Blog:

Update lesmodule Social Media Analyse in het Hoger Onderwijs

door Arne Keuning op

Update lesmodule Social Media Analyse in het Hoger Onderwijs

Voor docenten in het Hoger Onderwijs hebben Coosto en Upstream de lesmodule Social Media Analyse in het Hoger Onderwijs ontwikkeld en deze in april 2019 van een update met actuele cases voorzien. Op 14 mei 2019 kunnen docenten en leidinggevenden in het Hoger Onderwijs een gratis webinar volgen over de geactualiseerde lesmodule.

Student achter laptop

Social media is niet meer weg te denken

Het gebruik van social media heeft voor een enorme verschuiving in de manier gezorgd waarop mensen informatie zoeken, nieuws ontvangen en met elkaar communiceren. Veel mensen en organisaties maken zelf content en delen dit via sociale mediaplatformen als Instagram, Twitter en Facebook met elkaar. Dit heeft grote invloed op marketing, communicatie, PR en op de reputatie van bedrijven en organisaties. Daarom is een lesmodule over analyse van de impact van social media met actuele cases ontwikkeld en voorzien van een update.

Update lesmodule Social Media Analyse in het Hoger Onderwijs

Voor docenten in het Hoger Onderwijs hebben Coosto en Upstream in 2015 een lesmodule Social Media Analyse in het Hoger Onderwijs ontwikkeld. Deze lesmodule is begin april 2019 van een update met actuele cases voorzien.

Met het vernieuwde lesmateriaal kunnen docenten hun studenten college geven over de impact van social media en instructie geven hoe deze impact te analyseren is a.d.h.v. aansprekende en actuele cases.

Webinar voor docenten in het hoger onderwijs

Op maandag 14 mei 2019 van 16.00 – 17.00 uur wordt een webinar georganiseerd voor docenten en leidinggevenden in het hoger onderwijs om kennis te maken met de lesmodule en de mogelijkheden om social media analyse als vak in hun lesprogramma op te nemen.

Schrijf je in voor het webinar over social media analyse als vak in het Hoger Onderwijs met een update van lesmodule Social Media Analyse in het Hoger Onderwijs met actuele cases en nieuw lesmateriaal voor docenten.

  • 14 mei 2019 – 16.00 – 17.00 uur
  • voor docenten en leidinggevenden in het Hoger Onderwijs

Ben jij docent of leidinggevende aan een hogeschool of universiteit en geïnteresseerd in hoe social media analyse als vak te integreren in het Hoger Onderwijs? Meld je dan aan voor het gratis webinar op 14 mei 2019.

Voor het volgen van het webinar is geen speciale software vereist en het webinar kun je vanachter je computer volgen. Tijdens het webinar kun je vragen stellen via chat over de lesmodule Social Media Analyse in het Hoger onderwijs.

Speciale studentenlicentie Coosto

Voor alle studenten in het hoger onderwijs is een studentenlicentie van de analysesoftware van Coosto beschikbaar via SURFspot.nl. Tevens kunnen studenten gebruik maken van zoektips, helpteksten en handige uitlegvideo’s in het Support Center binnen Coosto, zodat zij zelfstandig berichten op social media kunnen onderzoeken en een analyse kunnen maken voor hun opdracht(en) en/of stagebedrijf.

Ontstaansgeschiedenis

De lesmodule Social Media Analyse in het Hoger Onderwijs is in 2015 door Coosto en Upstream gestart met een pilot om kennis en leermiddelen op het gebied van social media analyse voor het Hoger Onderwijs te ontwikkelen.

De pilot is gedaan in samenwerking met de opleiding commerciële economie van De Haagse Hogeschool, het Instituut voor Communicatie, Media & IT van de Hanzehogeschool Groningen, de opleidingen toerisme aan NHTV Breda en de opleiding communicatie van de Faculteit Economie en Management van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Na de pilot is de lesmodule Social Media Analyse in het Hoger Onderwijs voor docenten ontwikkeld. In 2019 is er een update van de lesmodule gedaan. Vraag de lesmodule aan.

Studenten in het Hoger Onderwijs kunnen een studentenlicentie van de analysesoftware van Coosto afnemen via SURFspot.nl In de afgelopen jaren hebben inmiddels bijna 7000 studenten van deze mogelijkheid gebruik gemaakt. De studenten worden daarbij geïnspireerd en ondersteund door docenten die de speciale lesmodule in hun onderwijsprogramma hebben opgenomen.

Contact en aanvragen lesmodule voor docenten

Neem contact op met vragen met Marco Derksen of vraag direct de lesmodule aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (1407)
Contact