Blog:

Karsu Donmez zingt Cok Uzaklarda

door Marco Derksen op

Karsu Donmez zingt Cok Uzaklarda

Gisteren tijdens TEDxAmsterdam was een van de verrassende congreselementen, het optreden van het 19-jarige talent Karsu Donmez (1990). Karsu stond op 27 september 2007 voor het in eerst in de statige Carnegie Hall in New York. Voordien had ze vooral opgetreden in het Amsterdamse restaurant van haar vader (Kilim aan de Ceintuurbaan in Amsterdam) en op feestjes. Tot Donmez werd ontdekt tijdens een optreden op de Amerikaanse ambassade en ze werd uitgenodigd om in New York jazz te komen zingen. Dat was tevens haar eerste ervaring met jazz. Inmiddels doet Karsu de opleiding jazz, zang en pianio. Ze is druk bezig met demo's voor een eigen cd en onderhandelt met verschillende platenmaatschappijen. Als ik het gisteren goed heb begrepen heeft ze inmiddels een contract bij Sony!? Anyway, Karsu is een absolute topper waar we de komende jaren nog heel veel van zullen horen. Luister en geniet!

3 reacties

Op TEDxAms poneerde medicijn-student Emma Bruns een goed idee:

Combineer muziek (op een onbewoond eiland) met de herinnering aan need to know informatie (hoe te reanimeren als iemand plotseling een hartaanval krijgt).

In de reclame wordt dit principe al decennia toegepast. Iedereen weet gelijk de tekst zodra ze het “Rand….stad.Uitzendburoo..hooooo”-deuntje horen. Dus het werkt!

Zie een kans om het goede idee van direct in de praktijk te brengen. Mijn oproep aan Sony: Voeg aan het debuutalbum van Karsu Donmez een extra nummer toe; een nummer met ‘wat-te-doen-bij-reanimatie-teksten’ op de melody van Cok Uzakladra. Iemand moet er een keer mee beginnen. Waarom niet gelijk doorpakken op het goede idee van Emma Bruns bij talent Karsu Donmez? 1+1=3

Beantwoord

Profielfoto
Koopman op schreef:

Dit was een geweldige tip! We hebben gegeten in het betreffende restaurant en konden onze oren niet geloven over dit fantastische zangtalent. Mooi om haar nu nog te kunnen aanschouwen in wat eens haar ‘roots’ zullen zijn.

Beantwoord

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Marco Derksen is onderdeel van

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (778)
Contact