Blog:

Nieuwe Media @ HAN (8)

door Marco Derksen op

Nieuwe Media @ HAN (8)

Vanmorgen al weer het achtste college nieuwe media aan de HAN met vandaag het vervolg op de online instrumenten die je kunt inzetten voor resp. [i]branding[/i], [i]imago[/i], [i]traffic[/i], [i]sales[/i] en [i]loyaliteit[/i].

In vorige colleges waren we al dieper in gegaan op de in mijn ogen belangrijkste instrumenten van dit moment: search en social media (zoals weblogs en RSS). Vandaag aandacht voor instrumenten als [i]affiliate marketing[/i], [i]e-mail marketing[/i], [i]viral marketing[/i] en natuurlijk [i]display advertising[/i].

Al deze online instrumenten staan ook beschreven in het Marketingfacts Jaarboek dat de studenten tijdens het eerste college hebben ontvangen.

Aan het eind van het college hebben we kort stil gestaan bij de vraag wanneer je nu welke instrumenten inzet? Dit is o.a. afhankelijk van doelstelling, doelgroep en budget. De studenten hebben voor volgende week de opdracht meegekregen om dit verder uit te werken. Ben benieuwd waar ze mee komen!

6 reacties

Profielfoto
Niek Postema op schreef:

Jammer dat ik vandaag niet aanwezig kon zijn bij het college. Maar het is toch wel erg handig dat, als je een les hebt gemist, de presentatie meteen online staat:)

Zal komende week eens na gaan denken over de online doelstellingen van onze community en met welke middelen we die doelstellingen kunnen bereiken!

En ondertussen ga ik natuurlijk verder met het maken van content….. De community valt of staat tenslotte met het aanbieden van interresante content.

Beantwoord

Profielfoto
Stijn op schreef:

Leuk college Marco.
Vooral het uitleggen van de instrumenten d.m.v. de voorbeelden met het verhaal erachter is handig!

Alleen jammer dat onze site nog niet online is 🙁

Fijn weekend!

Beantwoord

Beantwoord

Beantwoord

Beantwoord

Profielfoto
Stijn op schreef:

En de site van uitgaanopvakantie.nl staat online!

Er zitten nog een aantal zogenaamde “bugs” in, maar we zijn druk bezig om die te noteren en door te geven aan Onstuimig. Het begint te leven!

Beantwoord

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Marco Derksen is onderdeel van

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (1407)
Contact