Blog:

Tribunebrand bij Groningen-Ajax

door Marco Derksen op

Tribunebrand bij Groningen-Ajax

Er zijn zondagmiddag negentien gewonden gevallen in de Euroborg, waar FC Groningen tegen Ajax zou voetballen. Inderdaad zou voetballen, de wedstrijd is afgelast. FC Groningen-supporters gooiden voor aanvang van de wedstrijd rollen toiletpapier het veld op die vervolgens in brand zijn gestoken. Op YouTube zijn inmiddels diverse filmpjes (waarschijnlijk opgenomen met mobiele telefoons) te vinden van de brand. O.a. Telegraaf en De Pers verwijzen naar deze filmpjes (Via: RethinkingMedia).

4 reacties

Beantwoord

Profielfoto
Floris Spin op schreef:

Is geen nieuws meer toch? Ik denk dat YouTube (en alle andere video-sites) + UGC ondertussen aardig ingeburgerd is, ook in combinatie met bijvoorbeeld televisie.

Ik vind het opvallender dat je tegenwoordig steeds meer mensen (vooral jeugd) dingen uit ziet halen met als enig doel het op internet te kunnen zetten.

Je krijgt de situatie dat de mogelijkheden van een communicatiekanaal de dagelijkse gang van zaken gaan beïnvloeden. Of overdrijf ik?

Beantwoord

Het nieuws is dat NOS (en andere nieuwsbronnen) dit steeds vaker dit materiaal gebruikt in haar verslaggeving. Even los van de discussie of dit een goede zaak is, toch opmerkelijk.

Beantwoord

Profielfoto
Edwin op schreef:

De bovenste drie filmpjes zijn inmiddels niet meer beschikbaar, zie ik net.

Digitale duurzaamheid is nog niet echt aan de orde bij onze geliefde videosite 🙂

Beantwoord

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Marco Derksen is onderdeel van

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (1407)
Contact