Daan Roosegaarde brengt kunst en techniek samen

Op dinsdag 26 september is niemand minder dan Daan Roosegaarde de gastspreker bij de opening van alweer het vierde seizoen van Media Villa Arnhem. Hij laat je kennis maken met zijn bijzondere projecten.

Lees het verslag en bekijk foto’s van Media Villa Arnhem op 26 sept. 2017 in het gemeentehuis Arnhem met optredens van Daan Roosegaarde en Iris de Vries

Over Daan Roosegaarde

Kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde is een creatief denker en maker van sociale ontwerpen die de relatie tussen mens, technologie en ruimte verkennen. Roosegaarde is al op jonge leeftijd gefascineerd door natuurverschijnselen zoals lichtgevende vuurvliegjes en kwallen.

Roosegaarde studeerde af aan het Berlage instituut met een master in de architectuur. In 2007 heeft hij Studio Roosegaarde opgericht, waar hij samen met een team ontwerpers en ingenieurs werkt aan een betere toekomst. Samen ontwikkelen zij ‘Landschappen van de Toekomst’, slimme duurzame prototypes voor de steden van morgen. Voor zijn werk heeft Roosegaarde diverse internationale prijzen gewonnen en is hij uitgeroepen tot Young Global Leader bij het World Economic Forum.

“Ik denk dat de generatie die nu aan de macht is erg bezig is met een oud systeem 5 procent minder erg te maken en dan het lef heeft om dat innovatie te noemen. Terwijl wij als nieuwe generatie zeggen dat het systeem gewoon niet meer werkt, kap daar nu mee en verzin iets nieuws. Niet het oude wat minder slecht, maar echt iets nieuws.”

Een uitspraak van Daan Roosegaarde tijdens één van de vele interviews die hij in de afgelopen jaren heeft gegeven. Zijn fascinatie voor natuur en technologie komt tot uitdrukking in zijn iconische ontwerpen zoals de Smart Highway, Waterlicht en Smog Free Project.

Media Villa Arnhem hoopt je te inspireren met deze bijzondere avond met Daan Roosegaarde om op een andere manier te kijken naar de uitdagingen van vandaag en morgen.

Samenwerking rondom Media Villa Arnhem

Deze avond is samen met ArtEZ hogeschool voor de kunsten, de gemeente Arnhem, de gemeente Nijmegen, Provincie Gelderland en initiatiefnemers van Media Villa Arnhem, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, de Communicatiekring Arnhem en Upstream georganiseerd.

Media Villa Arnhem in het stadshuis van Arnhem

Omdat wij veel belangstelling verwachten voor de presentatie van Daan Roosegaarde, zal de avond voor één keer niet in Stadsvilla Sonsbeek plaatsvinden, maar op het Stadshuis van Arnhem. Ook zal de avond iets eerder beginnen dan normaal!

Bekijk het programma en praktische informatie

1 reactie

  1.  -  24 oktober
      06:47

    Ziet er erg goed uit!

Plaats een bericht

Geschreven door:
Geplaatst op:
31 augustus 2017

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date!

Terug naar boven