Blog:

Peter Drucker, 1909-2005

door Marco Derksen op

Peter Drucker, 1909-2005

Peter Drucker, een van de meest invloedrijke managementdenkers van de laatste eeuw, is vrijdag op de leeftijd van 95 jaar overleden. Dit is bekend gemaakt door een woordvoerder van Claremont Graduate University in California waar Peter Drucker vanaf 1971 heeft gewerkt als bijzonder hoogleraar aldus de Financial Times. Toen ik begin jaren 90 als 25 jarige chemicus een managementfunctie kreeg bij mijn toenmalige werkgever Organon (Akzo Nobel), heb ik Peter Drucker's advies om me eerst te richten op effectiviteit (de goede dingen doen) en dan op efficiency (de dingen goed doen), altijd als leidraad gebruikt om beslissingen te nemen. Het heeft me deels gebracht waar ik nu ben. Peter bedankt en rust zacht!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Marco Derksen is onderdeel van

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (1415)
Contact