Arne Keuning - Adviseur - Upstream Arne Keuning Product Owner Digitaal & Digitale Dienstverlening

De digitale transformatie is de volgende stap in een reeks technologische ontwikkelingen sinds de industriƫle revolutie. Deze transformatie gaat hand in hand met een nieuwe manier van werken en communiceren bij organisaties en bedrijven. Upstream bracht de definitie, verschillen, fasen, succesfactoren en voorbeelden van digitale transformatie in kaart. Lees onze uitleg digitale transformatie.

Digitale transformatie is overal. In onze samenleving is digitale technologie niet meer weg te denken. Dankzij het internet, mobiele toepassingen en bijv. sociale media is onze manier van leven en werken sterk veranderd. Ook de impact van nieuwe technologische ontwikkelingen als artificial intelligence, virtual reality en internet of things wordt snel en overal merkbaar.

Optimaal gebruik maken van digitale technologie

Door optimaal gebruik te maken van de middelen die de digitale technologie biedt, kunnen bedrijven aansluiten bij wat de samenleving verwacht: meer eigen regie, meer openheid, meer verbondenheid. Deze ‘shift naar ‘digital’ betekent ook dat er veel verandert: de manier waarop mensen werken, samenwerken, leren en met elkaar omgaan. Oude gewoontes, ‘we doen het hier altijd zo’, gaan niet meer op. Niet alleen bedrijven, overheid en organisaties moeten veranderen, wij allemaal.

Uitleg digitale transformatie

Als we willen, staan we op ieder moment van de dag in verbinding met elkaar en de wereld. Grenzen verdwijnen. We kunnen onafhankelijk van tijd en plaats ons werk doen en ons leven leiden. We zijn altijd verbonden met elkaar en zoeken en verwachten rechtstreeks contact. Ook op zondagmiddag, ook om zeven uur in de ochtend. Die instelling verwachten we ook van organisaties, overheid en bedrijven, maar die zijn lang niet allemaal zover.

Lees de uitleg over de definitie, verschillen, fasen, urgentie, succesfactoren en voorbeelden van digitale transformatie voor bedrijven en bij de overheid.

Boeken over digitale transformatie

Contact