Blog:

Inside Deep Throat

door Marco Derksen op

Inside Deep Throat

De VPRO reageerde afgelopen week in een persverklaring op de kritiek die de omroep te verduren krijgt op het mede-organiseren van de thema-avond 'FF Slikken'. Op 23 februari zendt de VPRO de documentaire Inside Deep Throat (2005) over de omstreden pornofilm Deep Throat (1972) uit, waarna BNN de film zelf laat zien." De VPRO doet met de documentaire Inside Deep Throat precies wat Arie Slob van de Christen Unie vindt dat we zouden moeten doen: het verhaal vertellen achter de film Deep Throat", aldus de VPRO.

Inside Deep Throat
Inside Deep Throat laat volgens de VPRO goed de impact van de film en de drama’s van de hoofdrolspelers die erachter schuilgaan zien. “Hierin doet de tragische ontwikkeling in het leven van de acteur Harry Reems (Herbert Streicher) zeker niet onder voor het schrijnende verhaal van actrice Linda Lovelace (Linda Susan Boreman), die naderhand pas heeft verteld over de omstandigheden waarin zij werd aangezet tot acteren in deze omstreden film.”

Linda Lovelace
Hun persoonlijke verhalen komen gedetailleerd aan bod in de indringende documentaire Inside Deep Throat. “Met behulp van archiefmateriaal en interviews met alle betrokken partijen wordt in anderhalf uur een tijdsbeeld geschetst en een historisch fenomeen geanalyseerd. De documentaire geeft hiermee inzicht in de impact van de film en de gevolgen ervan en vormde voor VPRO en BNN de aanleiding om een thema-avond te organiseren over dit fenomeen.”

“De speelfilm, die BNN na de documentaire uitzendt, kun je zien als een illustratie van de documentaire en stelt de kijker in de gelegenheid zelf een oordeel te vellen over de vraag waar al die commotie toentertijd om te doen is geweest”, legt de zegsman uit. “Deep Throat is, wat je er ook van vindt, een klassieker in de filmgeschiedenis. Een fenomeen, waar iedereen een mening, gezien of ongezien, over heeft.”

Bron: Mediacourant.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Marco Derksen is onderdeel van

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (1262)
Contact