veranderkracht? En doe je dat ’top-down’ of ‘Bottom Up?

Wil jij de structuur, cultuur en/of werkwijze binnen jouw organisatie veranderen? Lees en leer alles wat je moet weten over verandermanagement en veranderkunde en hoe je – als verandermanager, veranderkundige, leidinggevende, eigenaar, consultant of manager – deze kennis kunt gebruiken voor de toekomst. Om succesvol te zijn in verandermanagement, is het belangrijk om de beste managementboeken over ‘veranderen‘ te raadplegen. Bekijk hieronder een selectie van managementboeken over verandermanagement. Vind jouw verandermanagement boek!

Boeken over verandermanagement

Boeken over veranderkunde

Boek de kunst van veranderen over verandermanagementBoekentip: De Kunst van het Veranderen

Na jarenlang denken, toepassen en doorontwikkelen presenteren Marco de Witte en Jan Jonker in het boek ‘De kunst van veranderen‘ hun visie op verandermanagement. De kern van die visie wordt uitgewerkt in een model waarin vier vragen centraal staan: Waarom?, Wat?, Hoe?, Wie? Ik!. Deze vier bedrieglijk simpele vragen én de relaties daartussen helpen om stap voor stap complexe veranderkundige opgaven op een samenhangende manier te doorgronden. Lees dit goed gewaardeerde boek over verandermanagement

Verandermanagement: De sleutel tot succesvolle veranderingen

Verandermanagement wordt ook wel als de sleutel tot succesvolle veranderingen benoemd. Bekijk een overzicht van de topboeken over verandermanagement die worden aanbevolen.

Cover boek Tijdmeesterschap - handreiking veranderkundeBoekentip: Tijdmeesterschap

Het boek ‘Tijdmeesterschap, een handreiking voor veranderaars ontrafelt de tijd’ bevat lessen en concrete voorbeelden waarmee dat handelingsrepertoire gevormd kan worden. Het is een prachtige en zinvolle bijdrage aan het vergroten van ons bewustzijn over tijd. De 21 auteurs, waaronder Marco Derksen, allen verbonden aan Sioo, gaan in op de verschillende dimensies van tijd.

In hun dagelijks handelen zijn organisatie- en veranderprofessionals zich bewust van de verschillende soorten tijd maar soms is hier maar beperkt een taal voor beschikbaar en daardoor ontbreekt het ook aan handelingsrepertoire. Het nieuwe boek ‘Tijdmeesterschap‘ doet een handreiking en geeft een conceptualisering van het begrip van tijd. Het helpt professionals in organisatieverandering en veranderkunde in het maken van een eigen tijdskader om de diverse verschijningsvormen van tijd beter te zien en bewuster te gebruiken in de eigen werkpraktijk. Bekijk het boek Tijdmeesterschap.

Boeken over veranderproces

Tip: Boeken van Arend Ardon over veranderkunde

Arend Ardon is sociaal psycholoog en bedrijfskundige en eigenaar van The Change Studio, een bureau dat inspirerende trajecten begeleidt op het gebied van leiderschap en vernieuwing. Zijn boeken over veranderkunde zijn meer dan het lezen waard. Bekijk hieronder zijn boeken over verandering, vernieuwing, (traag) versnellen en leiderschap.

Interventiekundige en veranderkundige Shirine Moerkerken

Shirine Moerkerken is een prominente auteur, autoriteit en expert op het gebied van verandermanagement. Haar boeken zijn zeer gewaardeerd in de managementwereld en bieden waardevolle inzichten en strategieën om effectieve veranderingen binnen organisaties te realiseren.  Haar boeken bieden praktische handvatten en bruikbare adviezen voor managers die willen leren hoe ze veranderingen succesvol kunnen doorvoeren in hun organisatie. Haar boeken zijn een must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in het verbeteren en transformeren van organisaties.

Boekentip: Het complete veranderboek

Dit handboek veranderkunde van Ron Schinkelshoek (bedrijfskundige, veranderkundige en expert in verandering en leiderschap) biedt je een complete veranderaanpak om elk veranderproces in goede banen te leiden en gaat over duurzaam veranderen voor nieuwsgierige leiders en adviseurs. Bekijk dit handboek veranderkunde.

Boekentip: Basisboek Integrale Veranderkunde

Het is duidelijk: veranderkunde-nieuwe-stijl vraagt om een integrale, evidencebased benadering. Het Basisboek Integrale Veranderkunde doet daarvan verslag. Met het ‘Basisboek Integrale Veranderkunde’ geven de auteurs een breed, actueel, relevant en onderbouwd beeld van het vak Veranderkunde en hoe je dat kunt toepassen. Bekijk het basisboek Integrale Veranderkunde

Cover Boek Verandermanagement - Handboek verandermanagementHandboek verandermanagement voor studenten

Ook het handboek Verandermanagement van Fred Rorink e.a. biedt studenten een praktijkgerichte kennismaking met het vakgebied verandermanagement. Met een toegankelijke schrijfstijl, aansprekende praktijkvoorbeelden worden de theoretische inzichten van het vakgebied verbonden aan een praktische toepassing. Hierdoor leent dit handboek verandermanagement (5e editie met MyLab NL toegangscode) zich ook uitstekend voor zelfstudie. Bekijk het boek Verandermanagement

Handboek Leren Veranderen

Leren Veranderen is al 20 jaar hét Handboek voor de veranderkundige. Dit handboek veranderkunde biedt een actueel, compact en samenhangend overzicht van alle belangrijke veranderlessen. Bekijk het basisboek Leren Veranderen.

Vind jouw boek over verandermanagement

Op Managementboek.nl kun je nog veel meer interessante managementboeken vinden over verandermanagement, veranderkracht, veranderingsbereidheid, veranderingsprocessen en veranderkunde. Een verandermanagement boek is een essentieel hulpmiddel voor professionals die geïnteresseerd zijn in het begrijpen en toepassen van effectieve veranderstrategieën.

Kotter, Covey en Ardon over Change Management

De beste boeken verandermanagement omvatten titels zoals “Onze ijsberg smelt!” en ‘Leiderschap bij verandering‘ door John Kotter en “De 8 eigenschappen van effectief leiderschap” door Stephen Covey. Ook Arend Ardon van het verandermanagement bureau de ‘Change Studio’ heeft diverse interessante boeken over verandermanagement oftewel change management op zijn naam staan.

Een change management boek wordt beschouwd als een essentiële gids voor leiders die verandering willen leiden in hun organisatie. Deze change management boeken bieden waardevolle inzichten en praktische strategieën voor succesvol verandermanagement. Ontdek deze en andere topboeken voor veranderkunde. Vind jouw verandermanagement boek!

Cover boek bottum-up van Floor de RuiterBoekentip: Bottom Up!

De spelregels voor verandering zijn drastisch aan het veranderen. De starre regels van de top-down mentaliteit maken plaats voor collectieve energie, eigenaarschap en ‘the wisdom of the crowd’. Het boek ‘Bottom-up!‘ van Floor de Ruiter is een inspirerend, helder geschreven en praktisch toepasbare boek met tools voor ieder verandertraject. Het verandermanagement boek is een must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in systeemtransformaties en op zoek is naar nieuwe, innovatieve manieren om verandering te bewerkstelligen. Wees een voorloper in organisatieverandering en maak de switch van top-down naar bottom-up. Bekijk Bottom Up!

Congressen en leergangen over verandermanagement

Je kunt ook congressen, evenementen en leergangen vinden over dit onderwerp. Leer bijv. ook coachend leidinggeven in een veranderproces of bezoek het jaarcongres verander met impact of het jaarcongres teamcoaching.

Veranderen met impact?

Tip: Veranderen met impact, bezoek het Jaarcongres Verandermanagement.

Kijk ook op congresagenda.nl voor actuele webinars, evenementen, congressen, masterclasses en presentaties over o.a. verandermanagement, veranderkunde, veranderprocessen en meer interessante onderwerpen.

Review Veranderboek

Ben jij op zoek naar verandermanagement boeken om je kennis over veranderkunde te vergroten? Zoek je een veranderkunde boek? Het ‘complete Veranderboekbiedt je effectieve verandermanagement tools die jouw als professional kunnen helpen om succesvolle veranderingen door te voeren. Lees een review.

Het Het Complete Veranderboek voor nieuwsgierige leiders en adviseurs is een welkome combinatie van een frisse kijk op verandering, veranderen en concrete tools voor het veranderproces. Hierdoor is het voor mij al direct toepasbaar geweest. De auteur neemt je met een prettige schrijfstijl via dit model stapsgewijs mee door alle veranderfases, waarbij iedere stap uitgebreide "tools" bevat om hiermee aan de slag te gaan. Het thema "nieuwsgierigheid" als onderdeel van een veranderproces vind ik vernieuwend en helpend.

Lees reviews van de beste managementboeken
C.Berkhout Leidinggevende gedurende organisatieverandering
Contact