Blog:

Marketeers zijn geen strategen meer

door Marco Derksen op

Marketeers zijn geen strategen meer

De laatste jaren heeft sales de rol van marketing te veel weggedrukt waardoor innovatie en groei wordt belemmerd. Die conclusie kwam al snel naar voren onder de deelnemers van een discussieronde over innovatie in marketing vorige week tijdens IBM Innovation Week. De marketeers die deelnamen aan de discussie bekeken samen hoe innovatie tot succes zou kunnen leiden.

Prof. Dr. Ruud Frambach zwengelde de discussie met een aantal stellingen aan met als doel een gezamenlijke conclusie te formuleren over hoe we onze innovatiekracht kunnen vergroten. Dit deed hij aan de hand van een aantal recent verschenen onderzoeken over de rol en positie van marketing binnen organisaties. Uit die onderzoeken kwam naar voren dat er een trend is van macht en middelen die verschoven is van marketing naar sales, dat marketing competenties aan het afnemen zijn, marketing achteraan loopt, new business development een zaak van een ander is en dat meten van marketing productiviteit onvoldoende is.

De discussie werd gevoerd met marketing verantwoordelijken van Unilever, P&G, Randstad, KLM, Talpa, Nashuatec, Philips Lightning, IBM, Holland Casino en Logica CMG. De meeste aanwezigen herkenden wel wat in deze signalen en gaven verschillende voorbeelden van veranderingen rondom marketing die bij hun eigen organisatie plaatsvinden. Zo is de functie van een aparte Chief Marketing Officer volgens enkele discussieleden overbodig. Marketing moet ge

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Marco Derksen is onderdeel van

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (1262)
Contact