Blog:

Innovatie-monitor 2006

door Marco Derksen op

Innovatie-monitor 2006

De noodzaak en prioriteit van innovatie stijgen. Terwijl vorig jaar de focus lag op het uitnutten van de bestaande business en het snijden in de kosten, is de aandacht nu volledig gericht op groei door innovatie. Meer dan de helft van de Nederlandse bedrijven investeert volgend jaar meer in innovatie. Dit blijkt uit de Innovatie-monitor 2006 (pdf) van Twynstra The Bridge, het jaarlijks terugkerende onderzoek naar de innovatiepraktijk bij middelgrote en grote ondernemingen in Nederland. Het Nederlandse bedrijfsleven heeft de ambitie om radicaal te innoveren. De focus ligt nu vooral nog op het behalen van resultaten op de korte termijn, met de bekende producten, diensten en klanten.

[b]Topprioriteit[/b]
Bedrijven waarin de top van de organisatie een voortrekkersrol heeft ten aanzien van innovatie, hebben een aanzienlijk grotere kans op innovatiesucces. Terwijl 95 procent van de CEO’s aangeeft dat zij innovatie zien als een topprioriteit voor hun organisatie, wordt dit door slechts 70 procent van de operationele managers als zodanig ervaren.

Zonder betrokkenheid en support van de top komen geen innovaties tot stand. De top moet betekenis geven aan innovatie. De verantwoordelijkheid voor innovatie moet niet alleen in woord, maar ook in daad bij de top van de organisatie liggen. Ook op de lange termijn.

[b]Innoveren door samenwerken[/b]
Bedrijven beogen beter, sneller en radicaler te innoveren door samen te werken. Bedrijven die regelmatig tot altijd samenwerken in het innovatieproces, typeren zichzelf vaker als succesvol innovator. Uit de Innovatie-monitor blijkt dat naarmate bedrijven vaker samen innoveren, zij vaker resultaten behalen die boven hun verwachtingen liggen. Zij weten deze resultaten bovendien sneller te realiseren.

[b]Succesvol samenwerken[/b]
Zelf intern goed kunnen samenwerken is een belangrijke voorwaarde voor het succesvol samenwerken met externe partijen. Bij het zoeken naar samenwerkingspartners wordt voornamelijk gekeken naar eigenschappen als kennis, competenties en visie. Eigenschappen die later in het samenwerkingstraject belangrijk zijn, zoals de managementstijl, krijgen minder aandacht in het zoekproces naar een geschikte samenwerkingspartner.

Bron:
http://www.hr-rapportenservice.nl/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Marco Derksen is onderdeel van

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (1415)
Contact