Blog:

Luister, faciliteer en start de dialoog

door Marco Derksen op

Luister, faciliteer en start de dialoog

Bij ons op de hoek wordt binnenkort gestart met de bouw van een appartementencomplex. Dit weekend liep ik samen met mijn dochter van 7 jaar langs het bouwterrein waar inmiddels een groot billboard is geplaatst met een fraaie tekening van hoe het gaat worden. "Wordt best mooi" zei ik tegen mijn dochter waarop ze antwoorde "papa, je weet toch dat ze de foto's altijd mooier maken dan in het echt."
Platform voor dialoog ipv marketing

Weinig geloof in marketing

Daar sta je dan als marketeer, zelfs kinderen geloven je niet meer. Uit diverse onderzoeken blijkt ook dat consumenten advertenties nauwelijks nog serieus nemen. Uit een onderzoek van Forrester Research blijkt dat consumenten vooral vertrouwen hebben in de mening van anderen.

Ook nu in 2019 blijkt vertrouwen een belangrijk item in de relatie tussen klant en leverancier, tussen uitgevers en consumenten en tussen overheid en burger. Lees de Edelman Trustbarometer 2019

Platform voor luisteren en dialoog

Wat betekent dit nu voor bedrijven en organisaties? Ten eerste dat ze moeten luisteren naar wat er over hun producten, diensten of merk wordt gezegd. Is er geen platform waar de consument zijn of haar mening kwijt kan, zorg dan dat er een platform komt. Is deze er wel, luister naar de feedback over jouw bedrijf en kijk dan of je daarin een rol kunt spelen.

Slimme inzet van digitaal platform door dialoog

Ben je overtuigd van het belang van het luisteren naar feedback van burgers, inwoners, klanten en andere stakeholders? Maak dan gelijk de volgende stap en start de dialoog op het platform! Daarmee kom je direct in contact en maak je slim gebruik van de mogelijkheden van een digitaal platform.

Lees verder:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Marco Derksen is onderdeel van

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (1415)
Contact