Amy Colsters - Upstream - Office Assistent Amy Colsters Office Assistent & Administratie

Ben je op zoek naar een managementboek over teamontwikkeling en hoe jij je team nog beter kunt maken door teamcoaching, teambuilding, teamwork en door goed leiderschap te bieden aan je team(s)? Hoe leidt jij jouw team naar verandering? Hoe geef je sturing aan teams tijdens veranderprocessen en hoe ontwikkel je de wendbaarheid en veranderkracht van je team? Lees de theorie en pas het toe in praktijk met je team.

Boeken over teamontwikkeling

Bekijk hieronder een selectie van managementboeken over teamontwikkeling

Cover boek 5 frustraties van teamwork van Patrick Lencioni Populaire boeken over Teamwork van Patrick Lencioni

In zijn boeken legt Patrick Lencioni de essentie van samenwerking binnen een team uit. Zijn ‘piramide van Lencioni‘ is een veelgebruikte methodiek om teamwork te verbeteren. Hoe zorg je ervoor dat samenwerken leuk en effectief blijft? Wat zijn de 5 frustraties van teamwork? Zijn boeken worden door veel leiders gelezen en in de praktijk toegepast.  Bekijk alle boeken van Patrick Lencion over Teamwork en Leiderschap.

Boeken over teambuilding

Bekijk hieronder een selectie van managementboeken over teambuilding

Een boek over teambuilding methodiek en management biedt waardevolle inzichten en praktische tips voor leiders die geïnteresseerd zijn in het verbeteren van teamontwikkeling door middel van teamcoaching, teambuilding en effectief leiderschap. Een team management boek is essentieel voor het ontwikkelen van leiderschap en het bevorderen van teamontwikkeling. Het biedt waardevolle inzichten en praktische tips voor teamcoaching en teambuilding.

Cover van boek Don;t Push me van Genieke Hertogs

Boekentip: Don’t push me!

Hoe krijg ik die ander mee? Dat is een vraag die sinds mensenheugenis een cruciale rol speelt in onze interacties en ook in teams. Het boek ‘Don’t push me!’ van Genieke Hertoghs is een aanrader voor iedereen die méér uit de ontmoeting met anderen wil halen en een stimulans om ontmoetingen tussen jou en de ander op een waarderende wijze te sturen. Bekijk het boek Don’t push me!

Boeken over teamcoaching

Bekijk hieronder een selectie van managementboeken over teamcoaching

Tips om te groeien en een groeimindset aan te leren

Tip: het ‘Grote Coach Event 2024‘, een interessant congres over coaching van medewerkers, teams, teamcoaching en teamontwikkeling. Met o.a. Mark Tuitert en meer.

Tip: Sportpsychologen Bart Heuvingh en Tim Koning laten in hun boek zien hoe je kunt groeien. Met hun ‘open hand-methode’ hielpen ze al vele sporters, studenten, docenten, ouders, werknemers, managers en teams om een nieuwe mindset aan te leren: een groeimindset. Ontwikkel samen met je team een ‘Groeimindset

Handboek & Praktijkboek Teamcoaching

Het Handboek Teamcoaching is voor iedereen die teams begeleidt. Behalve een inspirerend overzicht is het ook een pleidooi voor een minder bemoeizuchtige benadering van teams. Teamcoaches en teamleiders wordt geadviseerd zich helpend op te stellen. Niet afstandelijk, wel terughoudend. Het Handboek Teamcoaching is een vervolg en aanvulling op Team op Vleugels van Martijn Vroemen, het basisboek voor teams dat in 2009 verscheen. Martijn Vroemen schreef óók het Praktijkboek Teamcoaching met handige modellen, oefeningen en checklists. Bekijk het Handboek Teamcoaching

Meer managementboeken over teams, teams vormen en teamontwikkeling

Een teammanagement of teamontwikkeling boek is een waardevolle bron voor professionals die meer willen leren over teamontwikkeling en hoe ze effectieve teamcoaching, teambuilding en leiderschap kunnen toepassen.

Boek over samenwerken

Een van de meest invloedrijke boeken over teamontwikkeling en samenwerken is het boek “De Kracht van Samenwerken” van Patrick Lencioni. In dit boek wordt op een heldere en toegankelijke manier beschreven hoe teams effectiever kunnen samenwerken en betere resultaten kunnen behalen. Lencioni benadrukt het belang van vertrouwen, conflicten, betrokkenheid en verantwoordelijkheid binnen een team.

Kracht van samenwerken

Met praktische tips en concrete voorbeelden biedt dit boek waardevolle inzichten en handvatten voor managers en teamleiders die hun team willen verbeteren. “De Kracht van Samenwerken” is een must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in teamontwikkeling en het optimaliseren van samenwerking binnen organisaties.

Een populaire teambuilding methodiek is de Tuckman-fasen: vorming, storming, norming, prestatie en afscheid. Het boek “The Five Dysfunctions of a Team” door Patrick Lencioni behandelt deze fasen en biedt praktische tips voor het ontwikkelen van effectieve teams.

Op Managementboek.nl kun je nog veel meer interessante boeken over teams, teams vormen, teamwork, teamcoaching, teamontwikkeling, samenwerken, teambuilding en teamvorming vinden. Lees ook over leiderschap. Laat je inspireren met deze boekentips over met.

Kijk ook op congresagenda.nl voor actuele webinars, evenementen, congressen en presentaties over o.a. teamontwikkeling, coaching, management, business, disruptie en meer interessante onderwerpen.

Contact