Blog:

Inspiratiesessie over zelfmanagement

door Amy Colsters op

Inspiratiesessie over zelfmanagement

Op uitnodiging van Upstream was Paul Green Jr. van Morning Star op bezoek in Nederland om twee inspiratiesessies over zelfmanagement te verzorgen bij de Provincie Gelderland en Gemeente Rotterdam.

morningstarMorning Star uit California is een bedrijf werkzaam in de tomaatverwerkende industrie dat in 1995 besloot alle managementlagen af te schaffen. Het bedrijf is een pionier en een succesvol voorbeeld van de invoering van zelfmanagement van medewerkers.

Persoonlijke missie

Green schetste tijdens de sessies de filosofie van oprichter Chris Rufer en ging nader in op de principes en aanpak van zelfmanagement bij Morning Star. De missie van de organisatie en met name de gerelateerde persoonlijke missie van medewerkers en hoe je daar samen met je directe collega’s mee omgaat, staat centraal in die aanpak. Voor de aanwezigen was het een inspirerende sessie dat zeker aanknopingspunten biedt voor organisatieveranderingen.

Meer lezen?

Eerder deze maand heeft collega Martijn Kriens Paul Green geïnterviewd over de wijze van invoering van zelfmanagement bij Morning Star. Dit interview is terug te lezen op Marketingfacts. Vorig jaar bracht Martijn een bezoek aan Morning Star in America, waarna hij zijn indrukken vastlegde in een blog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Amy Colsters is onderdeel van

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (1315)
Contact