Amy Colsters - Upstream - Office Assistent Amy Colsters Office Assistent & Administratie

Ben je op zoek naar een boek over teamontwikkeling, teambuilding of teamcoaching en hoe jij je team nog beter kunt maken door goed leiderschap te bieden aan je team(s)? Hoe geef je sturing aan teams tijdens veranderprocessen? Hoe ontwikkel je de wendbaarheid, zelfsturing en veranderkracht van je team? Hoe benut je teamenergie? Hoe kun je coachend leidinggeven? Oftewel hoe krijg je een team op vleugels? Lees de theorie, bekijk methodieken en pas het toe in praktijk met je team. Bekijk boeken over teambuilding, teamontwikkeling, teamcoaching en coachend leidinggeven.

Boeken over teamontwikkeling

Bekijk hieronder een selectie van managementboeken over teamontwikkeling

Cover boek 5 frustraties van teamwork van Patrick Lencioni Populaire boeken over Teamwork van Patrick Lencioni

In zijn boeken legt Patrick Lencioni de essentie van samenwerking binnen een team uit. Zijn ‘piramide van Lencioni‘ is een veelgebruikte methodiek om teamwork te verbeteren. Hoe zorg je ervoor dat samenwerken leuk en effectief blijft? Wat zijn de 5 frustraties van teamwork? Zijn boeken worden door veel leiders gelezen en in de praktijk toegepast.  Bekijk alle boeken van Patrick Lencion over Teamwork en Leiderschap.

Boeken over teambuilding

Een boek over teambuilding methodiek en management biedt waardevolle inzichten en praktische tips voor leiders die geïnteresseerd zijn in het verbeteren van teamontwikkeling door middel van teamcoaching, teambuilding en effectief leiderschap. Een team management boek is essentieel voor het ontwikkelen van leiderschap en het bevorderen van teamontwikkeling. Het biedt waardevolle inzichten en praktische tips voor teamcoaching en teambuilding. Bekijk hieronder een selectie van managementboeken over teambuilding en krijg ideeen voor teambuilding.

Teambuilding theorie en Teambuilding Leiderschap is essentieel voor het begrijpen van groepsdynamiek en het verbeteren van teamprestaties. Door te leren over verschillende teambuilding theorieën kunnen managers effectievere strategieën ontwikkelen voor het opbouwen van sterke en cohesieve teams. Het begrijpen van deze theorieën kan leiden tot betere samenwerking en prestaties binnen een team.

Boek teamenergie voor teamontwikkelingTeamenergie werkt!

Uit wetenschappelijk onderzoek onder honderden teams blijkt dat teamenergie de beste voorspeller van teamsucces is. Teams waar energie aanwezig is presteren tot wel 40 procent beter, hebben een lager verloop en kennen minder verzuim. Maar teamenergie zorgt ook voor een prettige werksfeer, dat mensen plezier hebben in het werk dat ze doen en ze elkaar op alle fronten ondersteunen.

In het boek ‘Teamenergie’ leer je zes vormen van energie in een team herkennen. Daarnaast ontdek je de teamenergiemethode die ervoor zorgt dat bij ruim 65 procent van de teams binnen 4 maanden na de start van een traject een significante verbetering van de energie te zien is.

Teamenergie biedt de juiste tools voor teammanagers of teamleiders die met hun teams willen werken aan teamontwikkeling en op zoek zijn naar een praktische en wetenschappelijk onderbouwde methode die aantoonbaar zorgt voor bruisende teams. Lees Teamenergie en ontdek hoe je als teammanager of teamleider de energie in jouw team kunt activeren en omzetten in blijvend betere prestaties!

Cover van boek Don;t Push me van Genieke Hertogs

Boekentip: Don’t push me!

Hoe krijg ik die ander mee? Dat is een vraag die sinds mensenheugenis een cruciale rol speelt in onze interacties en ook in teams. Het boek ‘Don’t push me!’ van Genieke Hertoghs is een aanrader voor iedereen die méér uit de ontmoeting met anderen wil halen en een stimulans om ontmoetingen tussen jou en de ander op een waarderende wijze te sturen. Bekijk het boek Don’t push me!

Boeken over teamcoaching

Bekijk hieronder een selectie van managementboeken over teamcoaching, het handboek teamcoaching en het coachen van teams.

 

Een absolute must voor elke trainer en teamcoach: Ga ook aan de slag met teamcoaching en bekijk de 75 werkvormen voor agile-lean teamcoaching van Aty Boers en Marijke Lingsma.

Handboek & Praktijkboek Teamcoaching

Het Handboek Teamcoaching is voor iedereen die teams begeleidt. Behalve een inspirerend overzicht is het ook een pleidooi voor een minder bemoeizuchtige benadering van teams. Teamcoaches en teamleiders wordt geadviseerd zich helpend op te stellen. Niet afstandelijk, wel terughoudend. Het Handboek Teamcoaching is een vervolg en aanvulling op Team op Vleugels van Martijn Vroemen, het basisboek voor teams dat in 2009 verscheen. Martijn Vroemen schreef óók het Praktijkboek Teamcoaching met handige modellen, oefeningen en checklists. Bekijk het Handboek Teamcoaching

Collegereeks Coachend Leidinggeven

Als leidinggevende ben je niet alleen verantwoordelijk voor de resultaten van je team, maar ook voor de ontwikkeling van je teamleden. Dit mensgerichte onderdeel van je werk is vaak onderbelicht door de focus op resultaat en hoge werkdruk.

Als je dit doorziet en er op acteert, creëer je rust en ruimte voor je medewerkers om zich te ontplooien en om competenter en met meer plezier resultaten te behalen. Dit vraagt van jouw kennis, vaardigheden en vooral een coachende mindset.

In de Collegreeks Coachend leidinggeven verken je in zes colleges de belangrijkste aspecten van coachend leiderschap. Met topcoaches Aty Boers, Bas Kodden, Job Boersma, Jakob van Wielink, Maarten Kouwenhoven en Nadia van der Vlies onder leiding van Erik Maier. Bekijk de Collegereeks Coachend Leidinggeven.

Boekentip: Teaming: de nieuwe realiteit van samenwerken

Dit boek is een must-read voor iedereen die wil weten hoe je dynamische teams kunt laten uitgroeien tot bouwsteen van organisatorisch succes. Het boek rekent af met tal van gangbare vanzelfsprekendheden en neemt je stap voor stap mee op reis door de fascinerende realiteit van het nieuwe samenwerken. Geschreven door Hans van der Loo en Patrick Davidson. Breng teaming zelf in de praktijk. Bekijk boek Teaming: de nieuwe realiteit van samenwerken

Meer tips om te groeien als team en een groeimindset aan te leren

Tip: het ‘Grote Coach Event 2024‘, een interessant congres over coaching van medewerkers, teams, teamcoaching en teamontwikkeling. Met o.a. Mark Tuitert en meer.

Tip: Sportpsychologen Bart Heuvingh en Tim Koning laten in hun boek zien hoe je als persoon en als team kunt groeien. Met hun ‘open hand-methode’ hielpen ze al vele sporters, studenten, docenten, ouders, werknemers, managers en teams om een nieuwe mindset aan te leren: een groeimindset. Ontwikkel samen met je team een ‘Groeimindset

Meer managementboeken over teams, teams vormen en teamontwikkeling

Een teammanagement of teamontwikkeling boek is een waardevolle bron voor professionals die meer willen leren over teamontwikkeling en hoe ze effectieve teamcoaching, teambuilding en leiderschap kunnen toepassen. Een team management boek is een waardevolle bron voor leiders die hun team effectief willen leiden en ontwikkelen.

Boek over samenwerken

Een van de meest invloedrijke boeken over teamontwikkeling en samenwerken is het boek “De Kracht van Samenwerken” van Patrick Lencioni. In dit boek wordt op een heldere en toegankelijke methodiek beschreven hoe teams effectiever kunnen samenwerken en betere resultaten kunnen behalen. Lencioni, bekend van de ‘piramide van Lencioni‘, benadrukt het belang van vertrouwen, conflicten, betrokkenheid en verantwoordelijkheid binnen een team.

Kracht van samenwerken en de piramide van Lencioni

Met praktische tips en concrete voorbeelden biedt het boek van Patrick Lencioni waardevolle inzichten en handvatten voor managers en teamleiders die hun team willen verbeteren. “De Kracht van Samenwerken” is een must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in teamontwikkeling en het optimaliseren van samenwerking binnen organisaties. Patrick Lencioni beschrijft in zijn boek “De 5 frustraties van teamwork” de valkuilen die teams kunnen tegenkomen en hoe ze deze kunnen overwinnen.

Boeken Teamontwikkeling en Teambuilding Methodiek

Een populaire teambuilding methodiek is de Tuckman-fasen: vorming, storming, norming, prestatie en afscheid. Het boek “The Five Dysfunctions of a Team” door Patrick Lencioni behandelt deze fasen en biedt praktische tips voor het ontwikkelen van effectieve teams. Management teambuilding is essentieel voor het ontwikkelen van sterke teams. Door middel van effectieve teambuildingactiviteiten en -strategieën kunnen leiders de samenwerking, communicatie en prestaties van hun teams verbeteren. Ontdek in de top 25 boeken over teamontwikkeling en coaching hoe je jouw team kunt laten groeien.

Op zoek naar een goed handboek over samenwerken om je team te laten groeien?

Ben je op zoek naar een goed boek over samenwerken om je team te helpen groeien? Of op zoek naar het handboek teamcoaching? Op Managementboek.nl kun je nog veel meer interessante boeken over teams, teams vormen, teamwork, teamcoaching, teamontwikkeling, samenwerken, teambuilding en teamvorming vinden. Lees ook boeken over coachen, coaching, teams, teambuilding, personeelsmanagement, samenwerken, teamcoaching en leiderschap.

Laat je inspireren met deze boekentips over coaching, teamcoaching en teambuilding met boekentitels als ‘Teaming’, ‘Team of teams’ en ‘Teamspel’.

Kijk ook op congresagenda.nl voor actuele webinars, evenementen, congressen en presentaties over o.a. teamontwikkeling, coaching, management, business, (persoonlijk) leiderschap, disruptie en meer interessante onderwerpen.

Contact