Blog:

Upstream komt in actie voor Serious Request

door Marrigt van der Valk op

Upstream komt in actie voor Serious Request

Dit jaar werd er voor de 15de keer Serious Request georganiseerd. Het is een initiatief van radio NPO 3FM om een week voor de kerst zoveel mogelijk geld op te halen voor een van de projecten van het Rode Kruis. Met ieder jaar een nieuw thema.

Serious Request 2018 webcare

Serious Request maar dan anders

Na jarenlang Het Glazen huis werd het tijd voor iets anders, Serious Request Lifeline. In plaats van 1 goede doel te steunen, kozen zij dit jaar voor 3 goede doelen binnen en buitenland. Dj’s van 3FM trokken te voet door Nederland om live verslag te doen van lokale acties. Door deze nieuwe opzet staan de mensen die in actie komen centraal om uiteindelijk heel Nederland in beweging te brengen om zoveel mogelijk geld op te halen.

De drie goede doelen waren:

  • Bescherming tegen natuurgeweld,
  • Reanimatie in Nederland en
  • Noodhulp bij oorlog & conflicten.

Upstream’ers zetten zich vrijwillig in

Ook bij de vorige editie in Apeldoorn hebben Antina en Arne zich vrijwillig ingezet bij het webcare team van 3FM en het Rode Kruis. Ook dit jaar wilden Upstream’ers weer meedoen aan de actie.

Zo draaiden Marloes, Elbrich, Antina, Arne en Marrigt een aantal shifts mee in de Peperbus bij 3FM in het webcare team. Om de binnenkomende berichten op social media op een zo’n goed mogelijke manier te beantwoorden. Naast dat het dankbaar werk is om op deze manier een bijdrage te leveren aan een goed doel, is het ook leuk en leerzaam. Aangezien wij regelmatig webcare en social media trainingen geven, is het goed om af en toe zelf achter de knoppen te zitten.

Eerder in 2018 deden Upstream’ers dit ook voor #Giro555 naar aanleiding van hevige aardbevingen en tsunami op Sulawesi in Indonesië waarbij vele slachtoffers vielen.

#Upkerst2018

Afgelopen december tijdens de Upstream kerstborrel heeft Arne het startsein gegeven om iedereen uit het netwerk op te roepen om ook in ‘actie te komen‘. In plaats van een kerstgeschenk voor netwerkpartners en klanten, deze te doneren aan Serious Request.

Het streefbedrag van € 750,- is ruimschoots gehaald met € 810,- als eindstand! Dank aan allen die gedoneerd hebben. Volgend jaar zijn wij weer van de partij.

1 reactie

Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Marrigt van der Valk is onderdeel van

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (102)
Contact