Daan Roosegaarde brengt kunst en techniek samen

door Marco Derksen op

Daan Roosegaarde brengt kunst en techniek samen

Op dinsdag 26 september 2017 is niemand minder dan Daan Roosegaarde de gastspreker bij de opening van alweer het vierde seizoen van Media Villa Arnhem. Hij laat je kennis maken met zijn bijzondere projecten.

Op dinsdag 26 september is niemand minder dan Daan Roosegaarde de gastspreker bij de opening van alweer het vierde seizoen van Media Villa Arnhem. Hij laat je kennis maken met zijn bijzondere projecten.
Lees het verslag en bekijk foto's van Media Villa Arnhem op 26 sept. 2017 in het gemeentehuis Arnhem met optredens van Daan Roosegaarde en Iris de Vries
Daan Roosegaarde op Media Villa Arnhem / Techweek

Samenwerking rondom Media Villa Arnhem

Deze avond is samen met ArtEZ hogeschool voor de kunsten, de gemeente Arnhem, de gemeente Nijmegen, Provincie Gelderland en initiatiefnemers van Media Villa Arnhem, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, de Communicatiekring Arnhem en Upstream georganiseerd.

Over Daan Roosegaarde

Kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde is een creatief denker en maker van sociale ontwerpen die de relatie tussen mens, technologie en ruimte verkennen. Roosegaarde is al op jonge leeftijd gefascineerd door natuurverschijnselen zoals lichtgevende vuurvliegjes en kwallen.

Roosegaarde studeerde af aan het Berlage instituut met een master in de architectuur. In 2007 heeft hij Studio Roosegaarde opgericht, waar hij samen met een team ontwerpers en ingenieurs werkt aan een betere toekomst. Samen ontwikkelen zij ‘Landschappen van de Toekomst’, slimme duurzame prototypes voor de steden van morgen. Voor zijn werk heeft Roosegaarde diverse internationale prijzen gewonnen en is hij uitgeroepen tot Young Global Leader bij het World Economic Forum.

“Ik denk dat de generatie die nu aan de macht is erg bezig is met een oud systeem 5 procent minder erg te maken en dan het lef heeft om dat innovatie te noemen. Terwijl wij als nieuwe generatie zeggen dat het systeem gewoon niet meer werkt, kap daar nu mee en verzin iets nieuws. Niet het oude wat minder slecht, maar echt iets nieuws.”

Een uitspraak van Daan Roosegaarde tijdens één van de vele interviews die hij in de afgelopen jaren heeft gegeven. Zijn fascinatie voor natuur en technologie komt tot uitdrukking in zijn iconische ontwerpen zoals de Smart Highway, Waterlicht en Smog Free Project.

Media Villa Arnhem hoopt je te inspireren met deze bijzondere avond met Daan Roosegaarde om op een andere manier te kijken naar de uitdagingen van vandaag en morgen.

Terugblik Media Villa Arnhem met Daan Roosegaarde

Lees het verslag en bekijk foto’s van Media Villa Arnhem op 26 sept. 2017 in het gemeentehuis Arnhem met optredens van Daan Roosegaarde en Iris de Vries.

1 reactie

Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Marco Derksen is onderdeel van

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (102)
Contact