Blog:

Nieuwe Media @ HAN (3)

door Marco Derksen op

Nieuwe Media @ HAN (3)

Na een algemene introduktie en de rol van communicatie-adviesbureau bij de uitwerking van campagnes en concepten, hebben we vanmorgen stilgestaan bij online communities. Helaas had ik geen internetverbinding en geluid in het lokaal waar ik vandaag les gaf waardoor ik niet een aantal videofragmenten heb kunnen laten zien die ik vooraf had geselecteerd. Zo wilde ik o.a. een fragment laten zien uit een paneldiscussie tussen Linda Stone, Jyri Engestrom (Jaiku), Felix Petersen (Plazes), Biz Stone (Twitter), Matt Biddulph (Dopplr) en Raymond Spanjar (Hyves) eerder deze week tijdens Picnic 2007. Met name de presentatie van Jyri Engestrom is interessant voor iedereen die zich bezig houdt met online communities (zie ook: Jyri Engestrom over sociale objecten).

Bleef over de wat theoretische (maar hopenlijk toch interessante) presentatie waarin ik aan de hand van diverse voorbeelden heb laten zien waarom je als uitgever of adverteerder aan de slag zou kunnen met online communities. In het tweede deel ben ik ingegaan op het van stranger tot evangelistmodel waarin de belangrijkste succesfactoren voor online communities aan bod kwamen. Tot slot hebben we kort stilgestaan bij het businessmodel voor online communities.

In de komende colleges duiken we dieper in op de pijlers van online communities: promotie, content, interactie en co-creatie.

To be continued

6 reacties

Profielfoto
Peter op schreef:

Een college nieuwe media zonder nieuwe media, da’s best knap 😉

Dank voor de video trouwens!

Beantwoord

Beantwoord

Profielfoto
Koen Roumen op schreef:

Wederom een interessant college. Over je vraag of ons de colleges en tempo bevallen trouwens; we zijn er allemaal zeer over te spreken. Dat is absoluut niet slijmend bedoelt, maar ik denk dat ik voor de hele Arnhem groep spreek als ik zeg dat we veel meer leren van iemand met actuele praktijkervaring dan van een docent die op zich heel goed is in les geven, maar van de praktijk (te) weinig kaas gegeten heeft. Ik blijf van mening dat het niveau van lesgeven van de meeste leraren op de HAN redelijk bedroevend is als het aankomt op nieuwe media. Daarom zijn de colleges absoluut een welkome aanvulling op de rest van de (veelal theoretische) week.

Beantwoord

Profielfoto
Aljo op schreef:

Slijmbal 😉

Ik sluit me er bij aan. Zit je na te denken over online communities, vergeet ik nike+, iets waar ik zelf ‘bij zit’

Beantwoord

@Koen, Aljo: da’s altijd goed om te horen! Maar ik wil hier toch ook even opkomen voor HAN die wel de moeite heeft genomen om naar docenten te zoeken die in de dagelijkse praktijk ook echt bezig zijn met nieuwe media. Nu nog de faciliteiten en dan gaat het allemaal goedkomen aan de HAN 😉

Beantwoord

Profielfoto
Koen Roumen op schreef:

Ben ik ’t zeker mee eens, al is het jammer dat het voor de huidige generatie studenten wat aan de late kant is, terwijl Nieuwe Media toch al wel een wat langere tijd aardig in opkomst is. Maar goed, ik heb begrepen dat daar nu aan gewerkt wordt en dat is natuurlijk alleen maar goed. 🙂

Beantwoord

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Marco Derksen is onderdeel van

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (1415)
Contact