Training ‘How to live chat’

Train je team in professionele live chat voor optimaal digitaal klantcontact

Live chat is een prettige, directe, veilige en effectieve wijze om online met klanten te communiceren. In de training ‘How to live Chat” leert je team, ongeacht platform of software, hoe je zowel persoonlijk, klantgericht, efficiënt als hulpvaardig klanten kunt helpen bij een support, service, sales en/of adviesvraag. Chat is ‘conversational service’.

Training ‘How to live Chat’

In een interactieve en op praktijkgerichte training leer je hoe je met de inzet van taal, emoticons, juiste toon en gericht vragen stellen de leiding neemt en houdt in een chatgesprek. Zo kun je als agent en als geheel team, in dialoog en samenwerking met je klant, snel komen tot de juiste oplossing of antwoord. Je leert om op professionele wijze, met behulp van taal en volgens de juiste etiquette, met klanten in gesprek te gaan via chat.

Voor wie is de training ‘How to live Chat?

Deze training livechat is vooral gericht op de medewerkers van een helpdesk, klant contact center (KCC), contactcenter en (startende) live chat agents. Ook voor communicatiemedewerkers, klantadviseurs en social media agents, die adviesgesprekken voeren via chat of publieks- of klantvragen via chat behandelen.

Training Chatten en Whatsappen

Of je nu live chat doet voor KPN, KLM of de Kindertelefoon. Of dat je chatgesprekken voert via WhatsApp, Facebook Messenger, Livechat, andere chatsoftware of gebruik maakt van een livechat op je website. Of je doel nu support, advies, sales of service is… Deze training helpt de agents om chat als volwaardige wijze voor klantcontact in te zetten met een hoge klanttevredenheid tot gevolg.

Wat leer je op de training live chat?

Aan het eind van de training ‘How to live Chat’ kan iedere deelnemer:

  • De verschillende doelen van chat onderscheiden
  • De juiste tone of voice bepalen voor hun organisatie en toepassen in berichten
  • Taal inzet specifiek voor berichten op chat en hoe je omgaat met afkortingen en/of emoticons
  • Effectieve gesprekstechnieken en gespreksvaardigheden voor livechat
  • De effecten van een tegemoetkomende, maar ook defensieve antwoordstrategie inschatten
  • Hoe je effectief en leidend kunt ‘pingpongen’ in een chat
  • Op juiste wijze vragen stellen en een vraagstrategie inzetten
  • Hoe je als een mens chat en niet als een chatbot.
  • Hoe je bewust omgaat met AVG / GDPR / privacy en persoonsgegevens

Ook leren de chat agents over het gebruik van (verkorte) links vanuit de chat naar veelgestelde vragen, hulptools, de mijn-omgeving en evt. de community, waar klanten zelf (al dan niet de volgende) keer zelfstandig hun vraag kunnen oplossen via een digitaal kanaal.

Training op maat en oefenen in je eigen tool

De ervaren trainer Marrigt van der Valk of een van onze andere trainers zorgen voor voorbeelden op maat passend bij de deelnemers, organisatie en branche, zodat zij zich herkennen in de oefeningen en vragen. Ook is een training ‘on the job’ en in de gebruikte tool mogelijk o.b.v. verzamelde chatgesprekken. Na afloop van de training kan ook een coachingstraject of kalibratiesessie worden georganiseerd.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (1401)
Contact