Amy Colsters - Upstream - Office Assistent Amy Colsters Office Assistent & Administratie

Wat is leiderschap? Wat betekent leiderschap nu eigenlijk? Hoe geef je inspirerend en authentiek leiding op afstand en in dit digitale tijdperk? Hoe ontwikkel je jouw leiderschap en je leiderschapsstijl? Tegen welke vragen loop jij als manager, leider, leidinggevende, CEO, CIO, bestuurder en/of als toezichthouder aan? Bekijk de beste boeken over coachend leiding geven en leiderschap.

Hieronder staan inspirerende managementboeken over leiderschap, leiderschapsstijlen, leiderschapscommunicatie en leidinggeven. Lees alles wat je moet weten over leiderschap. Kies het managementboek over leiderschap of leidinggeven dat jou helpt om te leiden in dit digitale tijdperk. Bekijk leiderschap boeken voor de moderne, authentieke, communicatieve, coachende én digitale leider.

Boeken leiderschap

Bekijk boeken over leiderschapsontwikkeling en de collegereeks coachend leidinggeven om je leidinggevende en managementvaardigheden te verbeteren. Wordt een betere leider en leidinggevende!

Boeken leiderschapsontwikkeling

Collegereeks Coachend Leidinggeven

Als leidinggevende ben je niet alleen verantwoordelijk voor de resultaten van je team, maar ook voor de ontwikkeling van je teamleden. Dit mensgerichte onderdeel van je werk is vaak onderbelicht door de focus op resultaat en hoge werkdruk.

Als je dit doorziet en er op acteert, creëer je rust en ruimte voor je medewerkers om zich te ontplooien en om competenter en met meer plezier resultaten te behalen. Dit vraagt van jouw kennis, vaardigheden en vooral een coachende mindset.

In de Collegereeks Coachend leidinggeven verken je in zes colleges de belangrijkste aspecten van coachend leiderschap. Met topcoaches Aty Boers, Bas Kodden, Job Boersma, Jakob van Wielink, Maarten Kouwenhoven en Nadia van der Vlies onder leiding van Erik Maier.

Ontdek je sterke punten en hoe je zelf verder kunt groeien in coachend leidinggeven door het te leren van topcoaches! Bekijk de Collegereeks Coachend Leidinggeven.

Leiderschap bij digitale transformatie - Boek Cio 3.0 Karin ZwiggelaarBoekentip: CIO 3.0 – Leiden met digitale transformatie

Het eind vorig jaar gepubliceerde boek ‘CIO 3.0 – Leiden met Digitale Transformatie‘ van Karin Zwiggelaar en Antoon van Luxemburg, verkent de verschuiving van de CIO-rol door de tijd heen: van een technisch gerichte functie naar een bruggenbouwer tussen bedrijfsvoering en ICT, en uiteindelijk naar een strategisch, integraal onderdeel van de bedrijfsstrategie. Deze evolutie in leiderschap door CIO’s markeert een periode waarin digitale technologieën zoals mobiele apparaten, sociale media, cloud computing, en kunstmatige intelligentie een disruptieve invloed hebben op organisaties, leiderschap en leidinggeven. Lees over de boeklancering en bekijk het boek CIO 3.0 – Leiden met digitale transformatie

Boeken leiderschapscommunicatie

Leer ook sterker te staan in leiderschapscommunicatie door bewust de jouw communicatie als leider, manager, teamleider of leidinggevende te ontwikkelen. Leer luisteren, vragen te stellen en helder te communiceren.

Cover boek bottum-up van Floor de RuiterBoekentip: Bottom Up!

De spelregels voor verandering en leiderschap zijn drastisch aan het veranderen. De starre regels van de top-down mentaliteit maken plaats voor collectieve energie, eigenaarschap en ‘the wisdom of the crowd’. Het boek ‘Bottom-up!‘ van Floor de Ruiter is een inspirerend, helder geschreven en praktisch toepasbare boek met tools voor ieder verandertraject. Het boek is een must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in systeemtransformaties en op zoek is naar nieuwe, innovatieve manieren om verandering te bewerkstelligen. Wees als leider een voorloper in organisatieverandering en maak de switch van top-down naar bottom-up. Bekijk Bottom Up!

Boeken leidinggeven

Boek leiderschap bij verandering

In zijn boek ‘Leiderschap bij verandering‘ biedt John Kotter een visie en een praktisch verslag, gebaseerd op zijn eigen onderzoek bij ruim 100 bedrijven. Kotter vertaalt succesvolle verandering in 8 fasen. Het boek leiderschap bij verandering van John Kotter is een evergreen, wordt gezien als één van de beste leidinggeven boeken en is nog steeds actueel.

Leidinggeven aan digitale transformaties

Een ander populair leiderschap boek is “The Lean Startup” van Eric Ries. Dit boek gaat dieper in op hoe leiders in digitale omgevingen kunnen navigeren en innovatie kunnen stimuleren. Het biedt praktische inzichten en strategieën voor het leiden van digitale transformaties.

Boek leidinggeven aan Lean transformaties

Het boek Leidinggeven aan Lean Transformaties biedt een complete handleiding hoe je een Lean Transformatie kan ontwerpen en onderhouden. Als je een cultuur van continue vooruitgang wilt opbouwen, op een of op meerdere niveaus, biedt dit boek over Lean leidinggeven een paar cruciale en praktische inzichten. Bekijk het boek over Lean leidinggeven

Meer boeken over leidinggeven

Bekijk de beste boeken over leidinggeven in het digitale tijdperk. Deze boeken bieden inzicht in verschillende vormen van leiderschap, zoals digitaal, dienend, authentiek, persoonlijk, transformatief en situationeel leiderschap. Ze duiken diep in de kern van wat leiderschap betekent en hoe het kan evolueren in de snel veranderende digitale wereld. Of lees het boek Authentiek leiderschap voor vrouwen. Ga van macht naar kracht in 7 stappen!

Of je nu een manager bent die op zoek is naar nieuwe strategieën of een professional die zijn leiderschapsvaardigheden wil verbeteren, deze boeken over leidinggeven zullen je zeker inspireren en begeleiden op je reis naar leiderschapssucces. Bekijk inspirerende management boeken over leiderschap en leidinggeven. Vind jouw boek over leidinggeven!

Napoleon

Napoleon: boek Leiderschap, Management en leidinggeven

Zakelijk management is nauw verwant aan politiek en militair leidinggeven. Succes is het resultaat van een sterke strategie, constante evaluatie van de omstandigheden en de juiste antwoorden hierop: dit vat Napoleon Bonaparte perfect samen in het door Johan Op de Beeck geschreven leidinggeven en management boek. Bekijk boek management en leidinggeven.

De zeven eigenschappen van effectief leiderschap

Weet jij de 7 eigenschappen van effectief leiderschap? Lees ze in de boeken van Steven Covey en ontwikkel jouw ‘7 Habits of Highly Effective People’. Ontdek het belang van persoonlijk leiderschap met het boek “De 7 eigenschappen van effectief leiderschap” van Stephen Covey. Dit boek is een absolute aanrader voor iedereen die zijn persoonlijke leiderschapskwaliteiten wil ontwikkelen. Leer hoe je persoonlijke groei en effectief leiderschap kunt combineren in dit inspirerende persoonlijk leiderschap boek. Bekijk hét boek over leiderschap

Verbeter ook je leiderschapsvaardigheden, leiderschapsstijlen en management stijl door het lezen van inspirerende management boeken. Bekijk het beste leiderschapsstijlen boek om je leiderschapsvaardigheden te verbeteren.

Blogs en reviews over managementboeken over leiderschap

Bekijk ook deze blog waarin Marco Derksen vertelt wat een leider is en wat leiderschap is?. Lees ook Marco’s blog over het boek ‘Bottom-up!’ van Floor de Ruiter, de boeklancering van het boek CIO 3.0 van Karin Zwiggelaar of lees hier hoe auteur Paul Verhaeghe hoopt op een ander, horizontaal leiderschap. Lees ook de recensies en artikelen over boeken over leiderschap.

Cover van boek Don;t Push me van Genieke HertogsBoekentip: Don’t push me!

Hoe krijg ik die ander mee? Dat is een vraag die sinds mensenheugenis een cruciale rol speelt in onze interacties en ook in leiderschap. Het boek ‘Don’t push me!’ van Genieke Hertoghs is een aanrader voor iedereen die méér uit de ontmoeting met anderen wil halen en een stimulans om ontmoetingen tussen jou en de ander op een waarderende wijze te sturen. Bekijk het boek Don’t push me!

Meer tips om je leiderschap te ontwikkelen en een groeimindset aan te leren

Ben jij op zoek naar boeken en congressen die je kunnen helpen bij jouw leiderschap in ontwikkeling? Bekijk de tips voor congressen over leiderschap en leidinggeven.

Tip: het ‘Grote Coach Event 2024‘, een interessant congres over coaching van medewerkers, teams, teamcoaching en teamontwikkeling. Met o.a. Mark Tuitert en meer. Ook voor coachende leiders interessant!

Tip: Sportpsychologen Bart Heuvingh en Tim Koning laten in hun boek zien hoe je als persoon en als team kunt groeien. Met hun ‘open hand-methode’ hielpen ze al vele sporters, studenten, docenten, ouders, werknemers, managers en teams om een nieuwe mindset aan te leren: een groeimindset. Ontwikkel samen met je team een ‘Groeimindset

Op zoek naar de beste boeken over leiderschap?

Op zoek naar het beste leidinggeven boek voor het ontwikkelen van je leiderschap en leidinggevende competenties? Zoek je boeken over dienend leiderschap, situationeel leiderschap of andere vormen van leiderschap? Op Managementboek.nl kun je nog veel meer interessante managementboeken over (digitaal) leiderschap, leidinggeven, leiderschapsstijlen, transformationeel leiderschap, authentiek leiderschap, situationeel leiderschap, autocratisch leiderschap, dienend leidinggeven, leiderschap op afstand vinden, management stijlen, leiderschapsstijlen of juist zelfsturing vinden.

Managers, CEO’s, CIO’s, teamleiders en andere leidinggevende professionals vergroten hun leiderschap en leidinggevende stijl door het lezen van bijv. een situationeel leiderschap boek, democratisch leiderschap, coachende leiderschap of van de andere soorten leiderschap. Lees de beste leiderschap boeken of een ander leiderschap boek top 10.

Voor wie op zoek is naar de beste managementboeken om zijn kennis over leiderschap en organisatie te vergroten. Bekijk de beste leiderschap boeken. Vind jouw leiderschap boek!

Op zoek naar inspiratie voor leiderschap? Ontdek deze top 25 leiderschaps boeken bij Upstream. Leer over digitaal, dienend en transformatief leiderschap met de beste leiderschap boeken over leidinggeven en leiderschapsstijlen. Laat je leiden door wijsheid en ervaring van experts op het gebied van management en leiderschap.

Kijk ook op congresagenda.nl voor actuele webinars, evenementen, congressen, symposia, collegereeksen en masterclasses over o.a. innovatief organiseren, vernieuwing, disruptie, (digitaal) leiderschap, leidinggeven, zelfsturing en meer interessante onderwerpen. Bekijk congressen

Contact