Dienst

Digitale Toegankelijkheid

Lees verder

Is jouw organisatie nog niet digitaal toegankelijk en ben je benieuwd wat Upstream voor jouw organisatie kan betekenen? Een digitale strategie, een digitaal toegankelijke website en workshops voor alle lagen in je organisatie. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. We denken graag met je mee. Upstream helpt jouw organisatie om digitaal toegankelijk te zijn.

Digitale toegankelijkheid

Digitale toegankelijkheid is niet alleen een toegankelijke website hebben. Toegankelijkheid gaat erom dat iedereen, met of zonder beperking, gebruik kan maken van de verschillende mogelijkheden die er zijn op het internet, computers en smartphones. En dan gaat het niet alleen om de techniek maar zeker om de inhoud van websites en apps.

Duurzame doorontwikkeling

Door nieuwe wetgeving, nieuwe eisen en technieken is digitale toegankelijkheid iets wat je moet organiseren en borgen in je organisatie. Ook door het plaatsen van nieuwe content kun je de digitale toegankelijkheid van je website verminderen en zo ook de audit niet meer behalen. Alt-teksten, ondertiteling, audiodescriptie en ook PDF’s tellen mee in de beoordeling of je een digitaal toegankelijke website hebt en weet te behouden. 

Begeleiding

Wij van Upstream kunnen je begeleiden in dit gehele proces. We maken o.a. je website toegankelijk volgens WCAG 2.2 norm en we maken samen een digitale strategie voor de toekomst.

Ook verzorgen we workshops op maat om zo in alle lagen van je organisatie kennis te laten maken met digitale toegankelijkheid. Want, niet alleen als content specialist of communicatieadviseur moet je weten hoe je digitaal toegankelijk kunt zijn. Dit speelt voor alle rollen binnen een organisatie. Van Manager tot vormgever en van ICT-adviseur tot inkoper.

Onderwerpen:

  • Begrijpelijke en direct duidelijke taal (Taalniveau B1)
  • Digitale Toegankelijkheid en social media
  • Digitale Toegankelijkheid en het temmen van het PDF-monster 😉
  • Bedienbaar
  • Robuuste code

Tip: bezoek ook het Nationaal Congres Digitale Toegankelijkheid.

Digitaal toegankelijke website als voorbeeld?

Bekijk de digitaal toegankelijke website van Waterschap Rijn en IJssel. Deze is geheel digitaal toegankelijk (Status A) gemaakt door medewerkers van het waterschap, internetbureau Cipix en door Arne Keuning van Upstream. Bekijk de website, audit digitale toegankelijkheid en de toegankelijkheidsverklaring.

Neem vrijblijvend contact op met Upstream voor meer informatie over hoe jij ook zo’n prachtige, gebruiksvriendelijke en digitaal toegankelijke website kunt maken.

Meer diensten

Webcare

Met persoonlijke, inlevende, probleemoplossende en klantgerichte conversaties helpt webcare de brug te slaan tussen menselijk en digitaal contact. Upstream helpt […]

Lees verder…
Contact