Blog:

Update lesmodule Social Media Analyse in het Hoger Onderwijs

door Arne Keuning op

Update lesmodule Social Media Analyse in het Hoger Onderwijs

Voor docenten in het Hoger Onderwijs hebben Coosto en Upstream de lesmodule Social Media Analyse in het Hoger Onderwijs ontwikkeld en deze is van een update met actuele cases voorzien.

Student achter laptop

Social media is niet meer weg te denken

Het gebruik van social media heeft voor een enorme verschuiving gezorgd in de manier waarop mensen informatie zoeken, nieuws ontvangen en met elkaar communiceren. Veel mensen en organisaties maken zelf content en delen dit via sociale mediaplatformen als Instagram, Twitter en Facebook met elkaar. Dit heeft grote invloed op marketing, communicatie, PR en op de reputatie van bedrijven en organisaties. Daarom is een lesmodule over analyse van de impact van social media met actuele cases ontwikkeld en voorzien van een update.

Lesmodule Social Media Analyse in het Hoger Onderwijs

Voor docenten in het Hoger Onderwijs hebben Coosto en Upstream in 2015 een lesmodule Social Media Analyse in het Hoger Onderwijs ontwikkeld. Deze lesmodule is begin juni 2019 van een update met actuele informatie en cases van o.a. Olcay Gulsen (Fatshamen bij RTL Boulevard), Dotan, Heel Holland Bakt en NS voorzien.

Met het vernieuwde lesmateriaal kunnen docenten hun studenten college geven over de impact van social media en instructie (met o.a. video) geven hoe deze impact te analyseren is aan de hand van aansprekende en actuele cases. Tevens is het onderdeel webcare toegevoegd.

Speciale studentenlicentie Coosto

Voor alle studenten in het hoger onderwijs is een studentenlicentie van de analysesoftware van Coosto beschikbaar via SURFspot.nl. Tevens kunnen studenten gebruik maken van zoektips, helpteksten en handige uitlegvideo’s in het Support Center binnen Coosto, zodat zij zelfstandig berichten op social media kunnen onderzoeken en een analyse kunnen maken voor hun opdracht(en) en/of stagebedrijf.

Ontstaansgeschiedenis lesmodule

De lesmodule Social Media Analyse in het Hoger Onderwijs is in 2015 door Coosto en Upstream gestart met een pilot om kennis en leermiddelen op het gebied van social media analyse voor het Hoger Onderwijs te ontwikkelen.

De pilot is gedaan in samenwerking met de opleiding commerciële economie van De Haagse Hogeschool, het Instituut voor Communicatie, Media & IT van de Hanzehogeschool Groningen, de opleidingen toerisme aan NHTV Breda en de opleiding communicatie van de Faculteit Economie en Management van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Na de pilot is de lesmodule Social Media Analyse in het Hoger Onderwijs voor docenten ontwikkeld. In juni 2019 is er een update van de lesmodule gedaan. Vraag de lesmodule aan.

Studenten in het Hoger Onderwijs kunnen een studentenlicentie van de analysesoftware van Coosto afnemen via SURFspot.nl In de afgelopen jaren hebben inmiddels bijna 9.000 studenten van deze mogelijkheid gebruik gemaakt. De studenten worden daarbij geïnspireerd en ondersteund door docenten van inmiddels meer dan 61 onderwijsinstellingen die de speciale lesmodule in hun onderwijsprogramma hebben opgenomen.

Vragen & aanvragen lesmodule voor docenten

Neem contact op met vragen met Marco Derksen, doe mee met de Linkedingroep of vraag de lesmodule Social Media in het Hoger Onderwijs aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arne Keuning is onderdeel van

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (100)
Contact