Blog:

Tag you're it!

door Marco Derksen op

Tag you're it!

Moet eerlijk zeggen dat ik heb getwijfeld of ik hier nu wel of niet aan mee zou moeten doen. Het gaat om een soort van virtueel tikkertje waarbij een blogger 5 andere bloggers aanwijst om 5 dingen te vertellen die lezers nog niet van hem (of haar) weten. Het spel, dat al enkele jaren bestaat, is dit jaar op 10 december gestart door Jeff Pulver in zijn posting Blog-Tag: A Game for a Virtual Cocktail Party. Het aardige van het spel is om de blog-tag via Technorati of Google te volgen. Jammer dat men in Nederland niet kon wachten tot een Nederlandse blogger was aangetikt. Vooral jammer omdat we daarmee de 'draad' hebben gebroken. Maar goed, nu wil ik ook geen spelbreker zijn dus op verzoek van Roy Huiskes en Yme Bosma een paar persoonlijke dingen die nog maar weinig mensen van me weten:
  1. Ik ben geboren en getogen in Aalten (Achterhoek) waar ik ieder jaar nog met veel plezier het Sjoksfestival, de Aaltendagen en het Volksfeest bezoek.
  2. Tijdens mijn baan bij Organon (Akzo Nobel) ben ik gestart met een promotie-onderzoek naar de toepassingen van nabij-infraroodspectroscopie in de farmaceutische industrie maar heb deze nooit afgerond.
  3. Net voordat ik mijn baan als chemicus inruilde voor het snelle leven van een marketingjongen, ben ik in het radioprogramma Arbeidsvitaminen uitgeroepen tot ‘Baas van de Dag’ (met dank aan mijn ex-collega’s bij Organon).
  4. Online communities hebben al vanaf 1995 mijn belangstelling en mijn grootste succes op dit vlak is niet wat velen denken Marketingfacts of Foodlog maar het soft-erotische Asian Sirens. Eind jaren negentig telde deze community meer dan 25.000 leden en organiseerde ik jaarlijks een event in Los Angeles voor fotomodellen, fotografen en fans. Playboy-fotograaf Kim Mizuno, Penthouse-fotograaf Adam Yurman (voormalig gitarist in de band van Al Stewart) en fotomodel Sung Hi Lee (tegenwoordig ook actrice) waren destijds goede bekenden van me en met zowel Kim als Adam heb ik nog steeds contact. Asian Sirens is in de zomer van 2005 omgezet naar een weblogformat. Alhoewel het nog steeds 100% mijn eigendom is, ben ik er nauwelijks meer bij betrokken.
  5. Ik ga in 2007 (na ruim 10 jaar) waarschijnlijk weer lesgeven aan de Hogeschool Arnhem-Nijmegen. Destijds gaf ik het vak chemometrie aan de avond-HBO; nu zal ik me vooral richten op het vakgebied nieuwe media voor dagopleiding Economie & Management.

Ik geef het stokje graag door aan Frank Janssen, Theo van Vugt, Eduard de Wilde, Peter Wiegman en Stephan Fellinger.

24 reacties

Grappig, ik heb in Aalten gewerkt. 🙂
Trivia: naast het reclamebureau waar ik werkte (Frappant genaamd) bouwt nu Angus Young van AC/DC zijn megagrote MTV Cribs-paleis.

Beantwoord

Tsja, Angus Young. Hij is getrouwd met Ellen van Lochem, iemand die ik ‘ken’ van de middelbare school. Ik heb zijn nieuwe huis nog niet gezien maar wat ik niet begrijp is dat hij dat midden in Aalten (dus zonder een flinke lap grond om z’n huis) heeft laten bouwen.

Inderdaad grappig dat je daar hebt gewerkt. Heb je er in die tijd ook gewoond? Da’n ken je de stapmogelijkheden daar waarschijnlijk ook wel? Ben daar een paar weken geleden nog geweest tijdens een soort van muziek 3-daagse met optredens van oude Aaltense bands uit de tijd dat ik naar de middelbare school ging. Leuk!

Beantwoord

Ik heb er niet gewoond, want het was wel te doen met de auto. Over de combinatie Aalten en muziek gesproken: dan ken je vast mijn oud-collega Foeke Zeilstra wel. Die was altijd vrij actief met het opzetten van muzikale evenementen.

Beantwoord

Ik ken zijn naam in relatie met het Sjoksfestival maar ken hem niet persoonlijk. Vergeet niet, ik ben inmiddels meer dan 20 jaar weg uit Aalten en kom daar alleen als bezoeker.

Beantwoord

Profielfoto
roy op schreef:

Meer dan 20 jaar weg .. jemig, is dat zo lang geleden dat je me wees op de spelregels van die – toen – nieuwe kroeg op dat plein tegenover het gemeentehuis (naast de herberg?): per bestelling afrekenen. Iets dat ik in Aalten niet gewend was. Of haal ik nu 2 Marco Derksen’s door elkaar? 🙂

Beantwoord

Hmmm, ik weet welke kroeg op de markt je bedoelt maar kan me niets herinneren over een dergelijke discussie. Er zijn meerdere Marco Derksen’s dus wellicht haal je ze inderdaad door elkaar. Ik ben in 1985 verhuist naar Arnhem.

Beantwoord

Profielfoto
roy op schreef:

Ik woonde er toen ook al niet meer, maar kwam regelmatig op bezoek voor de muziek. Los van de dagen die jij noemt, natuurlijk de optredens bij Schiller. Stond jij daar achter de bar, of was dat een andere Marco Derksen? Of is dit iets voor een lijstje met 5 andere weetjes 😉

Beantwoord

Ik heb wel eens achter de bar gestaan bij Schiller, kom er ook nog wel eens voor de muziek (deze maand nog), maar denk toch dat je de verkeerde Marco Derksen voor je hebt 😉

Beantwoord

Profielfoto
roy op schreef:

Duidelijk de verkeerde. Mijn excuses 🙂 Schiller blijft goed, trouwens 🙂

Beantwoord

Beantwoord

Profielfoto
roy op schreef:

Ik heb er maar een paar jaar gewoond (Hogestraat) en op school gezeten (laatste jaar Jozef School en daarna CSA, zal tegenwoordig wel anders heten). Heb er nog wel veel vrienden en ga regelmatig die kant op voor het betere borrel- en stapwerk.

Beantwoord

Beantwoord

Beantwoord

Beantwoord

Beantwoord

En nu is de beurt aan mij, zie ik. 😉

Leuke anekdotes, Marco. Vooral dat verhaal over Asian Sirens klinkt zo ongeloofwaardig dat het juist prachtig is om dat eens over iemand te lezen!

Beantwoord

Haha, ik kan je nog veel meer vertellen over die periode maar als ik dat hier had beschreven dan had niemand mij meer geloofd ;-0

Beantwoord

Beantwoord

Beantwoord

Erno, misschien heb ik het probleem ook wel groter gemaakt dan nodig. Leuk om te zien hoe de draad zich heeft ontwikkeld!

Beantwoord

Beantwoord

Beantwoord

Jeetje, ik had je oproep helemaal gemist. maar dat komt ook omdat ik nog maar ÊÊn blog volg 🙂

Ik ga denken en ook iets over mezelf schrijven….

Beantwoord

Beantwoord

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Marco Derksen is onderdeel van

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (1262)
Contact