Leermodule social media analyse veel ingezet in onderwijs

door Marco Derksen op

Leermodule social media analyse veel ingezet in onderwijs

In augustus 2015 hebben Coosto en Upstream de leermodule social media analyse geïntroduceerd. De bijbehorende Coosto studentenlicenties zijn verkrijgbaar via Surfspot. Inmiddels zijn al meer dan 4.000 licenties verstrekt op 61 verschillende HBO- en WO-onderwijsinstellingen.
Student achter laptop

Update juni 2019:  inmiddels zijn al meer dan 9.000 licenties verstrekt aan studenten op 65 verschillende HBO- en WO-onderwijsinstellingen in Nederland.

Marketing en communicatie meer datagedreven

Marco Derksen, Docent en oprichter/partner Marketingfacts en adviesbureau Upstream:

“Marketing en communicatie is steeds meer data gedreven. Dat betekent dat de studenten van vandaag ook kennis en vaardigheden moeten opdoen op het gebied van data analyse. Niet alleen de theoretische, maar vooral ook praktische kennis en vaardigheden. Op het gebied van statistiek hebben ze daarvoor pakketten als SPSS. Op het gebied van social media analyse was daarvoor nog geen gebruikersvriendelijke en betaalbare oplossing. Samen met Coosto hebben we voor het hoger onderwijs een speciale studentenversie van Coosto met bijbehorend docentenmateriaal ontwikkeld.”

Workshops Social media als een vak

De workshops “Social media als vak” bij Surf Academy zijn door ruim 100 docenten bezocht. Zij maken gebruik van het docentenmateriaal en zijn getraind in de basisvaardigheden rondom social media analyse met Coosto.

Henk Schaaphok, Docent Haagse Hogeschool:

“Twee jaar geleden zijn we bij de opleiding Commerciële Economie van de Haagse Hogeschool gestart met het vak Social Media Analyse, daarbij gebruik makend van Coosto. Als keuzevak, dat door één docent wordt gegeven. Momenteel volgen al onze zeven 3e klassen deze module als verplicht onderdeel van het programma, zijn daar vier docenten bij betrokken en is Coosto niet meer weg te denken bij onze stages en projecten.”

Thierry Thijssen, Manager Business Development bij Coosto:

“Het doel is studenten al tijdens hun studie kennis te laten maken met de mogelijkheden van social media analyse. Naast inzet tijdens college-vakken wordt Coosto door studenten ook veel gebruikt tijdens stage- en afstudeeropdrachten. Deze studenten zijn daardoor beter voorbereid op hun toekomstige beroepspraktijk.”

Leermodule Social Media Analyse

De Leermodule social media analyse is een gezamenlijk initiatief van Upstream en Coosto. Neem contact op met Marco Derksen voor meer informatie. Bekijk ook de bijgewerkte lesmodule (versie 2019). De Coosto studentenlicenties zijn te verkrijgen via Surfspot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Marco Derksen is onderdeel van

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (102)
Contact