Social media tool checklist

door Arne Keuning op

Social media tool checklist

Vandaag voegt Upstream een checklist toe aan de white paper en factsheets voor het vergelijken en kiezen van de juiste social media monitoring tool voor jouw organisatie. De checklist vormt een handige manier om de top 3  van mogelijke tools te vergelijken en te komen tot de keus voor de meest passende tool voor jouw organisatie.

Waarom een social media monitoring tool aanschaffen?

In de huidige digitale wereld, waar dagelijks zo’n 5 miljoen nieuwe berichten op social media worden geplaatst, is een klacht snel de wereld in geholpen door de mondige consument. Als organisatie kan dit je reputatie maken of breken. Veel van onze aankoopbeslissingen worden namelijk gebaseerd op (online) meningen en ervaringen van anderen.

Door gebruik te maken van een social media monitoring tool kun je bijvoorbeeld klachten makkelijk opsporen en hierop reageren met een concrete oplossing. Een online klacht kan daarmee ook een kans zijn om een ontevreden klant te behouden. Consumenten die overwegen om een product of dienst bij je willen afnemen, lezen dat je als organisatie ook klanten goede (online) klantenservice biedt. Tevens kan je met tools zien wat consumenten over je schrijven, delen en daar op inspelen.

Download het white paper en factsheets gratis

Het reeds uitgekomen white paper en daarbij horende factsheets van 21 tools zijn te downloaden op www.socialmediatoolvergelijken.nl. De kenmerken van de tools zijn op een gestuctureerde en vergelijkbare manier beschreven. De factsheets geven van elke tool een overzicht van de sterke en zwakke punten. Elke tool heeft namelijk haar eigen invalshoek en USP’s. Met de informatie uit de white paper en factsheets kun je komen tot een top 3 tools die het beste geschikt zijn voor jou organisatie.

Nieuw: handige checklist om top 3 te vergelijken

Een nieuwe toevoeging is dus de checklist voor het selecteren van de geschiktste tool. De checklist is ontwikkeld naar idee van Engagor, die een vergelijkbare vorm ontwikkeld heeft. Met de nieuwe checklist van Upstream kan je drie tools vergelijken op meerdere punten en uiteindelijk de beste score gebruiken voor het aangaan van een gesprek en proefperiode met de “winnaar”.

NB: heb je de white paper en factsheets al eerder gedownload? Download dan hier direct de checklist

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arne Keuning is onderdeel van

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (1415)
Contact