Blog:

Inspirerende organisatieculturen: AFAS

door Marco Derksen op

Inspirerende organisatieculturen: AFAS

Vandaag op bezoek geweest bij AFAS, een Nederlandse familiebedrijf dat (administratieve) softwareproducten ontwikkelt voor zowel de zakelijke als de consumentenmarkt. Het bedrijf dat is opgericht in 1996 en inmiddels met 300 medewerkers ruim 10.000 zakelijke klanten en 250.000 consumenten bedient, wordt door kenners gezien als parel onder de Nederlandse ondernemingen.
AFAS - Inspirerende organisatieculturen

Een dagje klanten met Bas van AFAS

Inspirerende organisatiecultuur AFAS

Naast de aanwezigheid van AFAS op social media zoals Twitter, Facebook, LinkedIn en YouTube, was ik vooral onder de indruk van de inspirerende organisatiecultuur (Gert van Assen bedankt voor de rondleiding en toelichting).

De medewerkers, de op het oog zeer efficiënte organisatie (van inchecken bij de receptie tot afhandeling van klantvragen) en het kantoorgebouw in Leusden (met een eigen theater, sportschool en hilarische posters op het toilet) lijken in perfecte balans.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik destijds de overname van Yunoo door AFAS niet begreep (vanuit standpunt oprichters Yunoo), maar na vandaag ben ik ervan overtuigd dat ze geen betere organisatie hadden kunnen vinden om zich verder door te ontwikkelen.

Het is duidelijk, ik ben laaiend enthousiast en denk serieus dat concurrenten als Exact en Unit4 hun borst nat kunnen maken de komende jaren!

Lees ook: MAST – Succesfactoren van digitale transformatie

12 reacties

Ben overigens wel benieuwd welke organisaties we nog meer zouden moeten bezoeken in de categorie inspirerende organisatieculturen. Wie heeft suggesties?

Beantwoord

Beantwoord

Beantwoord

Beantwoord

Beantwoord

Beantwoord

AFAS was eigenlijk altijd zijn tijd vooruit. Zoeken naar nieuwe vormen van marketing (zoals *Carp): AFAS was eerst. Leuk artikel.

Beantwoord

Beantwoord

Aardig artikel vandaag op de site van AFAS naar aanleiding van Nationale #Onsecretaresse Dag:

(…) Bij AFAS kennen ze geen directiesecretaresses, office managers, management assistentes of PA’s die de ballen moeten hooghouden of de baas vertellen hoe, waar en wanneer deze in actie moet komen. Binnen deze volledig secretaresse-vrije organisatie is werk anders georganiseerd waardoor er geen behoefte is aan de inzet van iemand met een dergelijk profiel. (…)

Beantwoord

Beantwoord

Marco, Incentro heeft het begrip Fun als kernwaarde in de statuten staan.

Er is veel aandacht voor de intrinsieke motivatie van de medewerkers, en er is een bewuste keuze gemaakt om de vestigingen klein te houden (maximaal 50 medewerkers, cellenmodel), zodat iedereen elkaar kent en er een sterk ‘clubgevoel’ ontstaat. Eigen mensen wordt de mogelijkheid geboden manager te worden, zodat de cultuur in de nieuwe vestiging ook bewaard blijft. Dat vinden we allemaal belangrijk.

Kom anders een keer een kop koffie drinken en het Incentro gevoel zelf ervaren.

Beantwoord

Beantwoord

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Marco Derksen is onderdeel van

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (1315)
Contact