Blog:

The Lawrence Journal-World: Krant van de toekomst?

door Marco Derksen op

The Lawrence Journal-World: Krant van de toekomst?

Eerder deze maand bleek uit onderzoek van Nielsen/Netratings (pdf) dat in de VS inmiddels 21% van de internetgebruikers de krant online leest. Alhoewel 72% van de internetgebruikers nog steeds een krant koopt, heeft mediamagnaat Rubert Murdoch (News Corporation) inmiddels de alarmbel geslagen. Volgens Murdoch neemt de populariteit van online kranten de komende 10 jaar drastisch toe en vormt het een serieuze bedreiging voor print. Een online krant als New York Times bijvoorbeeld heeft 11,3 miljoen unieke bezoekers per maand (bereik 7,6%), een stijging van 25% ten opzichte van een jaar geleden. En op de vraag waar de Amerikanen bij voorkeur het nationale en internationale nieuws vandaan halen, heeft internet inmiddels print verslagen (tv blijft voorlopig favoriet). Uitgevers van kranten zijn dan ook al geruime tijd op zoek naar een antwoord op de bedreiging van internet. Dit weekend heeft de New York Times een interessant artikel over The Newspaper of the Future waarin verslag wordt gedaan van The Lawrence Journal-World, de website van een lokale krant in Lawrance, Kansas en de laatste jaren winnaar van diverse prijzen.

Naast de algemene website LJWorld.com, bestaat The Lawrence Journal-World uit de websites Lawrence.com en KUSports.com.

De (online) krant is een mengvorm tussen tradionele journalistiek en civiele journalistiek.

Lezers kunnen nieuws aandragen, reageren op de diverse weblogs, forums en straatvragen. Interessant zijn ook de diverse downloads van mp3’s, podcasts en sportfragmenten.

Al met al zeker de moeite waard om eens te bekijken!

Meer lezen over The Lawrence Journal-World:
Convergence Case Study: LJWorld.com
Journal-World Web site wins international award
The Media World Flocks to … Kansas?
<!– Dat niet iedereen blij is met World Company, de eigenaar van The Lawrence Journal-World en de lokale mediamonopolist, lezen we o.a. op epinions.com. –>

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Marco Derksen is onderdeel van

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (1415)
Contact