Amy Colsters - Upstream - Office Assistent Amy Colsters Office Assistent & Administratie

Bekijk een selectie van managementboeken over Scrum. Lees alles wat je moet weten over Scrum, Agile of Kanban. Lees en leer hoe je kunt werken als Product Owner, Scrum Master, Agile leider of lid van het team Developers. Werk ook met zelfsturende en multidisciplinaire teams. Of lees het Agile Scrum Handboek dat jou en je collega’s helpt om wendbaar te worden, agile te werken, agile leiderschap, een wendbare strategie op 1 A4 te schrijven en/of elke sprint verder (digitaal) te transformeren.

Boeken over Scrum

Bekijk boeken over het Agile framework Scrum voor product owners, scrum masters, agile leiders en alle anderen die op zoek zijn naar een handboek voor Scrum.

Boeken over Agile Werken

Boeken over Kanban

Meer boeken over Agile werken, Agile leiderschap en teamontwikkeling

Scrum is een Agile-methode. Misschien is het interessant om ook meer over Agile werken, Agile leiderschap en over teamontwikkeling te lezen?

Boekentip: Teaming: de nieuwe realiteit van samenwerken

Dit boek is een must-read voor iedereen die wil weten hoe je dynamische teams kunt laten uitgroeien tot bouwsteen van organisatorisch succes. Het boek rekent af met tal van gangbare vanzelfsprekendheden en neemt je stap voor stap mee op reis door de fascinerende realiteit van het nieuwe samenwerken. Geschreven door Hans van der Loo en Patrick Davidson. Breng teaming zelf in de praktijk. Bekijk boek Teaming: de nieuwe realiteit van samenwerken

Leren over Scrum – Framework, values & rollen

Scrum als methodiek leren en toepassen kan op verschillende manieren. Scrum is een framework en via trainingen en boeken kun je dit leren. Voor de rollen van Product Owner en Scrum Master kun je op scrum.org een certificering behalen, zodat je jezelf een professioneel Product Owner (PSPO 1) of Scrum Master (PSM 1) kunt noemen. Ook kun je leren voor The Professional Agile Leader, oftewel hoe je Agile leiderschap kunt leren.

Principes van Agile Werken

Het Agile Manifesto is opgesteld in 2001 door 17 developers en bevat de belangrijkste principes van Agile werken. De filosofie van Agile is gericht op flexibiliteit en wendbaarheid bij het ontwikkelen van producten. In het Agile Manifesto worden 4 waarden beschreven:

  • mensen en onderlinge interactie boven processen en hulpmiddelen,
  • werkende producten boven allesomvattende documentatie,
  • samenwerking met de klant boven contractonderhandelingen,
  • inspelen op veranderingen boven het volgen van een plan.

Daarnaast zijn er 12 principes beschreven, waaronder het tevredenstellen van de klant door het vroegtijdig opleveren van waardevolle software, samenwerken met de business en ontwikkelaars, werkende software als belangrijkste maatstaf voor voortgang en de focus op continu verbeteren door het team.

Wendbaar, Agile en dienend leiderschap?

Dienend leiderschap is een stijl van leiderschap waarbij de leider zich richt op het bevorderen van de groei en ontwikkeling van zijn teamleden. In Scrum zijn de waarden transparantie, inspectie en aanpassing en moed belangrijk. Dienend leiderschap ondersteunt deze waarden door het creëren van een werkomgeving waarin teamleden zich gewaardeerd en gestimuleerd voelen om (multidisciplinair) samen te werken en te groeien.

Dienend leiderschap, ook wel servant leadership, is belangrijk voor professionalisering van Scrum in een organisatie, omdat het bijdraagt aan het creëren van een cultuur waarin medewerkers betrokken en geëngageerd zijn, en waarin samenwerking, aanpassing en dus wendbaarheid worden gestimuleerd. Bekijk boeken over dienend leiderschap

Voorkom verspilling met Lean

Lean is een aanpak voor bedrijfsprocessen die zich richt op het verminderen van verspilling en het verbeteren van de efficiency. Het streeft naar het creëren van meer waarde voor de klant door het elimineren van overbodige activiteiten en het verbeteren van de kwaliteit. Lean is een continu verbetertraject dat bedrijven helpt om slimmer en efficiënter te werken. Maak kennis met Lean. Bekijk boeken over Lean of volg de online training Lean Active Lean Yellow Belt.

Vind jouw congres op congresagenda

Kijk ook op congresagenda.nl voor actuele webinars, evenementen, congressen en presentaties over o.a. innovatief organiseren, data, software development, ontwikkeling, coaching, vernieuwing, disruptie, productontwikkeling, leiderschap en meer interessante onderwerpen.

Contact