Blog:

LLink diep in de shit!

door Marco Derksen op

LLink diep in de shit!

Als lid van de VPRO Raad van Toezicht, ontving ik deze week ook een exemplaar van het rapport 'De Publieke Omroep: Het spel, De Spelers, Het Doel' (pdf). Het rapport is opgesteld door de Visitatiecommissie Landelijke Publieke Omroep 2004-2008 onder leiding van Annie Brouwer-Korf (zie ook: visitatiecommissiepubliekeomroep.nl). Een samenvatting van het rapport is o.a. te lezen op spreekbuis.nl, de website voor omroepmedewerkers:

(…) De publieke omroep heeft zich, kwantitatief gezien, de afgelopen jaren goed weten te handhaven. Om ook in de toekomst een behoorlijke positie te houden, is nu een kwalitatieve slag nodig. Zegt de visitatiecommissie die onderzocht heeft hoe de publieke omroep zich in de periode september 2004 tot januari 2008 van zijn taken heeft gekweten. (…)

Wellicht het meest opvallende is het negatieve advies van de visitatiecommissie aan Minister Plasterk over nieuwkomer LLiNK:

(…) LLiNK heeft geen toegevoegde waarde. Milieuprogramma’s waren en zijn er ook bij andere omroepen. En als je kijkt naar internet, waar LLiNK zich echt zou onderscheiden, moet je vaststellen dat het bereik soms nog minder is dan dat van de kleine omroepen op religieuze basis. Teleurstellend. (…)

Daarmee lijkt het doek voor LLink definitief te vallen. Op haar website doet het nog een poging om te overleven:

LLink in de problemen

Of dat veel zal helpen betwijfel ik. Vandaag meldt NRC dat de Raad van Toezicht van LLink (met Peter Rombouts, Ab Engelsman, Francine Giskes, Cees Hamelink en Rocky Tuhuteru) opstapt:

(…) De leden van de raad van toezicht van omroep Llink stellen hun functie ter beschikking. Dat bleek gisteren tijdens de ledenraad van de omroep. Llink heeft na financieel mismanagement in februari uitstel van betaling aangevraagd. De omroep kampt ook met inhoudelijke problemen. Llink zou niet onderscheidend genoeg zijn om te blijven voortbestaan, oordeelde een visitatiecommissie. Komende week beslist de rechter-commissaris of de surseance wordt verlengd. (…)

Daarmee lijkt het definitieve einde van LLink in zicht. Jammer, de gedachten van LLink waren goed; de uitvoering heeft in zowel organisatorische als inhoudelijk opzicht blijkbaar gefaald.

4 reacties

@Rudy: helder punt; vrees alleen dat er meer aan de hand is dan alleen het oordeel van de visitatiecommissie.

Beantwoord

Profielfoto
ronald op schreef:

waar zijn ze de fout in gegaan? Of is televisie maken moeilijker dan je denkt?

Beantwoord

@Ronald Dat ga je je inderdaad afvragen. Het lijkt me haast een uitdaging om het te gaan proberen…

Beantwoord

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Marco Derksen is onderdeel van

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (1407)
Contact