Politieke stemming in kaart gebracht

door Amy Colsters op

Politieke stemming in kaart gebracht

Social media analist Martijn Kriens brengt politieke stemming van Nederland in kaart bij RTL Nieuws.

RTL Nieuws geeft dagelijks een overzicht van de politieke discussies op sociale media als Twitter en Facebook. Tijdens de lijsttrekkersdebatten en de zomerse talkshow ‘De Zomer van 4: Wat Kiest Nederland’  brengt social media analist Martijn Kriens de stemming van Nederland op de sociale media in kaart. Welke partijen zijn onderwerp van gesprek, welke lijsttrekker is het populairst en wat zijn de trending politieke thema’s van de dag?

Op de website rtlnieuws.nl/watkiestnederland en in de tablet app RTL Nieuws 365 brengt Martijn Kriens in zijn dagelijkse column ‘Wat Zegt Nederland’ een belangrijk thema van die dag in beeld.

Niet alleen kiezers twitteren over politieke thema’s, ook politici gebruiken sociale media om hun plannen toe te lichten en met andere lijsttrekkers te debatteren. Sociale media spelen een steeds grotere rol in het politieke debat en de meningsvorming rondom verkiezingen.

Voor Marketingfacts.nl schreef Kriens al eerder blogposts over de mogelijkheden van sociale monitoring bij het aantonen en voorspellen van politieke ontwikkelingen. In zijn analyses maakt Kriens gebruik van de analysetools van Coosto.

1 reactie

Beantwoord

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Amy Colsters is onderdeel van

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (1117)
Contact