Reizen 2.0
Op zijn weblog Frontrunner geeft Bert van Dijk de verwijzingen naar de websites van bedrijven die worden genoemd in de artikelen zoals:
- Flylite (als je zonder koffer op reis wilt)
- Expedia (bekend en groot)
- Orbitz (zie Expedia)
- Seatguru (weet waar je gaat zitten)
- Flyertalk (frequent flyer-gemeenschap)
- Venividiwiki (bekijk bezienswaardigheden met Google Maps)
- Rrove (zie voorgaande)
- Tripadvisor (grote reiscommunity)
- Airtroductions (kies je buurman in het vliegtuig)
- Farecast (voorspelt de ticketprijzen)
- Airlinemeals (weet wat je eet aan boord)
- KLM Club China (de netwerksite van KLM)
- KLM Club Africa (idem, maar dan voor Afrika)
http://blogs.fd.nl/frontrunner
Miljardenbusiness
In 2006 boekten Nederlanders bijna 12 miljoen vakanties via internet. Hieronder vallen pakketreizen, maar ook de aanschaf van een ticket. Dat blijkt uit gegevens van het Continu Vakantie Onderzoek. De reissom ligt op internet lager dan wanneer de reis via een fysiek reisbureau wordt geboekt. Wel loopt het gemiddelde reisbedrag na een daling in eerdere jaren sinds vorig jaar weer op. De omzet van de online reisbranche in 2006 in Nederland bedroeg euro 1,2 mrd. Dat blijkt uit de Thuiswinkel Markt Monitor 2006 uitgevoerd door Blauw Research/Thuiswinkel.org.
Kies je buurman
Wie op lange vluchten zijn gemoedstoestand niet wil laten afhangen van de willekeur van de reserveringscomputer van de luchtvaartmaatschappij, kan op Airtroductions.com zelf zijn of haar buurman uitkiezen. Na het aanmaken van een profiel met persoonlijke interesses, zoals beroep en andere wetenswaardigheden, gaat de computer op zoek naar andere geregistreerden die een zelfde vlucht willen maken. Airtroductions hoopt niet alleen dat vluchten plezieriger worden, maar verwacht ook dat er daardoor zakendeals tussen passagiers worden gesloten.
–>