Blog:

LinkedIn Statistics

door Marco Derksen op

LinkedIn Statistics

LinkedIn is een zakelijk georienteerd sociale netwerksite dat in mei 2003 is gelanceerd door de oprichters Reid Hoffman, Allen Blue, Konstantin Guericke, Eric Ly en Jean-Luc Vaillant. Inmiddels telt de website ruim 35 miljoen leden uit meer dan 200 landen (waaronder bijna 1 miljoen leden uit Nederland).

[b]Bereik[/b]
Als we kijken naar sitebezoek (op basis van Google Trends), dan zien we dat het de concurrent Xing (voorheen OpenBC) ver achter zich laat:

image

Kijken we naar het aantal geregistreerde leden per land, dan zien we dat Nederland in de top-5 staat na de VS, UK, India en Canada:

1. VS: 17,500,000
2. UK: 1,800,000
3. India: 1,500,000
4. Canada: 1,000,000
5. Nederland: 1,000,000
6. Frankrijk: 700,000
7. Australi

7 reacties

Voor de grap de vergelijking met Worldonline eens opgezocht en vond het volgende: Een Internet-abonnee is geld waard. Veel geld. World Online, dat volgende week vrijdag naar de beurs gaat, doet dat tegen een maximale introductiekoers van 43 euro per aandeel. Het bedrijf, dat voor heel Europa 1,9 miljoen abonnees claimt, krijgt een beurswaarde van een kleine 27 miljard gulden – 14.000 gulden per abonnee. Maar vanmorgen werd in de ‘grijze handel’ al 120 euro per aandeel geboden. Dat komt neer op 39.000 gulden per abonnee.

Dat bericht is van 7 maart 2000… kennelijk is de waarde van een internet/linked-in gebruiker inmiddels behoorlijk gedaald.

Beantwoord

Beantwoord

Beantwoord

Beantwoord

Beantwoord

Inmiddels zijn er twee miljoen Nederlanders op LinkedIn:

(…) LinkedIn telt vanaf woensdag officieel twee miljoen leden in Nederland. Bovendien is Nederland de actiefste markt op de netwerksite. Zo hebben de twee miljoen leden samen bijna 33.000 Nederlandse groepen opgericht. Inmiddels is de helft van de Nederlandse professionals actief op LinkedIn. Een op de twintig Nederlandse LinkedIngebruikers is werkzaam in de IT-sector. Daarmee is het de populairste sector op de netwerksite. Eén van de grootste groepen op LinkedIn is dan ook gerelateerd aan IT, namelijk Dutch ICT Professionals. Ruim 13.000 mensen zijn lid van die groep. Rotterdam is de stad met de meeste gebruikers. Ruim 20 procent van de Rotterdammers heeft een profiel op LinkedIn. Utrecht en Amsterdam volgen respectievelijk met 19 en 18 procent. (…)

Beantwoord

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Marco Derksen is onderdeel van

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (778)
Contact