Blog:

Actieve en sociale reisorganisaties op Twitter

door Arne Keuning op

Actieve en sociale reisorganisaties op Twitter

Veel reizigers en vakantiegangers verwachten dezelfde service en respons via twitter als via bijv. de telefoon en e-mail. Veel reisorganisaties laten hierin zien dat ze actiever en socialer worden. Wie zijn nu de meest actieve reisorganisaties op twitter? En waarin blinken ze dan uit?
webcare reisorganisaties

Arke is bijv. de touroperator die in het afgelopen jaar het meest in gesprek is op Twitter. Zij ontvangen ook de meeste complimenten van mensen die tevreden zijn over hun webcare-inzet.

Overall wordt Arke ook het meest besproken op sociale media. Sunweb en Corendon maken bij deze statistieken de top-3 compleet.

Chalet, Vrijuit en Beachmasters reageren procentueel op de meeste berichten; Beachmasters, Eliza Was Here en Arke doen dit gemiddeld het snelst. Overigens dient hierbij te worden opgemerkt dat het voor een kleinere organisatie beduidend eenvoudiger is om op deze statistieken goed te scoren: de cijfers zijn gemiddelden.

Internationaal bijbenen

Hoe doen de reisorganisaties het vergeleken met hun internationale collega’s?

Webcare internationaal Travel

Bron: Social Bakers – Q2 2014 Travel

Daaruit blijkt dat Arke in het 2e kwartaal van 2014 een goede vijfde plaats behaald op twitter. In de top 5 staan 3 Engelse organisaties en het Franse spoorbedrijf SNCF.

De nr 1. Thomas Cook Cares krijgt een imposant aantal vragen (ondanks een relatief kleine groep volgers) en weet deze snel en persoonlijk te beantwoorden.

Deze blog is een bewerking door Arne Keuning van eerder verschenen blog op 5 sept. 2014 van Rens Dietz van Coosto op Travelnext en aangevuld met data en bevindingen uit recente Social Bakers-cijfers.

1 reactie

Late reactie, maar lees dit artikel net. Interessante aanvulling op het artikel van Rens. Een halfjaarlijkse rapportage van de social prestaties van de reisorganisaties zou best leuk zijn..

Leuke tool ook Social Bakers. Arke in Q3 gestegen naar plek 2!

Beantwoord

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arne Keuning is onderdeel van

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (1117)
Contact