Blog:

Train The Facebook Trainer

door Aljo Hartgers op

Train The Facebook Trainer

Dankzij het succes van de inzet van Facebook heeft Van Neerbos Bouwmarkten besloten een extra intensieve sessie te laten ontwikkelen om zo’n 20 ‘best-users’ op te leiden tot trainer. Upstream heeft, in samenwerking met Aljo Hartgers, twee trainingen ontwikkeld. Eén training ter opleiding van de beste gebruikers en een tweede training die ze ‘in het land’ kunnen inzetten om extra hulp te bieden aan vestigingen en om intern nieuwe werknemers op te leiden

Eind 2012 heeft Upstream 158 bouwmarkt managers getraind  in het onderhouden van hun Facebookpagina. In deze sessies, 14 in totaal verdeeld over heel Nederland, werden de basics van Facebook uitgelegd en hoe de manager klanten aan zich kon binden via Facebook.

Alle ins-en-outs van Facebook

Afgelopen mei zijn twee Train The Trainer-sessies georganiseerd waarin Aljo Hartgers alle ins-en-outs van Facebook en de bijbehorende strategieën heeft uitgelegd. Deze op maat ontwikkelde sessies helpen Van Neerbos Bouwmarkten én zijn medewerkers intern borging te krijgen voor sociale media en Facebook concreet in te zetten voor de (bedrijfs)doelstellingen die Van Neerbos Bouwmarkten heeft gekozen.

Highlights uit de Facebooktraining:

  • Lokaal ondernemerschap staat voorop bij Van Neerbos Bouwmarkten
  • De belangrijkste actuele zaken rondom Facebook (EdgeRank, belangrijkste content et cetera)
  • Goede (en slechte) content op Facebook
  • De eigenschappen van goedwerkende content op Facebook
  • Betrokkenheid en conversie op Facebook
  • Interne structuur en strategie
  • Omgang met klachten op Facebook (en andere sociale media)

Voor Van Neerbos Bouwmarkten zijn de trainingen succesvol verlopen. De deelnemers zijn enthousiast en hebben voldoende bagage om hun collega’s extra ondersteuning te bieden. Voor Upstream betekent deze vervolgopdracht dat de ingezette koers en trainingen werken.

Van Neerbos Bouwmarkten B.V. (VNB) is de grootste franchisenemer van Intergamma (GAMMA en KARWEI). In meer dan 150 winkels zetten 5000 medewerkers zich dagelijks in om klanten optimaal te bedienen. 

1 reactie

Beantwoord

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aljo Hartgers is onderdeel van

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (1262)
Contact