Blog:

Innoveren in het centrum van de macht

door Marco Derksen op

Innoveren in het centrum van de macht

Zonder dat we elkaar kennen, lijken onze paden elkaar meer dan eens te doorkruisen. Tot eind jaren 90 was ik betrokken bij innovatieprojecten (binnen farmaceutische industrie), voor zover mij bekend ben ik zijn opvolger in het bestuur van de VPRO en beide geven we college aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN). Ik heb het over Frans Nauta, die deze week zijn boek Het Innovatieplatform: Innoveren in het centrum van de macht publiceert. Nauta, oprichter en oud-voorzitter van denktank Stichting Nederland Kennisland doet in het boek verslag van zijn periode als secretaris van het Innovatieplatform en reflecteert hij op wat hij heeft geleerd als vernieuwer in de polder. Gisteravond was Nauta in de uitzending van Met het oog op morgen waarin hij sprak over zijn nieuwe boek. Foto: Bartender Magic

15 reacties

Scrollen tot 29:30? Lukt voor geen meter om te scrollen en om nu weer half uur te gaan luisteren gaat me net iets te ver. Wat kan ik er horen?

Beantwoord

Beantwoord

@Marco Derksen Ja ik zat echt te slapen, want ik was zelfs uitgenodigd om te komen filmen. Had verkeerde datum op de uitnodiging gelezen. Maar maandag maak ik een video van Frans.

Beantwoord

@Hans: goed om te horen, ben erg benieuwd naar interview. Mocht je input nodig hebben voor vragen, just let me know. Ben vooral geinteresseerd naar zijn visie op hoe web 2.0 een rol kan spelen in innovatie (of breder op gebied van bestuurskunde). Hoe gaat nieuwe media het poldermodel doorbreken? Hoe ziet hij de ontwikkelingen in de regio Arnhem Nijmegen? Goede en slechte voorbeelden?

Anyway, heel veel succes!

Beantwoord

Gisteren boek ontvangen en gisteravond gelezen. Erg leuk en interessant om kijkje achter de schermen te krijgen; tips aan eind van ieder hoofdstuk zijn zeer leerzaam en bruikbaar. Gevoel bekruip me wel waarom hij niet eerder zelf heeft ingegrepen. Verloren kans?

Beantwoord

Beantwoord

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Marco Derksen is onderdeel van

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (1315)
Contact