Amy Colsters - Upstream - Office Assistent Amy Colsters Office Assistent & Administratie

Vind jouw Scrum boek. Bekijk een selectie van boeken over Scrum. Lees alles wat je moet weten over Scrum, Agile of Kanban. Lees een Scrum boek en leer hoe je kunt werken als Product Owner, Scrum Master, Agile leider of lid van het team Developers. Werk ook met zelfsturende en multidisciplinaire teams, lees het product owner boek en ontwikkel Agile leiderschap. Of lees het Agile Scrum Handboek dat jou en je collega’s helpt om wendbaar te worden en agile te werken.

Boeken over Scrum

Bekijk boeken over het Agile framework Scrum voor product owners, projectmanagers, projectleiders, scrum masters, agile leiders en alle anderen die op zoek zijn naar een Scrum boek of handboek voor Scrum. Een Scrum boek biedt inspiratie, een handleiding en een framework voor het implementeren van Agile werken in een organisatie. Lees een boek om Scrum te leren en je kennis over Agile werken te vergroten.

Vind jouw Scrum boek

Boek Agile Scrum HandboekAgile Scrum Handboek

Het Handboek Agile Scrum is een eenvoudig te begrijpen handleiding voor iedereen die meer wil weten over de concepten van Agile en het Scrum framework. Het handboek is overzichtelijk en geeft een heldere uitleg over hoe een moeilijk product, dat continue aan verandering onderhevig is, kan worden gepland.

Het Agile Scrum Handboek behandelt de diverse rollen bij Scrum en het belang van zelfsturing bij een Scrum team. Het handboek is ook prima studiemateriaal. De auteurs geven zelfs tips hoe het examen van het certificeringsprogramma EXIN Agile van de Scrum Foundation, het beste kan worden voorbereid en welke vragen er op het examen worden gesteld. Bekijk Handboek Agile Scrum.

Principes van Agile Werken

Het Agile Manifesto is opgesteld in 2001 door 17 developers en bevat de belangrijkste principes van Agile werken. De filosofie van Agile is gericht op flexibiliteit en wendbaarheid bij het ontwikkelen van producten. In het Agile Manifesto worden de 4 Scrum Waarden beschreven.

Scrum Waarden / Scrum Values

  • mensen en onderlinge interactie boven processen en hulpmiddelen,
  • werkende producten boven allesomvattende documentatie,
  • samenwerking met de klant boven contractonderhandelingen,
  • inspelen op veranderingen boven het volgen van een plan.

Daarnaast zijn er 12 principes beschreven, waaronder het tevredenstellen van de klant door het vroegtijdig opleveren van waardevolle software, samenwerken met de business en ontwikkelaars, werkende software als belangrijkste maatstaf voor voortgang en de focus op continu verbeteren door het team. Ook in de publieke sector en overheid zijn de principes van agile werken toe te passen.

Boeken over Agile Werken

Boeken over Kanban

Cover van Product Owner Boek - Handboek voor product owners in Scrum teamProduct Owner Boek

Als product owner kan je te maken krijgen met een scala aan uitdagingen. ‘Het product owner boek‘ pakt deze uitdagingen aan. Gebaseerd op ervaringen en onderzoeken onder duizenden product owners, biedt dit boek gevalideerde inzichten en praktische tips om de regie te krijgen. Dit handboek voor product owners van alle niveaus is ook nuttig voor degenen die worstelen met tijdmanagement, stakeholder management, productvisie ontwikkeling en het verkrijgen van voldoende mandaat om cruciale beslissingen te nemen. Wil je jezelf ontwikkelen als product owner?  Lees het Product Owner boek.

Tip: Agile Teams – Hoe dan?!

Boek Agile Teams Hoe dan van Francisca DalstraOntdek ook de vijf voorwaarden die de basis vormen voor effectieve teamontwikkeling. Met deze voorwaarden als basis ontwikkelde Francisca Dalstra de MTD-aanpak. Een praktisch, gestructureerde methode om agile teams effectief te ondersteunen en begeleiden in hun ontwikkeling, wat leidt tot aantoonbare resultaten en meer werkplezier. In het boek Agile Teams, Hoe dan?!, staan de stappen van de aanpak uitgebreid beschreven, aangevuld met anekdotes, praktijkvoorbeelden en werkvormen. Lees hoe teams kunnen profiteren van de kracht van scrum en agile werken. Help ook (jouw) agile teams aantoonbaar naar topresultaten en werkplezier. Bekijk het boek

Tip: Wordt een Super Product Owner

Boek Product Owner Bas van AmersfoortBen jij de volgende SUPER Product Owner? SUPER staat voor ‘Samen Uitstekende Producten Écht Realiseren’. Dit praktische en vlot geschreven handboek is een gereedschapskist en een ontwikkelplan voor jou en je product ineen. De handige tools zijn zowel voor beginnende als ervaren Product Owners meteen in te zetten om meer waarde, impact en betere resultaten te krijgen.

Meer boeken over Agile werken, Agile leiderschap en teamontwikkeling

Scrum is een Agile methode. Het is interessant om ook meer over Agile werken, Agile leiderschap en over teamontwikkeling te lezen. Wil jij Scrum leren? Wil jij ‘Succes met Scrum‘? Kies een scrum boek of agile boek. Veel boeken zijn ook in het Engels geschreven. Find the perfect Scrum book for yourself of your team. Find Scrum Book or Scrum Books.

Leer Scrum – Trainingen en Certificeringen

Scrum als methodiek leren en toepassen kan op verschillende manieren. Scrum is een framework en via trainingen en boeken kun je dit leren. Voor de rollen van Product Owner en Scrum Master kun je op scrum.org een certificering behalen, zodat je jezelf een professioneel Product Owner (PSPO 1) of Scrum Master (PSM 1) kunt noemen. Het Scrum Master boek is een essentiële bron voor iedereen die meer wil leren over de rol van Scrummaster in een agile team. Ook kun je leren voor The Professional Agile Leader, oftewel hoe je Agile leiderschap kunt leren. Leer Scrum!

Wendbaar, Agile en dienend leiderschap?

Dienend leiderschap is een stijl van leiderschap waarbij de leider zich richt op het bevorderen van de groei en ontwikkeling van zijn teamleden. In Scrum zijn de waarden transparantie, inspectie en aanpassing en moed belangrijk. Dienend leiderschap ondersteunt deze waarden door het creëren van een werkomgeving waarin teamleden zich gewaardeerd en gestimuleerd voelen om (multidisciplinair) samen te werken en te groeien. Agile werken bevorderen? Start met Agile leiderschap!

Servant leadership

Dienend leiderschap, ook wel servant leadership, is belangrijk voor professionalisering van Scrum in een organisatie, omdat het bijdraagt aan het creëren van een cultuur waarin medewerkers betrokken en geëngageerd zijn, en waarin samenwerking, aanpassing en dus wendbaarheid worden gestimuleerd. Bekijk boeken over dienend leiderschap

Scrum voor overheden

Het Agile Scrum Handboek is ook een essentiële gids voor ambtenaren en managers in de publieke sector die hun werkprocessen willen optimaliseren door middel van agile en scrum methodologieën. Dit boek biedt praktische tips en richtlijnen voor het implementeren van scrum binnen overheidsinstellingen, waardoor het mogelijk wordt om efficiënter te werken en beter in te spelen op veranderende behoeften. Als je op zoek bent naar een handleiding die je stap voor stap helpt bij het implementeren van scrum in jouw overheidsorganisatie, dan is Scrum voor overheden een onmisbaar boek om succes met scrum te behalen.

Boekentip: Teaming: de nieuwe realiteit van samenwerken

Dit boek is een must-read voor iedereen die wil weten hoe je dynamische teams kunt laten uitgroeien tot bouwsteen van organisatorisch succes. Het boek rekent af met tal van gangbare vanzelfsprekendheden en neemt je stap voor stap mee op reis door de fascinerende realiteit van het nieuwe samenwerken. Begin met het scrum werken. Geschreven door Hans van der Loo en Patrick Davidson. Breng teaming zelf in de praktijk. Bekijk boek Teaming: de nieuwe realiteit van samenwerken

Voorkom verspilling met Lean

Lean is een aanpak voor bedrijfsprocessen die zich richt op het verminderen van verspilling en het verbeteren van de efficiency. Het streeft naar het creëren van meer waarde voor de klant door het elimineren van overbodige activiteiten en het verbeteren van de kwaliteit. Lean is een continu verbetertraject dat bedrijven helpt om slimmer en efficiënter te werken. Maak kennis met Lean. Bekijk boeken over Lean of volg de online training Lean Active Lean Yellow Belt.

Vind jouw congres op congresagenda

Kijk ook op congresagenda.nl voor actuele webinars, evenementen, congressen en presentaties over o.a. innovatief organiseren, data, software development, ontwikkeling, coaching, vernieuwing, disruptie, productontwikkeling, productmanagement, agile leiderschap, scrum, teamontwikkeling en meer interessante onderwerpen. Wil jij ook ‘Succes met Scrum‘?

Contact