Blog:

Herman Wijffels op LowLands University 2012

door Marco Derksen op

Herman Wijffels op LowLands University 2012

Lowlands University trapte dit jaar af met één van de meest invloedrijke topbestuurders van Nederland: Econoom, CDA-prominent en oud-voorzitter van de SER, Herman Wijffels.

Wie Wijffels de laatste jaren heeft gevolgd, weet dat hij sinds 2009 hoogleraar ‘Duurzaamheid en Maatschappelijke Verandering’ is aan de Universiteit Utrecht. Al jaren pleit Wijffels voor een andere manier van leven en werken. Gisteravond in Nieuwsuur liet hij nog weten dat niet alleen het politieke systeem failliet is, ook het financiële bestel is vastgelopen, de economie is niet meer van deze tijd, ecologisch te belastend en organisatorisch zit het “op allerlei fronten mis”, aldus Wijffels.

Wijffels heeft het in zijn college over de transformatie van het industriele tijdperk naar een nieuw periode waarin gesloten, hierarchische organisaties zich moeten omvormen naar open netwerkorganisaties. Het college van Herman Wijffels is eigenlijk een must voor iedereen!

6 reacties

Beantwoord

Profielfoto
Andre Biester op schreef:

Een inspirerende lezing. Precies wat we nodig hebben. Een rustig betoog en zelfonderzoek om een helder en duidelijk toekomstperspectief voor anderen en onszelf te (ont)wikkelen. Tijd geven en aandacht nemen om het vervolgens tot wasdom te brengen.

Inzicht en doorzicht in de huidige tijdgeest helpt ons daarbij. Ik onderschrijf de stelling dat dit college van Wijffels een must is voor iedereen!

Beantwoord

Profielfoto
Jan Maarten Fernig op schreef:

Herman Wijffels geeft inhoudelijk een wonderschone heldere analyse met aanwijzingen voor marsroute naar een toekomst 3.0. Aan de andere kant past hij de pure vorm van 1.0 toe. Wat voor gemengde boodschap levert dit, en welk voorbeeld voor daadwerkelijke implementatie wordt ons daarmee voorgehouden?

Beantwoord

Profielfoto
rob op schreef:

“Inzicht en doorzicht in de huidige tijdgeest helpt ons daarbij. Ik onderschrijf de stelling dat dit college van Wijffels een must is voor iedereen!” Met tijdgeest refereert u wellicht aan Zeitgeist? Het lijkt er sterk op dat de heer Wijffels deze documentairereeks van Peter Joseph ook heeft gezien. Doet niets af aan het feit dat hij gelijk heeft. Zou Dhr. Wijffels nog CDA stemmen, of misschien toch SOPN of MENS&spirit?

Beantwoord

Beantwoord

Profielfoto
baidu op schreef:

And even when you go to an ethnic store you are bound to pay through your nose.

Beantwoord

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Marco Derksen is onderdeel van

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (778)
Contact