Blog:

Luisteren (10)

door Marco Derksen op

Luisteren (10)

Het heeft even stil gelegen maar ik ben nog steeds op zoek naar voorbeelden van hoe bedrijven, overheden of andere instanties luisteren naar hun publiek. Gisteren weer een aardig voorbeeld in De Gelderlander waar Rijkswaterstaat weggebruikers oproept om mee te praten en denken over het wegennet in Gelderland.

2 reacties

Profielfoto
Maurice op schreef:

Leuk idee en een goed voorbeeld!

Ik merk wel dat mensen (en ik zelf ook) vaak wantrouwend zijn tov dergelijke initiatieven vanuit (semi-)overheid. Zoiets is natuurlijk ook redelijk precair. De verwachting wordt geschept, dat er geluisterd wordt naar meningen en adviezen van de deelnemers. Als er, om wat voor bestuurlijke redenen dan ook, daarmee uiteindelijk toch niets wordt gedaan, slaat de goodwill natuurlijk heel snel om.

Ik zou wel willen weten, hoeveel mensen er meedoeen aan dergelijke initiatieven. En wat dat oplevert, gezien vanuit de kant van de initiatiefnemers én van de deelnemers. Weet je mss of hier onderzoek naar gedaan is/wordt?

Beantwoord

Ik zat bij Tilt2 bij een andere workshop, maar RWS deed daar deze oproep:

Undress & Redress RWS! – Nathalie Lecina en Willemijn Dekker van IMI en Ingrid Roos van RWS
Vroeger was de wereld eenvoudig, voor een projectleider van Rijkswaterstaat. Je bedacht en bouwde een weg, een kanaal want jij wist hoe het moest. Tegenwoordig is het niet meer zo makkelijk. Er is een dynamische en assertieve buitenwereld waar je rekening mee moet houden. Bovendien ontstaan er soms betere ideeën als je kennis van buiten met binnen verbindt.

Tegelijkertijd is de omgeving is niet één visie, één idee, de omgeving bestaat uit een complex van politiek, bestuur, gemeente, provincies, bewoners en daarbinnen ook weer een complex van belangen.

In deze workshop vragen we je om de ideale projectleider ‘aan te kleden’ zodat RWS haar ambitie van innovatief en interactief leiderschap op het gebied van infrastructuur kan waarmaken.

Ander voorbeeld is het project de Creatieve Pyramide in Den Bosch: http://www.creatievepiramide.nl/

Beantwoord

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Marco Derksen is onderdeel van

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (1262)
Contact