Ben jij ook ‘Caught in the app’?

door Arne Keuning op

Ben jij ook ‘Caught in the app’?

Een herkenbaar straatbeeld van de afgelopen jaren. Mensen die constant met hun gedachten in de mobiel zijn verzonken. Niet meer bezig wat er op dat moment in hun omgeving gebeurd. Alsof ze in een andere wereld bevinden. Zijn wij echt zo verslaafd aan onze mobiel?

Je kent het wel, al lopend over straat ben je druk aan het appen om te vertellen dat je onderweg bent. Lees je de laatste updates van je Twitter timeline. Check je nog even je Facebook posts en ook je foto op Instagram krijgt likes en comments. Je bent 'Caught in the App'!
Caught in the app - Arnhem

Telefoonzombies

Ritzo ten Cate ging gedurende een jaar met zijn camera de straat op om mensen die nèt van de ene wereld, kijkend op mobiel, terugkomend in de echte wereld te fotograferen door ze ermee te confronteren. Lees ook het artikel van afgelopen aug. in de Trouw over ‘telefoonzombies‘.

Media Villa Arnhem over ‘Caught in the App’

Op dinsdagavond 31 okt. 2017 spreekt Ritzo ten Cate over zijn project ‘Caught in the app’ tijdens Media Villa Arnhem in Stadsvilla Sonsbeek. Een mooie gelegenheid om meer over dit thema te weten te komen en met elkaar te spreken over ‘smartphones als de heroïne van onze tijd‘.

Beleef het zelf. Doe ook mee met de fotografieworkshop ‘Caught in the app’

Wil jij en durf jij ook de straat op te gaan om mensen in Arnhem te fotograferen rondom dit thema? Ga met Ritzo ten Cate en andere ‘fotografen’ op fotoworkshop!

Kom dan op dinsdagmiddag 31 oktober 2017 naar Arnhem, om samen met Ritzo ten Cate en andere (amateur-) fotografen, foto’s te gaan maken rondom het thema ‘Caught in the App’ en contact te leggen met jouw ‘straatmodel’. Naast dat je deze middag prachtige foto’s kunt maken, in contact komt met andere mensen, de prachtige stad Arnhem ontdekt, samen spreekt over het thema, is het vooral ook een middag om veel plezier met elkaar te beleven. En valt er een mooie prijs te winnen!

Deze ‘Caught in the App’ fotoworkshop is een spontaan idee om voorafgaand aan Media Villa Arnhem rondom dit thema met een groep mensen te gaan fotograferen. Organisatie is in handen van Marrigt van der Valk, Ritzo ten Cate en Arne Keuning en programma is als volgt:

Programma fotoworkshop Caught in the app

 • 12:30 Lunch Momento bij Rozet:
  Tijdens de lunch vertelt Ritzo ten Cate kort zijn verhaal en uitleg programma
 • 13:30 Ronde 1 – in tweetallen foto’s maken in Arnhem
 • 15:00 Tea-Time
  Ervaringen uitwisselen bij een heerlijke kop thee bij Caspar in Klarendal
 • 15:30 Ronde 2 – in tweetallen foto’s maken
 • 16:30 Verzamelen in Villa Sonsbeek
  Lever je beste foto(‘s) in, met elk een zin over de foto. De deskundige jury buigt zich over de inzendingen en kiest een winnaar.
 • 17.00 Prijsuitreiking + start diner Stadsvilla Sonsbeek
  (facultatief + eten op eigen kosten)
 • 19.00 Start Media Villa Arnhem in Stadsvilla Sonsbeek
  Ritzo vertelt tijdens Media Villa Arnhem de lange versie van zijn verhaal en (enkele) foto’s van de middag worden getoond.

Ja, ik doe mee!

Meld je via deze link aan. Aanmelden kan t/m 30 okt. 2017 Er zijn inmiddels al 14 ervaren en minder ervaren ‘fotografen’ met zowel iphone’s tot DSLR’sen (met max. 50mm lens) die meedoen.

Voor de lunch, het theemoment en de prachtige prijs vragen we een eigen bijdrage van € 17,50 (studenten voor € 12,50). Het gaat gegarandeerd door! Bekijk alvast berichten en foto’s met hashtag #caughtintheapp

Na aanmelding ontvang je een overzicht met praktische punten, tips voor lenzen, kledingsuggesties en meer antwoorden op veelgestelde vragen. Tevens een korte routebeschrijving naar het startpunt. Dan hoef je de route niet op je smartphone te bekijken 😉 Heb je vragen en/of suggesties dan horen wij deze graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arne Keuning is onderdeel van

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (101)
Contact