Blog:

Social media in het onderwijs

door Amy Colsters op

Social media in het onderwijs

Tijdens het Nationaal Congres Onderwijs & Sociale Media (14-17 mei 2013) worden de Nationale Social Media Awards voor het Onderwijs uitgereikt.
Monitoring studenten licentie social media in het hoger onderwijs

De awards zijn bedoeld voor baanbrekende projecten van onderwijsorganisaties waarbij sociale media centraal staan. Marco Derksen neemt plaats in de jury.

Op het Nationaal Congres Onderwijs & Social Media 2013 werd de community Montessorinet van Arne Keuning verkozen tot winnaar in de categorie social media in het primair onderwijs. (Arne was in die periode nog niet werkzaam bij Upstream).

De rol van onderwijs

Daarnaast zal Marco Derksen tijdens het congres in een presentatie antwoord geven op de vraag welke rol onderwijs speelt (of zou moeten spelen) in een snel veranderende wereld. Social media spelen een cruciale rol in het onderwijs. De vraag is alleen welke rol en wat is de actuele stand van zaken in Nederland?

Toekomst van werk en onderwijs

Studenten en werknemers ‘moeten’ zich altijd blijven ontwikkelen zodat ze ook op de arbeidsmarkt van de toekomst een plek hebben. Lees een bundeling van een aantal blogs over een leven lang leren, robotisering, technologie en de toekomst van werk en onderwijs.

Na het examen begint het leren pas

In het FD Transformers 2018 magazine staat ook een artikel van Marco Derksen met de titel ‘Na het examen begint het echte leren pas‘, over het onderwijs en de digitale vaardigheden van de medewerkers van vandaag en morgen. Marco Derksen, tevens lid van de ‘expert circle’ van het FD Transformers onderzoek, schrijft over het belang van een leven lang leren, onderwijs, digitale vaardigheden en social media in het onderwijs. De mens is een van de belangrijkste succesfactoren bij digitale transformatie.

1 reactie

Beantwoord

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Amy Colsters is onderdeel van

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (778)
Contact