Boeken, video’s en meer over digitale transformatie

Een overzicht van boeken, blogs, video's en podcasts over digitale transformatie

Wil je je (verder) verdiepen in digitale transformatie? Bekijk dan onderstaand overzicht met boeken, blogs, video’s, podcasts en links verzameld over het onderwerp digitale transformatie. Als eerste laten we Rik Maes en Jo Caudron aan het woord over wat digitale transformatie is. Onderaan deze pagina staan links naar blogs, boeken, publicaties en opleidingen rond digitale transformatie.

Rik Maes over digitale transformatieRik Maes over digitale transformatie

Digitale transformatie volgens Rik Maes, emeritus hoogleraar informatie- en communicatiemanagement aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit van Amsterdam en sinds vorig jaar bijzonder hoogleraar “Management van informatie in organisaties” aan de faculteit Managementwetenschappen van de Radboud Universiteit begint met de vraag wat digitale transformatie nu eigenlijk is en constateert dat het een containerbegrip is dat vele definities kent. Rik Maes zelf stelt dat…

… digitale transformatie de fundamentele verandering betreft in klantinteractie en -beleving, waardeproposities en businessmodellen, operationele processen en sturen met/van informatie door de impact van digitalisering op organisaties en de maatschappij.

Digitale transformatie is vooral mensenwerk. Maes stelt dan ook dat de digitale transformatie van vandaag vooral een mentale transformatie is. En de logica die daarbij nodig is halen we niet meer uit rechtlijnig denken, maar veel meer vanuit de biologie, vanuit het leren van elkaar en het leren van fouten. Maes stelt ook dat planmatig werken daarom niet past bij digitale transformatie. Lees meer over digitale transformatie volgens Rik Maes.

Jo Caudron over digitale transformatie

Volgens Jo Caudron verplaatst ‘digitaal’ zich van de zijlijn van de organisatie naar het centrum. Digitaal is geen kanaal, maar volledig digitaal denken in je DNA op te nemen en in de kern digitaal te worden (‘Digital first’). De echte kracht van digitaal wordt zichtbaar als het door je volledige organisatie heentrekt en digitaal is de verantwoordelijkheid van iedereen in de organisatie.

Keynote Jo Caudron voor Belfius over disruptie en digitale transformatie.

Jo Caudron - De wereld is Rond‘De wereld is rond’

Het nieuwe boek van Jo Caudron met de titel ‘De wereld is rond‘ is verkozen tot het Managementboek van het jaar 2020. Volgens de jury neemt Jo Caudron ons moeiteloos mee naar zijn wereld in 2030.

‘…in 2030 hebben we de ‘Metastorm’ zoals hij die noemt overleefd en zijn we in staat gebleken er met zijn allen zelfs een positieve toekomst van te maken. In zijn boek weet hij zeer helder te duiden wat er momenteel in de wereld gaande is en smeedt vervolgens een volstrekt authentiek en vooral optimistisch toekomstplan.’ 

Digitale transformatie zo doe je dat!

Digitale transformatie is tegenwoordig essentieel voor organisaties die relevant willen blijven in een steeds veranderende digitale wereld. Boeken over digitale transformatie geven inzichten, inspiratie en handvatten om de stap naar digitale transformatie te maken.

Boek Digitale transformatie zo doe je dat Het boek digitale transformatie zo doe je dat biedt waardevolle inzichten en praktische tips voor bedrijven, organisaties en vooral de (semi)publieke sector die de stap willen zetten naar een volgende fase. Het geeft handvatten voor het ontwikkelen van een digitale transformatie strategie, het implementeren van nieuwe technologieën, inzet van data en het creëren van een cultuur van innovatie binnen de organisatie.

Met behulp van dit ‘niet-ICT-boek’ voor transitiemanagers over digitale transformatie kunnen semi-publieke organisaties succesvol de uitdagingen van digitale transformatie aangaan en zich aanpassen aan de eisen van de moderne digitale tijd. Bekijk “Digitale transformatie zo doe je dat”

Publicaties over digitale transformatie

Blogs over digitale transformatie

Podcasts / Video

Boeken Digitale Transformatie

Op zoek naar een digitale transformatie boek? Ook wel digital transformation boek genoemd. Ontdek interessante boeken over succesvol digitaal transformeren, digital transformation en het implementeren van digitale strategieën. Leer meer over digitale transformatie en hoe je dit effectief toepast in jouw organisatie. Laat je inspireren door boekentips en praktische inzichten. De digitale transformatie boeken leggen uit hoe organisaties succesvol kunnen digitaal transformeren met praktische tips, 10 stappen en heldere strategieën. Net als het boek digitale transformatie, zo doe je dat!

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (102)
Contact