Blog:

How will the web look like in 5 years?

door Marco Derksen op

How will the web look like in 5 years?

Eric Schmidt (CEO van Google) geef in een interview door Gartner-analisten Whit Andrews en Hung LeHong tijdens het Gartner Symposium/ITxpo Orlando 2009 zijn visie op hoe het web er in 2015 uit ziet (via: RWW).

1 reactie

Hij snapt het niet, en denkt ook nog eens compleet verkeerd om.

Google wil dat wij al onze documenten in ’the cloud’ gaan bewaren, en met die cloud bedoelen ze dan Google’s datacenters. En dat willen ze graag omdat dat handig is voor Google: op die manier kunnen zij onze data immers supermakkelijk indexeren, catalogiseren en vindbaar maken. Maar dat is natuurlijk een gigantisch zwaktebod.

Je kunt die datacenters ‘in the cloud’ met bibliotheken vergelijken. Google wil als het ware dat wij al onze boeken niet meer thuis bewaren, maar in zijn bibliotheek. Zodat Google ze lekker makkelijk kan indexeren. Maar veel beter zou ’t zijn dat Google – op onze uitnodiging – even bij ons langs zou komen om die boeken te indexeren. En vervolgens niet alleen een lijstje maakt van wat er in hun eigen bibliotheek staat, maar van alles wat er in onze boekenkasten staat.

De meeste mensen denken op dit moment helaas nog dat ’the cloud’ een hele mik online gecentraliseerde functionaliteit en data is. Maar dat is echt absolute nonsens. The cloud van de toekomst is een peer to peer netwerk vol decentrale data en functionaliteit. Waar iedereen [i]deel van uitmaakt[/i], in plaats van alleen maar mee verbindt.

Beantwoord

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Marco Derksen is onderdeel van

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (778)
Contact