Blog:

Youp van 't Hek nationaal meldpunt van de helpdeskterreur

door Marco Derksen op

Youp van 't Hek nationaal meldpunt van de helpdeskterreur

T-Mobile heeft blijkbaar niet geluisterd naar de vele tips voor een betere klantenservice. Deze week was het weer raak. Cabaretier Youp van 't Hek was de (non)service van T-Mobile helemaal zat en besloot zijn ongenoegen via Twitter te delen. Een hilarische en nu al historische webcare-case volgde. Maar daarmee was Youp nog niet klaar. Vandaag volgde een column in het NRC (print) met als titel 'Klantenservice': (...) Genoeg, dacht ik en uitte mijn ongenoegen boos op Twitter. Nou is mijn account aldaar geen zeikerig onderonsje met vrienden, maar ik word gevolgd door meer dan veertigduizend mensen, die mijn probleem onmiddellijk herkenden omdat ze zelf ook allemaal in een zo’n soort conflict zijn verwikkeld met Ziggo, Eneco, UPC of een andere onbereikbare T-Mobile. Mijn berichtjes werden een vrolijke olievlek en binnen een half uur kreeg ik een aardige meneer van T-Mobile aan de lijn. Wat het probleem was? Maar problemen waren er toch om opgelost te worden? Daarbij had ik volledig gelijk. Alle fouten waren inderdaad gemaakt door T-Mobile. Sorry, sorry, sorry! Had u maar eerder gebeld! Onze zoon kon onmiddellijk naar de winkel gaan om zijn nieuwe toestel op te halen, zijn oude contract werd daar ter plekke verscheurd en hij mocht met kerst twee weken skiën met de familie van de hoogste baas van T-Mobile Nederland. Onze zoon blij, mijn vrouw verbijsterd en ik vooral vrolijk verbolgen. Twee maanden bonkte onze zoon op de machteloze T-Mobile-vesting, werd van kastjes naar muren en terug het woud in gestuurd, sloeg wanhoopskreten uit tegen medewerkers die hem telkens gelijk gaven, maar helaas niks voor hem konden doen en op het moment dat zijn kwade, beetje bekende vader tegen 40.000 landgenoten twittert dat het geduld op is en hij T-Mobile vrolijk doch beschaafd gaat slopen op het internet, belt het bedrijf in een geur van angstdiarree stotterend dat alles geregeld is. (...) Youp van 't Hek is hiermee het nationaal meldpunt van de helpdeskterreur geworden. Wordt vervolgd!

[b]Update #1[/b]:

Youp van ’t Hek in de uitzending van Pauw & Witteman (maandag 25 oktober 2010)

[b]Update #2[/b]:

Youp heeft inmiddels een tweede column geschreven:

(…) Aandoenlijke reactie van T-Mobile op mijn column van vorige week. Ze gaven mij gelijk. In het geval van mijn zoon hadden ze inderdaad fouten gemaakt. Een weeë geur van angstzweet hing om dit sneue persbericht heen. Je zag dat er een halve Amsterdamse Zuidas aan juristen naar had geloerd en dat vooral een paar dure imagodeskundigen hadden geadviseerd om de kleine cabaretier gelijk te geven.

Wat er zo dom was aan hun knievalletje? Dat ze schreven dat er in mijn geval fouten waren gemaakt. Dat zorgde voor een bulderend lachsalvo door heel Nederland. En inmiddels ook door België, Duitsland en Groot-Brittannië. Dit was geen olie op het vrolijke vuurtje, maar zuivere kerosine. (…)

26 reacties

Profielfoto
Mascha op schreef:

Dag Youp, D.m.v. deze reactie wil ik even laten weten dat ik het roerend met je eens ben. Helaas (of gelukkig) ben ik een niet (niet eens ’n klein beetje) bekende NL en kan ik waarschijnlijk fluiten naar die ski-vakantie met de hoge heren…niet dat ik op die hoge heren zit te wachten vanzelfsprekend. Maar goed! Op dit moment ben ik afwachting van het in orde krijgen van mijn internet+bellen verbinding van KPN. Waar ze al 3 weken mee bezig zijn en al 4 monteurs zich met de zaak hebben bemoeid. Deze kwestie is erg, omdat het vandaag opgelost zou worden en ik teruggebeld zou worden, hetgeen vanzelfsprekend beiden niet is gebeurd. MAAR, in 2007 zijn wij ook al ‘ns verhuisd en toen begon de ramp hetzelfde als nu. Echter, toen ging het om het juist noteren van onze adresgegevens en het aansluiten op het goede/nieuwe adres. Toen wij dachten dat alles eindelijk goed geregeld was, kregen wij (mede dankzij rechtsbijstand verzekeraar) een excuus aangeboden van KPN en vroeg ze of wij een bos bloemen wilde accepteren. Ik zei daarop dat ik dat NIET wilde, dat ik blij was dat ik er vanaf was. Echter, de bos bloemen werd toch bezorgd………………….op het oude adres !?@#$!?@#$ Dusssss………hoe erg kun je het maken voor je klanten, neem een voorbeeld aan KPN, zij spannen de kroon. Wie weet kun je hier iets mee. SUCCES en we kijken uit naar je conference. Vriendelijke groeten, Mascha

Beantwoord

Profielfoto
Koos Oostindier op schreef:

We hadden een nieuwe woning laten zetten zoals dat zo mooi heet en natuurlijk hoort daar ook een CAI aansluiting bij. Tot onze verbazing hebben we ruim 1 jaar gratis gekeken, want we hadden ons wel aangemeld, maar nog nooit een rekening gekregen. Toen we een paar centen over hadden moest de LCD tv worden ingeruild voor zo’n nog betere LED tv. Toen we dan ook besloten om dan maar digitale TV aan te vragen, begon het gedonder. Via de site van Ziggo komen we niet verder, want Ziggo kent ons adres niet. Geen probleem, dat lossen ze wel op. We hebben immers (analoog) beeld. Nou dat hebben we geweten. Ze willen ons alles wel verkopen, maar we hebben geen kabelaansluiting “u krijgt vast van iemand anders signaal” Ik herhaal steeds weer: We hebben een vrijstaande woning, ik heb signaal, dus er ligt een kabel van mijn huis naar het kastje in de straat en ik woon niet op kamers. Nee herhaalt de werkstudent “u heeft geen signaal want u zit niet in ons systeem”. Ik herhaal weer “ik heb signaal….”. De student is onvermurmbaar.
Mijn vrouw zegt “ik bel wel even” Nou dat heeft ze geweten. Zij is na 1 telefoontje als niet meer in staat om de Ziggo zonder schuim op de mond uit te spreken.
Diezelfde week komt mijn vrouw iemand tegen die bij Ziggo werkt en spuit haar gal. De mevrouw belooft haar invloed aan te wenden om uit te zoeken hoe het komt dat wij niet bekend zijn bij Ziggo. Enkele dagen later, telefoon. Ze heeft de oorzaak gevonden,kan er niets over zeggen, maar het duurt drie weken voordat de zaak opgelost is. Na drie weken horen we de moraal van dit verhaal. De monteur die de kabel destijds naar ons (vrijstaande) nieuwbouwhuis heeft gelegd, heeft de boel wel aangesloten, maar de TEKENING met de kabelgegevens niet ingeleverd op kantoor.
We hebben nu enige maanden digitale tv, werkelijk prachtig beeld. Het was de moeite waard. Er zijn hele nieuwbouwgebieden in een stad, waarvan ik de naam niet zal noemen, die gratis (analoge) tv kijken en die het niet in hun hoofd halen om digitaal aan te vragen. Dit heb uit betrouwbare bron vernomen toen ik mijn leed met anderen deelde. Op straffe van “ontvrienden” zal ik de naam van de gebieden niet noemen.

Beantwoord

Beantwoord

Reactie T-Mobile Youp van ’t Hek:

(…) “Youp van ’t Hek heeft gelijk. Wij hebben bij zijn zoon fouten gemaakt en het niet goed opgelost. Daarvoor bieden wij onze excuses aan. Volgens Youp hadden wij echter niet moeten reageren op zijn tweets, dat duidt volgens hem namelijk op een voorkeursbehandeling. Dat was niet het signaal dat wij wilden afgeven. Wij hebben juist een webcareteam dat reageert op meldingen van klanten op internet, positief of negatief. Daar waar wij via het webcareteam een oplossing kunnen bieden, doen wij dit.

Wij streven ernaar om al onze klanten netjes en naar tevredenheid te helpen, ongeacht of ze ons via internet, via de telefoon of in onze winkel benaderen. Dat we daar helaas niet altijd in slagen, vinden we zeer vervelend. Naast de klantcontacten die ons webcareteam heeft, hebben wij maandelijks via onze klantenservice en winkels circa 600.000 klantcontacten, mensen die ons bellen met een vraag. Wij slagen er in om het overgrote deel van deze klanten wel naar tevredenheid te helpen.

Wij erkennen dat ook binnen ons bedrijf fouten worden gemaakt. Dat willen wij niet goedpraten en daar doen we wat aan. De oproep aan grote bedrijven om te luisteren naar hun klanten en hen niet van het kastje naar de muur te sturen, is duidelijk. Wij zijn ons ervan bewust dat niet altijd alles vlekkeloos verloopt, daarom blijven we werken aan een verdere verbetering van onze dienstverlening. Concreet betekent dit onder andere dat wij ons de komende periode zullen richten op het verkorten van onze wachttijden en het aanpassen van het toestelreparatieproces.” (…)

Beantwoord

Beantwoord

Beantwoord

Domein “steunyoup.nl” eerste profiteur van de helpdesk hype ?
Deze domeinnaam is volgens het SIDN-register geregistreerd door “iVisions” – administratief contactadres: info@ivisions.nl, “een jong en dynamisch bedrijf dat zich met name richt op horeca en evenementen”. Wat gebeurt er met de daar geplaatste ervaringen, @Pieterrrr ?

Beantwoord

Profielfoto
Henny op schreef:

Beste Youp it’s about time! we hebben dezelfde problemen gehad met T-mobile. Een verlenging van een abonnement, als zakelijke klant wordt je 3 maanden voor einde abonnement gebeld. In juni was het abonnement afgelopen, na enige twijfel zelf maar in de telefoon geklommen. Het klopt meneer uw abonnement is afgelopen per juni maar we hebben het door laten lopen om het nummer actief te houden. Service van T- Mobile! Na een gesprek met de afdeling verkoop werd aangegeven dat we gebruik maakten van een abonnement dat voor ons belgedrag veel te duur was! Oooooh daarom de service van T-mobile om gen contact te zoeken. We gaan het omzetten, mevrouw…… deed een voorstel en zou dit bevestigen. Moet de bevestiging nog krijgen en de bijbehorende Black Berry. Ook deze kwam niet afgeleverd op een fout adres volgens T-Mobile. KLantenservice gebeld, we maken een notitie en mailen de afdeling dat er contact opgenomen moet worden binnen 48 uur. Ja hoor………… we moesten toch zelf weer bellen. dit was 4 weken verder, weer een maand een te duur abonnement. Eerst compensatie voor dit gedrag en een te duur abonnement, dan betalen. Zo werk het niet, eerst betalen en dan compensatie aldus T-mobile. Oké, 3 weken later nog niets weer bellen met de klantenservice, ” nou meneer dit is niet normaal, ik ga een mail sturen naar de verkoopafdeling”, dan nemen ze contact op. Na 1 week geen reactie zelf maar weer gebeld, ja meneer we hebben de afdeling ingelicht. Er wordt terug gebeld, hoeraaaaaaaaaaaaaa! Nou meneer wat is het probleem? wilt u even in de contact historie kijken vraag ik, “ik kan niets vinden werd er gezegd, na voor de 5 keer het verhaal te hebben verteld, oh ja hier staat wat. Het laatste antwoord, “meneer waarom beld u naar klantenservice, die weten toch niet hoe het gaat op onze afdeling!!!!!!”. Bovendien moet u eerst de rekening van afgelopen maand betalen voor we verder kunnen en de Black Berry gaan leveren” Ik betaal helemaal niets meer, men weet binnen T-mobile niet wat er op de verschillende afdelingen wordt gezegd en afgesproken. Uiteindelijk hebben wij 5 maanden een te duur abonnement gehad, is niet gewijzigd door het gedraai van de verschillende afdelingen, ben zeker het maandbedrag kwijt aan bellen naar T-mobile. Dus dit soort aanbieders door de mangel en terug naar de simpele dienstverleners!!!!

Beantwoord

T-Mobile gaat de wachttijden bij de klantenservice verkorten en de dienstverlening bij het repareren van toestellen verbeteren.
´Dat waren we al van plan, al heeft het wel extra aandacht gekregen door de woorden van meneer Van ’t Hek’, meldt een woordvoerder. Cabaretier Youp van ’t Hek berichtte vorige week op Twitter en in zijn column in NRC Handelsblad over de langdurige slechte ervaringen van zijn zoon met T-Mobile. Daarna kreeg hij naar eigen zeggen duizenden reacties van mensen die zich in de problemen met helpdesks van grote bedrijven herkenden.
Van ’t Hek gaat binnenkort een e-mailadres of een website openen waar mensen hun verhalen kwijt kunnen. Daarna wil hij ze gaan bundelen op een website of in een boek. Ook gaat NRC volgens hem binnenkort ruimte vrijmaken voor de stormvloed aan reacties.

Bron: Adformatie

Beantwoord

Profielfoto
Roderick op schreef:

Ik heb ook problemen met de helpdesk van KPN.
Ik ben 1 july jongstleden verhuist naar een nieuwe woning waar al een internetaansluiting zat mijn contract bij kpn liep tot 8 september. Ik ben vanaf juni bezig met opzeggen en heb al 4 opzeggingsbrieven en krijg nog steeds rekeningen want hun kunnen de lijn niet technisch afsluiten ik vindt dat hun probleem hun vinden dit mijn probleem het mooie was dat ik mijn moeders adres had opgegeven als postadres. Kpn heeft mijn lijn over die van haar gezet zonder toestemming. Dus mijn moeder zat zonder telefoon maar ze had wel snel internet (maar niet zo snel als waar ze mee adverteerde!) Ze konden dit niet ongedaan maken. Ik hoop dat je hier ook wat mee kan.

Groet Roderick

Beantwoord

Beantwoord

Beantwoord

Profielfoto
van Mierlo op schreef:

Beste Youp,

In July 2009 heb ik een brief gestuurd naar knp waarin ik het contract met kpn heb opgezegd. Hiervan heb ik toen ook een bevestiging gehad.
Kpn heeft mij daarna nog diverse rekeningen en aanmaningen gestuurd om te betalen.
Brieven, telefoontjes en e-mails werden gewoon geneerd en rekeningen bleven binnen komen.
Tot ik in september 2009 een brief kreeg met de bevestiging dat contract was beeindigd.
Ook hierna bleef kpn rekeningen sturen die ik retour heb gestuurd.
Kpn bleef ondertussen geld afschrijven van mij bankrekening, misschien heb IK nog wel geld te vorderen van kpn wat ten onrechte is afgeschreven.
In maart 2010 heb ik daarom de automatische incasso stop laten zetten!
Tot september 2010, (meer dan een jaar later) ik een rekening van kpn krijg waarin ik verzocht wordt om 146.45euro te betalen voor het abonnement van kpn over de eerste 5 maanden van 2010. Uiteraard wordt dit door mij geweigerd!
Op 6-10-2010 heb ik een brief gestuurd naar kpn om de hele situatie nog eens uit te leggen en hun verzocht wordt om eens intern te onderzoeken waar het mis is gegaan.
Deze brief was verzegeld met alle kopieën die in voorgaand jaar bijeen zijn gesprokkeld!
Helaas GEEN reactie van kpn.

Beantwoord

Profielfoto
Charlie Horn op schreef:

Hallo Youp,
Ik ben begonnen met Hallo Youp, maar misschien had ik beter kunnen zeggen Hallo Nederland. De Helpdeskterreur komt jammer genoeg voor bij alle telecom aanbieders, die gebruikmaken van een call centre. Dit zijn over het algemeen mensen met weinig telecom kennis en dus moeten ze alle hulp vanaf een checklist doen.
Mijn probleem is, dat ik al jaren TV heb van UPC, behalve sataliet TV heb ik geen andere keuze. Om geen dief van mijn eigen portomonnaie te zijn heb ik sinds kort ook INTERNET en TELEFONIE van UPC. Na alles volgens de bijgeleverde handleiding te hebben aangesloten, blijkt de ONDEMAND functie op de TV en de NUMMERWEERGAVE op het display van de telefoon niet te werken. Het enige wat je dan kan doen is de HELPDESK bellen.De HELPDESK heeft geen oplossing kunnen aandragen en toen ik om een monteur vroeg, wilden ze dit wel voor mij regelen maar dat kost dan wel € 65,00 die ik zelf moet betalen, omdat ik het hier niet mee eens was besloot de HELPDESKMEDEWERKSTER de verbinding maar te verbreken.
Ook heb ik een brief gestuurd aan de directeur klantenservice van UPC, DE HEER MARCO VIANEN, en gevraagd of hij als beslissings bevoegde contact met mij wilde opnemen. Brief verstuurd op 27-10-2010. Tot op heden nog niets gehoord.
HELP HELP HELP, waarom kan ik geen contact met een directeur krijgen en jij wel. Geweldig dat je dit gedaan hebt.

Groet Charlie Horn

Beantwoord

Lees net via MediaNed dat Youp van ‘t Hek samen met NRC Handelsblad eenmalig het magazine ‘De Help’ uitbrengt. In het blad legt Van ‘t Hek naar eigen zeggen op vriendelijke, doch meedogenloze wijze de werkwijze van de helpdesks van grote bedrijven in Nederland bloot. Het blad ligt vanaf woensdag 1 december in de winkel en zal ongeveer vijf euro kosten. De opbrengsten gaan naar een goed doel. Dat maakten beide partijen donderdag bekend. Enkele redacteuren van de NRC ondersteunen Van ‘t Hek bij het maken van het magazine. Zij maken uit de verhalen die Youp gemaild kreeg over helpdeskterreur een ‘ontluisterende selectie’. Ook gaat Van ‘t Hek proberen een persoonlijk interview te maken met de directeur van T-Mobile. Dat moet een openhartig gesprek worden tussen twee heren onder vier oren. “De uitnodiging voor dat gesprek gaat nog dit weekend de deur uit”, aldus een woordvoerder van NRC Handelsblad.

Beantwoord

Profielfoto
Cees Pennings op schreef:

Wij kunnen u niet tijdig te woord staan, er is een langere wachttijd, dan u van ons gewend bent! Zo begint ieder telefoongesprek met Ziggo!
Ik heb nu ruim 2 weken geen Internet vanwege een kabelbreuk in de straat 14 m hiervandaan, gemeten door een monteur van Ziggo op di. 2 november en doorgegeven aan aannemer, die het moet herstellen en die contact gaat opnemen met de Gemeente Castricum.
Ik bel nu iedere dag, maar geen enkele medewerker kan (mag?) mij verder helpen. Tijdelijk mobiel internet of Adsl op kosten van Ziggo is niet mogelijk.
Op vrijdag 5 november kan Ziggo nog niet melden om welke aannemer het gaat en weet de gemeente nog van niets!
Maandag 8 november: ik krijg de naam van de aannemer: de Ned. Kabelmaatschappij. Zij verwijzen naar de onderaannemer: ThisWorks (leuke naam in dit verband!): zij hebben nog geen melding binnen en de gemeente heeft ook nog niets gehoord.
Kortom, ik heb nog steeds geen internet en geen telefoon.
N.B. Dit past helemaal in de huidige graaicultuur: de topmensen verdienen miljoenen en de werknemers (uitzendkrachten?) moeten de klanten aan het lijntje houden. Ik wordt er misselijk van.

Beantwoord

Profielfoto
ton mk op schreef:

Ik heb een tv-internet bij Ziggo in Den Haag.
Ik wilde (nee, wil nog steeds) mijn bankrekeningnummer wijzigen, zocht op site van Ziggo hoe en werd verwezen naar “Tess”.
Ik stelde aan Tess (de elektronische vraagbaak cq virtuele medewerker) dan ook de vraag hoe ik mijn bankrekeningnummer kon wijzigen.
Dat was het enige wat ik wilde doen.

Ik kreeg als antwoord:
bel 0900-1884 en kies in het keuzemenu optie 3 en vervolgens optie 2.
Toen ik 0900-1884 had gebeld werd mij gevraagd om mijn klantnummer op te geven,
dat daarna nog eens herhaald werd.
Daarna kreeg in informatie hoe ik Filmnet en Sport kon opzeggen,
maar dat ben ik helemaal niet op geabonneerd.
Na optie 3 en dan 2 gekozen te hebben,
werd mij opnieuw gevraagd om mijn klantnummer op te geven,
dat daarna nog eens herhaald werd,
maar mijn klantnummer was al bekend!
(tja, klaarblijkelijk telt – letterlijk – iedere seconde…)
Vervolgens werd mij gevraagd om de cijfers van mijn postcode op te geven,
dat ook daarna nog eens herhaald werd.
Hierna kreeg ik een code … en een wachtwoord …,
welke ik allebei nog een keer kon beluisteren.
Dat moest wel want de eerste keer kwam zo onverwacht,
dat ik geen schrijfpen klaar had.
Nadat ik code en wachtwoord voor een tweede keer gehoord had (en natuurlijk betaald!!),
werd me medegedeeld dat de verbinding verbroken werd.
En alzo geschiedde…

Ik was nog even ver als vóórdat ik ging bellen,
maar had wel € 0,10 per minuut verbeld,
voor iets dat mij geleverd zou worden (namelijk de rekening verandering),
maar niet werd geleverd.
Mijn rekeningnummer was nog altijd niet gewijzigd,
ondanks dat ik gedaan heb wat mij werd gezegd.
Er is dus niet geleverd wat mij beloofd was.
Niet leveren wat beloofd is,
maar wel daarvoor betaling vragen is in het strafrecht bekend als oplichting.
M.a.w. de virtuele medewerker Tess van Ziggo maakt deel uit van een oplichtersbende…

Door anderen is mij gezegd die code en wachtwoord te gebruiken voor Mijn Ziggo.
Toen ik mijzelf voor MijnZiggo wilde registreren,
werd me gevraagd om mijn klantnummer in te geven.
Ik gaf de 8 cijfers van mijn klantnummer in en drukte op OK.
Helaas… ik kreeg de melding:
De gebruikersnaam is niet uniek, probeer het nog een keer.
OK, nog een keer geprobeerd,
ondanks dat het juiste klantnummer was ingevuld.
Echter, mijn gebruikersnaam bleef ‘niet uniek’,
hoe vaak ik het ook nog een keer probeerde
en mij niet naar een gebruikersnaam werd gevraagd
(heb ik ook niet, daarom moest ik registreren),
maar naar mijn klantnummer…

Al met al,
na de nodige duiten verspijkerd te hebben
en de nodige tijd achter het scherm gezeten te hebben,
was ik nog steeds bij het beginpunt:
Ik wilde mijn bankrekeningnummer wijzigen.

Maar er was een lichtpuntje:
ik werd gevraagd of het antwoord van Tess me geholpen had.
Toen ik NEE aanvinkte,
kreeg ik een schermpje waarin ik mijn probleem kwijt kon.
Dacht ik…
Want ik kreeg de melding:
“Je toelichting mag minimaal 8 en maximaal 200 karakters hebben.”
Klaarblijkelijk mogen de problemen bij het bereiken van Ziggo niet te groot zijn…

Ook toen was ik nog steeds bij het beginpunt:
Ik wilde (slechts…) mijn bankrekeningnummer wijzigen.

Beantwoord

Profielfoto
Cees Pennings op schreef:

Youp, geweldig, ga zo door en bel ook eens met Ziggo en alle andere grootgraaiers! Net zo lang dat ze er net zo ziek van worden als wij van hen. Hopelijk gaan ze dan begrijpen, dat het misschien toch beter is op een fatsoenlijke manier met je klanten om te gaan.

Beantwoord

Beantwoord

Profielfoto
Yannick op schreef:

Youp, Ik kreeg een maand geleden te horen dat ik mijn abonnement vanaf vandaag, 24-11-10, kon verlengen bij hi. Ik had al gekeken voor een ander abonnement bij hi en had precies gevonden wat ik zocht. Ik gebeld naar hi hebben ze ineens het opzeg termijn van 3 maanden naar 2 maanden gebracht waardoor ik nu weer minimaal 1 maand moet wachten. Dit kan toch niet zomaar?! Toen ik daar een abonnement afsloot kreeg je te horen dat je een opzeg termijn had van 3 maanden en nu is dat ineens niet meer… Dit is toch raar?

Beantwoord

Toch opmerkelijk:

(…) Openbaarvervoerbedrijven als Arriva en Connexxion scoren slecht op het gebied van dienstverlening. Dat blijkt uit een enquête onder 5000 consumenten naar de service bij grote bedrijven door de Rijksuniversiteit Groningen.

Ook banken scoren slecht. Bedrijven die wel goed scoren zijn onder meer KLM-Air France, Albert Heijn, Essent en T-Mobile.

Die laatste naam is opvallend, want het bedrijf lag onder vuur. Youp van ’t Hek begon een maand geleden een actie tegen het bedrijf, omdat zijn zoon van het kastje naar de muur werd gestuurd. Hij kreeg veel steunbetuigingen van mensen met dezelfde ervaringen met helpdesks. (…)

Beantwoord

Profielfoto
Marlou op schreef:

Ik heb op mijn huidige adres al bijna 5 jaar een bellen & internet abonnement bij KPN. Nu heeft de oude bewoonster (die hier dus al sinds 2006 niet meer woont) een aanvraag ingediend voor een e-mail abonnement op MIJN adres. Kennelijk stond dat bij KPN nog verkeerd in het systeem. Twee aanslutingen op één adres blijkt niet te lukken dus je raadt het al: mijn telefoon doet het al vanaf afgelopen vrijdag niet meer, daar is gewoon overheen gewalst, zonder MIJN toestemming! Ik heb daar de afgelopen twee weken al vier keer over gebeld en steeds te horen gekregen dat het geregeld zou worden. Het einde van het liedje is dat het niet meer terug te draaien is en dat er een nieuwe aanvraag gedaan moest worden. Dat duurt normaal 20 werkdagen, maar vanwege de “spoed” word ik nu binnen drie dagen gebeld op mijn mobiele nummer door de afdeling die het “gaat regelen”. Intussen ben ik nog altijd niet telefonisch bereikbaar en mag van geluk spreken dat mijn e-mail het nog doet (waar veel belangrijke berichten inzitten, stel je voor dat die zomaar weg zijn, dat KAN dus!!!). Ik vind het absoluut onacceptabel dat dit zomaar kan, zonder dat ik daar toestemming voor heb gegeven. Mijn overeenkomst met KPN is kennelijk van geen enkele waarde als het aan KPN ligt. Hoe kunnen we dit soort geklooi (want fout op fout op fout) toch eens een halt toeroepen? Ik ben al die negatieve energie zo ongelofelijk ZAT!!!

Beantwoord

Profielfoto
Frans Verkade op schreef:

Helpdesk Tele2: Wachttijd is ongeveer 10 minuten, “wilt u na het gesprek enquette elektronisch/telefoon invullen toets 1 voor ja en 2 voor neen. 1 dus ja ingetoetst. Geen gesprek met wie dan ook gevoerd maar de enqueteur kwam wel, hoe ik het gesprek vond etc. etc.. Wat een farce Tele2 helpdesk, na enquette werd gesprek????/ c.q. verbinding verbroken en was ik nog niets wijzer via HELPdesk.

Beantwoord

Profielfoto
Irene Bal op schreef:

Youp, doe je hier nog iets mee? Het gedoe is verre van over. Nu, wat mij betreft, ING. De digitale afschriften kloppen niet met de werkelijke afschriften. Lekker als je ZZP_boekhouding digitaal moet inleveren bij je belastingman. Bellen: je wordt teruggebeld. je wordt dus inderdaad niet teruggebeld, Niet een keer, niet twee keer, of drie. je wordt gewoon niet teruggebeld. Het Sesam-open-u bestaat nog steeds en nog steeds werkt de formule niet.

Beantwoord

Profielfoto
Lucas Peters op schreef:

Youp, of andere lezers hiervan, ik zou graag de krachten bundelen tegen T mobile of andere aanbieders. Ik heb 8 maanden betaald voor internet en telefonie die ik niet geleverd heb gekregen, maar ze willen me niet eens te woord staan. Ik zou graag een kruistocht beginnen, who’s in?

Beantwoord

Profielfoto
Ivan op schreef:

Het is handig om een rechtsbijstandsverzekering te hebben. Toen ik laatst met mijn internetpanne niet geholpen werd en dreigbrieven kreeg omdat ik mijn aansluiting niet betaalde, ging het een stuk sneller toen ik mijn argument kracht bij zette met een advocaat. Niet te lang wachten en direct handelen.

Beantwoord

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Marco Derksen is onderdeel van

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (1262)
Contact