Blog:

Ruim een half jaar alweer

door Marco Derksen op

Ruim een half jaar alweer

Ik kan me niet herinneren dat we ooit zo'n mooie herfst en winter hebben gehad als dit jaar. Vanmorgen heel vroeg dan ook opnieuw een wandeling gemaakt in de Arnhemse parken. Dit keer vooral close-up opnamen gemaakt van het Winterse landschap. Onderstussen ook nagedacht over hoe verder met Upstream. Ik ben inmiddels ruim 6 maanden bezig; precies de tijd die ik mezelf had gegeven om te kijken of het financieel haalbaar zou zijn om zelfstandig verder te gaan. En dat is het zeker. Sterker nog, het is me inmiddels duidelijk dat ik niet alles alleen kan doen. Simpelweg omdat er teveel opportunities voorbij komen.

Marketingfacts draait op volle toeren en dankzij de hulp van een groot aantal vrijwilligers met groot succes mag ik wel zeggen. Aan de achterkant wordt op dit moment de laatste hand gelegd aan de nieuwe versie van Marketingfacts. Nieuw logo en een mooie strakke vormgeving en navigatie dat is ontdaan van alle tierelantijnen. Als alles goed is gaat de site eind januari live. Ook de curussen en het jaarboek staan inmiddels aardig in de steigers en moeten het eerste kwartaal van dit jaar definitief vorm gaan krijgen. Eind januari volgt al weer de tweede cursus, dit keer over RSS-marketing.

Daarnaast krijg ik steeds meer de vraag of ik een rol kan spelen in de organisatie van events. Zo was ik medeverantwoordelijk voor de recente Emerce Updates, zit ik in de jury van zowel de BuzzAwards als de SpinAwards en zit ik morgen met een expertteam rond de tafel om het seminar Het Nieuwe Uitgeven te bespreken.

Ook de projecten worden steeds serieuzer en zoals ik al eerder aangaf mag ik met klanten als ilse media, KPN Internet, Vedior (via Hemels van der Hart) en Rabobank niet klagen. Bij ilse media (inmiddels ook aandeelhouder van Marketingfacts) werk ik (of heb ik gewerkt) voor web-log.nl, Newrulez en NU.nl. Met name de ontwikkelingen bij web-log.nl worden steeds meer zichtbaar voor de buitenwereld. Zo zijn recentelijk een aantal thematische blogportals gelanceerd (o.a. reizen.blogdlx.nl), is er een definitieve keuze gemaakt voor de nieuwe infrastructuur van het nieuwe web-log.nl en is eindelijk de domeinnaam weblog.nl gekoppeld aan web-streepje-log.nl. Nu de basis staat kan er dit jaar verder worden gebouwd aan de grootste weblogcommunity van Nederland.

Weblogs en RSS staan ook centraal in een aantal andere initiatieven die ik het afgelopen jaar ben gestart. Zo heb ik samen met Frank Janssen en Frank Meeuwsen inmiddels de vuurdoop gehad met Eventblogs.nl. We waren verantwoordelijk voor zowel de weblog, de online promotie als de live verslaggeving van Marketing3. Daarnaast is inmiddels ook het eerste project voor Blogresearch.nl gestart. Een initiatief dat ik samen met Stephan Fellinger en Evert Weber heb opgestart. Nog in ontwikkelingen zijn CompareIT (een vergelijkingsinstrument voor softwaretools gebaseerd op weblogs) en Blogads.nl (een advertentie-netwerk voor weblogs). Daarnaast nog honderden ideeen maar zoals gezegd is tijd mijn grootste vijand op dit moment.

Aan schrijven, anders dan de diverse publicaties en interviews in o.a. Emerce, Marketingtribune, Bizz, Brisk, ReclameWeek en Spot, kom ik op dit moment nauwelijks toe. Misschien moet ik binnenkort maar eens een paar weken vrij nemen om me ergens in het buitenland op te sluiten om te gaan schrijven.

Maar goed, om een lang verhaal kort te maken, de zaken gaan goed, erg goed zelfs. En wil ik niet omkomen in het werk zal ik keuzes moeten maken (en dus zaken moeten laten vallen) of mensen moeten aannemen. Ik ben er nog niet helemaal over uit. De complete vrijheid die ik nu heb is wel heel erg prettig. Eerst maar eens van die hardnekkige griep zien af te komen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Marco Derksen is onderdeel van

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (1315)
Contact