Dienst

Digitaal klantcontact

Lees verder

Hoe bepaal je welke online kanalen je voor welke doelgroep het beste inzet voor digitaal klantcontact? Hoe organiseer je dat intern? Of wil jij ook kunstmatige intelligentie inzetten voor online klantenservice? Kies je dan voor een chatbot of voor een virtuele assistent? Kortom, hoe bouw je aan de klantrelatie van de toekomst?

Klantvriendelijkheid in een hyperconnected wereld

Als je worstelt met het formuleren van een antwoord op deze vragen, dan kan Upstream jou daar absoluut bij helpen. Digitaal klantcontact verandert snel door de komst van nieuwe technologische mogelijkheden, toenemende digitalisering, veranderend social media gebruik en de sterk wisselende klantbehoeftes in en hyperconnected wereld.

Zo snel dat je je misschien afvraagt of je in jouw digitale klantcontact nog steeds de juiste middelen inzet en aan de klantwensen tegemoet komt. Samen met Upstream zet je de stap naar verdere professionalisering in online klantenservice. Waarin de klant centraal staat, digitalisering de tendens is en klantvriendelijkheid het uitgangspunt is.

We see our customers as invited guests to a party, and we are the hosts. It’s our job every day to make every important aspect of the customer experience a little bit better.” – Jeff Bezos – Amazon

Inspiratiesessie digitaal klantcontact

Je kunt Upstream benaderen om advies in te winnen bij het selecteren en implementeren van de meeste geschikte online kanalen die passen bij jouw doelgroep en organisatie. Hebben jij en jouw collega’s behoefte aan inspiratie over de nieuwste en toekomstige vormen van digitaal klantcontact? Dan kan Upstream een inspiratiesessie verzorgen. Zo’n sessie maakt iedereen bewust van het veranderende landschap, de mogelijkheden die er zijn en de urgentie om mee te bewegen.

Training online klantenservice

Heb je behoefte aan meer praktische ondersteuning? Of kun je onze ervaring goed gebruiken bij het kiezen van de juiste tool, platform of social media kanaal om de meest optimale online klantenservice te bieden die aansluit bij jouw klanten en relaties?

Goed getrainde en betrokken medewerkers zijn de sleutel tot succes in digitaal klantcontact. Upstream helpt organisaties met trainingen, presentaties, workshops, master classes en andere kennissessies rondom social service en digitale (contact-)strategie.

Met trainingen en advies kan Upstream jou en jouw collega’s bijscholen op om op persoonlijke, inlevende, efficiënte en klantgerichte en klantvriendelijke wijze te communiceren met klanten. Ook kunnen we adviseren hoe je het digitale klantcontact van de toekomst kunt inrichten en organiseren. Een op maat gemaakte incompany training Webcare of training ‘How to LiveChat’ behoort tot de mogelijkheden om online klantcontact een professionaliseringsslag te laten doormaken. Lees ook de 6 tips voor digitaal klantcontact, “hoe help je een klant echt?”.

Inspireren, activeren, trainen… Arne kan het allemaal. Met enthousiasme brengt hij zijn kundigheid over. Hij heeft een enorme dosis (online) kennis en brengt mensen écht in beweging. Arne springt bij, staat klaar, denkt mee op elk gewenst moment. Ons project was echt een samenwerking, hij geeft anderen kansen talent te ontdekken en zich te laten zien. Met Arne haal je een geweldige professional binnen! – Anneke Vermeijs, Waterschap Vallei en Veluwe.

Visie Upstream op digitaal klantcontact

Human vs Digital?

In hoeverre is klantcontact te automatiseren, zonder de menselijke maat te verliezen? Kunnen chatbots complexe problemen van klanten analyseren en oplossen? Ons antwoord is niet óf-óf, maar juist én-én.

Een goede combinatie van de digitale mogelijkheden en goed opgeleide en enthousiaste medewerkers met passie voor het product, dienstverlening en de klant levert dé klantenservice van de toekomst. Een klantbenadering die zowel ‘klantvaardig als ‘klantwaardig‘ is

“Digitaal klantcontact: de weg naar sneller dan realtime en ongekende kwaliteit. Hoe kun je klanten beter begrijpen en de relevantie verhogen in een digitaliserende wereld? Klanten zijn straks loyaler aan een gebruiksvriendelijke interface met een compleet gepersonaliseerde realtime ervaring dan aan een merk.” Arne Keuning over het boek ‘Customers the day after tomorrow’ van Steven van Belleghem.

Blogs & Handboek Digitaal Klantcontact

Hoe kun jij, nu en in de toekomst, een klantvriendelijk bedrijf worden? En wat is daarvoor nodig? Arne Keuning schreef er een blog over: ‘Kloteklanten 3.0: Klantvriendelijk in een hyperconnected wereld’. Daarnaast schrijft hij met Ernst-Jan Kruize aan het ‘Handboek Digitaal Klantcontact‘.

Meer diensten

Webcare

Met persoonlijke, inlevende, probleemoplossende en klantgerichte conversaties helpt webcare de brug te slaan tussen menselijk en digitaal contact. Upstream helpt […]

Lees verder…
Contact