Blog:

The Future of Online Video

door Marco Derksen op

The Future of Online Video

Tijdens het eerder genoemde Google Zeitgeist Europe 2008, vond onder leiding van Matthew d'Ancona een paneldiscssie plaats over de toekomst van online video. Het panel bestond uit Ashley Highfield (Director, Future Media and Technology BBC), Christian Vollmann (oprichter MyVideo) en Antonio Campo Dall'Orto (CEO MTV Zuid Europa).

Na een korte presentatie van de BBC iPlayer, gaf Ashley Highfield wat cijfers over het gebruik van online video via de kanalen van BBC. In mei 2008 werden er dagelijks ca. 700.000 programma’s gedownload. Uitgaande van een lineaire toename van het gebruik, is de verwachting dat BBC inmiddels meer dan 1 miljoen downloads per dag heeft. Vooralsnog lijkt de online videoconsumptie geen effect te hebben op het tv-kijkgedrag. Online kijkers zijn in het algemeen jonger dan de tv-kijkers, maar ouder dan de online bezoekers van BBC. Dit is goed nieuws aldus Highfield. Het betekent immers dat ze een nieuw publiek hebben weten aan te trekken met de online uitzendingen.

Interessant is de vraag van Matthew d’Ancona of Highfield YouTube als concurrent ziet of juist als aanvulling op de BBC iPlayer. Net als in Nederland de Publieke Omroep, plaatst ook BBC beeldmateriaal op YouTube (BBC’s Channel, BBC Worldwide en BBC World News). In het algemeen zijn dit korte fragmenten (niet alleen promotiemateriaal, vaak ook meer entertainment). Highfield ziet YouTube dan ook vooral als complementair om meer kijkers te bereiken.

Christian Vollmann gaat in op de samenwerking tussen MyVideo en Pro7/Sat1 (dat inmiddels MyVideo heeft overgenomen) en de online verdienmodellen.

Als derde en laatste is de Italiaan Antonio Campo Dall’Orto van MTV Europa aan het woord.

Vervolgens gaan de heren met elkaar in discussie en neemt ook Chad Hurley (CEO YouTube) deel aan het panel:

1 reactie

Beantwoord

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Marco Derksen is onderdeel van

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (1315)
Contact