Blog:

Twitter nu al populairder dan blogs?

door Marco Derksen op

Twitter nu al populairder dan blogs?

Voor een presentatie die ik de komende week geef, ben ik een aantal trends aan het onderzoeken. E

8 reacties

Hmmm, ik had natuurlijk ook even moeten zoeken op blog. In dat geval blijkt blog toch nog wel populairder te zijn dan Twitter!

[img]https://www.upstream.nl/images/uploads/blogs-twitter-v2.jpg[/img]

Opvallend is wel dat de toenamende belangstelling voor blogs tot stilstand is gekomen en dat de populariteit voor Twitter op dit exponentieel aan het toenemen is.

Beantwoord

Aardig is om ook eens te kijken naar de populariteit in landen als Brazilie, China, Rusland, Nederland en Japan. Met name Japan laat een opmerkelijk verloop zien. Daar lijkt de popularaiteit te zijn afgenomen. Maar ten gunste van wat? Heeft Japan nu al hun de next big thing gevonden?

Beantwoord

De belangstelling voor blogs is natuurlijk niet tot stilstand gekomen, deze is zelfs even hoog als altijd. Het is slechts zo dat hier geen groei meer in zit. Verder is het natuurlijk wel interessant de enorme groei te zien die twitter doormaakt op dit moment.

Beantwoord

Beantwoord

Profielfoto
Gerben op schreef:

En daarnaast zou je het geheel in beeld moeten brengen?

Dus blog+blogs+blogposting+weblog (voorbeelden) versus twitter+tweets+tweet (voorbeelden)

Ik denk dat je dan pas echt een goed overzicht krijgt?

Beantwoord

Profielfoto
Floris op schreef:

Als ik naar die grafieken kijk zie ik geen aflopende trend in Japan. En natuurlijk stijgt Twitter t.o.v. weblogs, dat laatste is ondertussen en behoorlijk volwassen medium geworden waar Twitter nog redelijk in de kinderschoenen staat. Dus eigenlijk is het resultaat hier helemaal niet zo opvallend.

Belangrijker is, wat zeggen deze zoekvolumes nou echt? Het feit dat de halve wereld elkaar napraat over Twitter zegt weinig over hoe populair Twitter is in het daadwerkelijke gebruik.

Het zou goed zijn als Twitter de hype wel overleeft, remember Second Life? Ander doel, andere tool, sure, maar de paralellen in de ontwikkeling zijn duidelijk.

Trouwens, de ‘next big thing’? BBQ-facts alert!

Beantwoord

@Floris: Japan heeft een enorme piek gekend twee jaar geleden, daarna is belangstelling afgenomen en dat neemt nu langzamerhand weer toe. Toch is het beeld van Japan anders dan wat we in de rest van de wereld zien. Mijn vraag is, waarom?

Beantwoord

Profielfoto
Floris op schreef:

Comment is niet geplaatst – nieuwe poging.

De eerste explosie in populariteit is wellicht te verklaren door het feit dat Japan natuurlijk erg tech-savvy is. Het gebruik van mobiele toepassingen is daar buitengewoon hoog t.o.v. andere landen. Ook het minimalistische karakter van Twitter past goed bij de Japanse cultuur.

Dat het daarna iets is ingezakt is misschien te verklaren door het feit dat Twitter geen japanse karakters ondersteunde? De Japanse versie is in 2008 geïntroduceerd, dat zou een verklaring kunnen zijn waarom daarna de populariteit (in zoekvolume) weer is aangetrokken.

Beantwoord

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Marco Derksen is onderdeel van

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (778)
Contact