Digitale transformatie

Een introductie in digitale transformatie

De digitale transformatie is de volgende stap in een reeks technologische ontwikkelingen sinds de industriële revolutie. Deze transformatie gaat hand in hand met een nieuwe manier van werken en communiceren bij organisaties en bedrijven. Upstream bracht de definitie, verschillen, fasen, succesfactoren en voorbeelden van digitale transformatie in kaart. Lees de uitleg over digitale transformatie.

Digitale transformatie, een korte uitleg:

Optimaal gebruik maken van digitale technologie

Door optimaal gebruik te maken van de middelen die de digitale technologie biedt, kunnen bedrijven aansluiten bij wat de samenleving verwacht: meer eigen regie, meer openheid, meer verbondenheid. De digitale transformatie betekent ook dat er veel verandert: de manier waarop mensen werken, samenwerken en met elkaar omgaan. Oude gewoontes, ‘we doen het hier altijd zo’, gaan niet meer op. Niet alleen bedrijven en organisaties moeten veranderen, wij allemaal.

Lees verder over de definitie van digitale transformatie

Urgentie voor organisaties

In onze samenleving is de digitale transformatie niet meer weg te denken. Dankzij het internet, mobiele toepassingen en sociale media is onze manier van leven en werken sterk veranderd. Ook de impact van nieuwe technologische ontwikkelingen als artificial intelligence, virtual reality en internet of things wordt snel en overal merkbaar.

Als we willen, staan we op ieder moment van de dag in verbinding met elkaar en de wereld. Grenzen verdwijnen. We kunnen onafhankelijk van tijd en plaats ons werk doen en ons leven leiden. We zijn altijd verbonden met elkaar en zoeken en verwachten rechtstreeks contact. Ook op zondagmiddag, ook om zeven uur in de ochtend. Die instelling verwachten we ook van organisaties, overheid en bedrijven, maar die zijn lang niet allemaal zover.

Voorbeelden digitale transformatie

Wel zijn er diverse voorbeelden van Nederlandse organisaties, als ING, Buurtzorg, Adyen, KPN, Booking en Voys, die stappen maken met digitalisering en digitale transformatie. Bekijk voorbeelden van organisaties en digitale transformatie.

Er komt namelijk nogal wat kijken bij de digitale transformatie van een organisatie; voor de organisatie zelf, maar zeker ook van de mensen die er werken. Lees ook over de mens als één van de belangrijkste succesfactoren.

Upstream helpt bij digitale transformatie, digitalisering en met digitaal klantcontact. Wij helpen vanuit kennis, ervaring en werken graag samen. Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek over onze hulp op maat.

Digitale transformatie vraagt om verandering

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (1405)
Contact