Arne Keuning - Adviseur - Upstream Arne Keuning Product Owner Digitaal & Digitale Dienstverlening

De datasamenleving zorgt ervoor dat de overheid andere rollen te vervullen krijgt, en dat de organisatie van de overheid als gevolg daarvan ook verandert. Gemeenten en andere overheidsorganisaties staan aan de vooravond van een nieuwe fase: dataficering. Hierin draait het om zaken als big data, robotisering, rpa, kunstmatige intelligentie, blockchain en het Internet of Things.

Datagedreven

Ben je werkzaam binnen een gemeente of overheidsinstantie en wil je jouw organisatie bijspijkeren en voorbereiden op een digitale toekomst? Stel jezelf dan eens deze vragen:

  • Welke problemen kan ik oplossen met datagedreven werken?
  • Welke kennis heb ik nodig om digitale data projecten aan te sturen?
  • Hoe kan ik beter samenwerken met data specialisten?
  • Hoe kan ik mijn team inspireren?

Upstream heeft samen met I.AMDIGITAL een (schaalbaar) opleidingstraject ontwikkeld voor professionals, leidinggevenden en bestuurders. Een traject met o.a. basiskennis over privacy, data protectie en inzicht in wat nodig is voor het creëren van een datagedreven (publieke) organisatie. Wil je hiermee graag aan de slag? Bekijk dan het e-learning programma van I.AMDIGITAL

Waarde van data

Banen verdwijnen, nieuwe banen ontstaan. Ongeacht opleiding of rol in de organisatie, de kansen zijn groot dat jouw werk in de nabije toekomst gaat veranderen door ontwikkelingen op het gebied van data en AI. Zo komen in het traject de voordelen van data aan bod, en worden de basisprincipes van algoritmisering uitgelegd zodat professionals snappen wat de waarde is van data en hoe je dit veilig kunt inzetten. Digitaliseren raakt iedereen en heeft impact op ieders werkzaamheden.

Veel mensen in gemeentelijke organisaties hebben ‘angst’ voor digitalisering of zijn nog niet digitaalvaardig. Heb je als medewerker te weinig ervaring? Vind je de nieuwe technologie lastig of beangstigend? Zie jij al deze vernieuwingen als ‘dingen die erbij horen’?

Opleidingstraject gemeentes

I.AMDIGITAL gaat binnen 3 jaar 1 miljoen professionals klaarstomen voor de digitale revolutie. Een ambitieuze doelstelling waarmee zij professionals bewust willen maken over de impact van technologie op hun werk. We ontwikkelde dit traject speciaal voor gemeentes en provincies.

Deze stoomcursus is  opgebouwd uit de volgende bouwstenen:

  1. Een (online) scan die zorgt voor inzicht in het kennisniveau van de medewerker.
  2. Het programma start met een interactieve (online) training. De training wordt gegeven door een van de topexperts met gemeente ervaring. Indien gewenst presenteren data experts uit de eigen gemeente voorbeelden van bestaande of toekomstige dataprojecten. De kick-off kan online of offline gegeven worden.
  3. Via het platform van I.AMDIGITAL wordt een leerlijn voor gemeentes samengesteld, bestaande uit korte leerblokken. Dit kan in het eigen tempo gevolgd worden. Men krijgt basiskennis, die nodig is om zelf aan de slag te gaan met data, innovatie & technologie. Specifieke content met voorbeelden die voor gemeentes relevant zijn, kan worden toegevoegd.
  4. De leerlijn wordt afgesloten met een bootcamp, waarin je in een team aan de slag gaat met een concreet vraagstuk uit de betreffende gemeente. Of er wordt gekozen voor een datagame met de medewerkers, waarin de opgedane kennis op een leuke manier wordt getest. Verdere verdieping of een instructie om als ambassadeur een rol te vervullen in het leertraject kan ook. Optioneel kan een examen worden aangeboden.

Resultaat: “Ik weet wat data is en wat ik ermee kan doen en heb geoefend hoe ik zelf ideeën kan genereren. Tevens weet ik bij wie in de organisatie ik moet aankloppen voor vragen.”

Experts

Uiteraard wordt je tijdens deze cursus begeleidt door experts op dit gebied. Als spreker tijdens een kick-off, host van een workshop of sparringpartner tijdens een AI-bootcamp. Alle docenten hebben ervaring met de overheid en specifiek gemeentes.

Contact