Blog:

Nokia N810

door Marco Derksen op

Nokia N810

Afgelopen week heb ik van Nokia een Nokia N810 te leen gekregen om voor een aantal weken te testen. Morgen hebben we een Nokia N810-lunch waar een aantal testers bij elkaar komen om de eerste ervaringen te delen. In de loop van de komende weken zal ik in deze posting (of in de comments) een overzicht geven van handige links en mijn eigen bevindingen. Uiteraard ben ik ook benieuwd naar tips en ervaringen van anderen!

[b]Inleiding[/b]

Nokia N810Eind vorig jaar lanceerde Nokia de Nokia N810, een nieuwe versie van haar op Linux gebaseerde internet tablet pc. Contact maken met het internet gaat via Wi-Fi of via Bluetooth en een mobiele telefoon.

De N810 bestaat uit een 4,13″ WVGA-scherm (800 x 480 pixels) met hoge resolutie en maximum 65.000 kleuren, een TI OMAP 2420, 400 Mhz processor, 128 MB DDR RAM/ 256 MB Flash geheugen, tot 2 GB intern geheugen (met ondersteuning voor compatibele microSD-geheugenkaarten), een geintegreerde VGA-webcamera en een uitschuifbaar QWERTY-toetsenbord. Handig is de ingebouwde GPS-ontvanger waardoor je de N810 ook kan gebruiken als navigatiesysteem.

Enkele trends:

Google Trends N810
Google Trend geeft indicatie hoeveel er wordt gezocht op Nokia N810

BlogPulse Trend N810
BlogPulse Trend geeft indicatie hoeveel er over de Nokia N810 wordt geschreven. De piek in april 2008 is te danken aan de aankondiging van de N810 WiMax Tablet PC op CTIA Wireless 2008

[b]Nokia N810 Promotie[/b]

Nokia heeft een aantal commerciele promotievideo’s laten ontwikkelen voor de Nokia N810. De meest interessante vind ik de web 2.0-video (zie ook hierboven). Een paar andere commerciele promotievideo’s voor de Nokia N810 die ik heb kunnen vinden:

Veruit het aardigste vind ik overigens de user generated promotievideo’s. Net als in Nederland heeft Nokia ook in andere landen testers ingeschakeld voor de promotie van de Nokia N810. Ook in deze landen mochten een aantal testers (degene met meeste views of meest creatieve video) de Nokia N810 houden. Zo won de 39-jarige Jennifer (aka jdsvid) de Nokia N810 Giveaway Contest in de VS met deze video:

Ben benieuwd wie de meest creatieve video maakt in Nederland!

[b]Aan de slag[/b]

Default wordt de N810 geleverd met een Mozilla-browser en een aantal basisapplicaties (email, rss-reader, etc). Inmiddels heb ik zelf de volgende applicaties geinstalleerd:

  • Deels voorgeinstalleerd: Skype (helaas werkt videoskype niet op Nokia N810)
  • Vanuit application manager: camera, mediastreamer en videocenter
  • Via USB-kabel: Boingo Mobile

[b]Conclusies[/b]

Als eerste moet ik zeggen dat ik me wat beperkt voel als ik met een toestel als de Nokia N810 niet kan bellen. Ben ook wel benieuwd waarom Nokia er geen SIM-kaart in de N810 heeft geplaatst. Naast bellen zou dat namelijk ook handig zijn geweest voor internettoegang. Nu moet ik zelfs achter in mijn tuin (Wi-Fi ontvanger is niet sterk genoeg), de internettoegang al missen en biedt Boingo Mobile in mijn regio (Arnhem) nauwelijks dekking. De enige mogelijkheid is dan nog via bluetooth en mijn mobiele telefoon de Nokia N95. Werkt op zich prima, alleen de snelheid is niet super.

Als internet

6 reacties

Beantwoord

Beantwoord

Beantwoord

Vandaag een mailtje ontvangen dat ik de Nokia N810 heb gewonnen. Niet zozeer vanwege mijn briljante filmpje, maar eerder omdat de anderen helemaal niets online hebben gezet. Toch jammer, vond het een interessant opgezette campagne.

Beantwoord

Beantwoord

Vandaag een 2 en 4 GB micro-SD kaart gekocht voor de Nokia N810. Om deze te kunnen gebruiken is wel een mini-SD adaptor nodig.

Beantwoord

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Marco Derksen is onderdeel van

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (778)
Contact