Blog:

Rondetafelgesprek over organisatie van e-business

door Marco Derksen op

Rondetafelgesprek over organisatie van e-business

Enkele weken geleden heb ik een rondetafelgesprek geleid over de organisatie van e-business binnen Nederlandse bedrijven. Het gesprek was de afronding van een aantal interviews die ik samen met Lotte Zwijnenburg heb gevoerd met o.a. Harry Odenhoven (Vodafone), Martijn de Koning (Essent), Rob Slagboom (ex-Transavia), Caspar van der Woude (Robeco Direct), Jaap Kooij (ex-Ohra) en Jan de Waal (Info.nl). Het verslag van het rondetafelgesprek staat deze maand in het tijdschrift Emerce. Belangrijkste conclusie: de totale integratie van e-business is voor veel bedrijven nog toekomstmuziek. Belangrijke struikelblokken zijn oude organisatie- en it-structuren. De beste oplossing naar totale integratie lijkt het compleet nieuw opzetten van een bedrijf.

5 reacties

Interessant Marco, ben benieuwd naar de weergave van het gesprek. Collega Gijsbert (the-efuture.blogspot.com) is nog druk bezig met zijn onderzoek, wordt interessant om de uitkomsten te vergelijken.

Beantwoord

Volg de weblog van Gijsbert met veel plezier. Jammer dat het geen blogger is met regelmaat 😉

Lode (of Gijsbert), kan één van jullie mij wellicht vertellen hoe het e-business maturity model binnen Atos Origin wordt gebruikt?

[img]https://www.upstream.nl/images/uploads/E-business-Maturity-Model.gif[/img]

Beantwoord

Profielfoto
Gijsbert op schreef:

@Marco, Auw, doet toch pijn als je zegt dat ik geen blogger ben met regelmaat. Terecht overigens. Maar ik heb beterschap beloofd.

Het model dat je hier hebt overgenomen richt zich op de ontwikkeling van internet als e-business kanaal. Met klanten gebruik ik het om de huidige en gewenste positie van de eigen organisatie in kaart te brengen. Eventueel ondersteunt met een benchmark van andere partijen.

Met dit model worden niet alle onderdelen van de organisatie gedekt. Hiervoor gebruik ik het E-Business Maturity Model. Achtergronden, aanpak en het model zelf heb ik net gepost op mijn blog. Op dit moment ben ik bezig het model te valideren dus er kunnen nog wijzigingen in optreden.

Benieuwd naar je reactie, je artikel en de resultaten van je eigen onderzoek. Greetz.

Beantwoord

Beantwoord

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Marco Derksen is onderdeel van

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (1407)
Contact